reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Koleżanki poradziły, żeby jeść kolację później (bo zjadłam ok. 20, a badanie po 8.).
Ale ja nie jestem tak zaawansowana jak Wy, jestem w temacie od tygodnia ;-) Nie używam jeszcze glukometru ani nigdy nie badałam krzywej.
co ty ja nie mogłam zejść do 92 zawsze miałam problem ale jakoś diabetolog nie dala mi insuliny a w szpitalu olewali ta cukrzyce kazali mierzyć a jak było 95 to jeszcze okej 🤷‍♀️🙈

reklama
co ci podwyższało? Bo ja miałam problem tylko na czczo i problem z kolacja kiedy ja jeść 🙈
Ja na drugą kolacje jadłam około 23 kanapkę z masłem, serem żółtym i warzywami. Na chlebie pro body z putki. Muszę znowu zamawiać ten chleb.
mierzyłam cukier około 6-7 rano i miałam niewielkie przekroczenia. I tam dostałam małą dawkę insuliny.
Teraz późna kolacja wywala mi cukier, mam niestety problem z wstaniem przed 8. Rano mam od 89 do 113 (raz miałam tak wysoki wynik).
W Polsce znowu zacznę jeść chleb probody i powinno być lepiej.
Nie będę robiła krzywej, bo w moim przypadku to bez sensu. I tak mam przekroczenia, więc będę miała leczoną cukrzycę.

co ty ja nie mogłam zejść do 92 zawsze miałam problem ale jakoś diabetolog nie dala mi insuliny a w szpitalu olewali ta cukrzyce kazali mierzyć a jak było 95 to jeszcze okej 🤷‍♀️🙈
O rrrany... ja tak z buta poszłam na badanie, po tygodniu jedzenia rogalików i innych słodyczy, wyszło mi 95. Potem dieta - 97... 🥴

reklama