reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Koleżanki poradziły, żeby jeść kolację później (bo zjadłam ok. 20, a badanie po 8.).
Ale ja nie jestem tak zaawansowana jak Wy, jestem w temacie od tygodnia ;-) Nie używam jeszcze glukometru ani nigdy nie badałam krzywej.
co ty ja nie mogłam zejść do 92 zawsze miałam problem ale jakoś diabetolog nie dala mi insuliny a w szpitalu olewali ta cukrzyce kazali mierzyć a jak było 95 to jeszcze okej 🤷‍♀️🙈

reklama
co ty ja nie mogłam zejść do 92 zawsze miałam problem ale jakoś diabetolog nie dala mi insuliny a w szpitalu olewali ta cukrzyce kazali mierzyć a jak było 95 to jeszcze okej 🤷‍♀️🙈
Znam sporo lekarzy, którzy te normę traktuj z przymróżeniem oka bo znają stare, wyższe normy 🙈
Ale moja diabetolog jest za to taka, że jedno przekroczenie na czczo i już wpisana cukrzyca.

co ci podwyższało? Bo ja miałam problem tylko na czczo i problem z kolacja kiedy ja jeść 🙈
Ja na drugą kolacje jadłam około 23 kanapkę z masłem, serem żółtym i warzywami. Na chlebie pro body z putki. Muszę znowu zamawiać ten chleb.
mierzyłam cukier około 6-7 rano i miałam niewielkie przekroczenia. I tam dostałam małą dawkę insuliny.
Teraz późna kolacja wywala mi cukier, mam niestety problem z wstaniem przed 8. Rano mam od 89 do 113 (raz miałam tak wysoki wynik).
W Polsce znowu zacznę jeść chleb probody i powinno być lepiej.
Nie będę robiła krzywej, bo w moim przypadku to bez sensu. I tak mam przekroczenia, więc będę miała leczoną cukrzycę.

O rrrany... ja tak z buta poszłam na badanie, po tygodniu jedzenia rogalików i innych słodyczy, wyszło mi 95. Potem dieta - 97... 🥴

reklama