reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

lepiej pójść i sprawdzić. Jednak pół roku po CC to nie przelewki a trzeba mieć teraz pod kontrolą i dziecko i bliznę.
Zagnieździło się ładnie i nie w bliźnie ale lekarz mnie skierował na oddział żeby sprawdzić przyrosty bety hormony, dostałam luteinę i będą obserwować czy się rozwija czy może plamienia to początek poronienia 🙄 także najgorsze w tym wszystkim jest trzy dni bez mojego bąbla 😥

reklama
W którym tygodniu ciąży wybieracie się na pierwszą wizytę do lekarza? Ja mam wizytę zaplanowana za 1.5 tyg, będzie to prawie 7 tydzień a Wy?
Ja 8.03 brałam zastrzyk na pęknięcie jajeczka. Więc licząc od tej daty to 5+1 bo mam 1wsza wizytę 14.04 (o ile dobrze to licze :😜 )

Zagnieździło się ładnie i nie w bliźnie ale lekarz mnie skierował na oddział żeby sprawdzić przyrosty bety hormony, dostałam luteinę i będą obserwować czy się rozwija czy może plamienia to początek poronienia 🙄 także najgorsze w tym wszystkim jest trzy dni bez mojego bąbla 😥
Sluchaj,może lepiej, że jesteś na oddziale. Zbadają cię dokładnie i zobaczą skąd to plamienie. Trzy dni wytrzymasz - bąbel jest z tatą i jest bezpieczny.

Cześć dziewczyny, nieśmiało dołączam do Was. Po lekkich zawirowaniach z wynikami z bety i ich przyrostami.
Dzisiejsza beta 130, 4.04. beta 75. Wzrost 73%.
Wg aplikacji dzisiaj 4 + 3.
No właśnie czytałam coś na staraczkach. A jak te wczorajsze czy przedwczorajsze bo już nie doczytałam? Przyrost ok?

No właśnie czytałam coś na staraczkach. A jak te wczorajsze czy przedwczorajsze bo już nie doczytałam? Przyrost ok?
To wygląda to tak:
1.04. Beta 39,5
3.04 beta 52,5 (przyrost 35%)
Zmiana laboratorium:
4.04 beta 75
6.04 beta 130 (przyrost 73%)
Między 1.04 a 6.04 kalkulator też wylicza przyrost w normie. Wiecie, może w sobotę 1.04 trafiłam na jakieś podwyższenie hormonu i o 8:00 był niższy niż jak pobierałam o 10:00. Może 3.04 zabrakło trochę czasu żeby podrosła.
Niemniej teraz przyrost jest ok. Ja nie krwawie, nie plamię. Czuję się OK. Więcej energii mam w pierwszej części dnia, w drugiej trochę mniej.
Dzisiaj zadzwoniłam do lekarza, ale terminy mają dopiero na maj. Czekam aż p.doktor oddzwoni z informacją gdzie i kiedy mnie dopisać ;)

reklama
Na pierwszym USG był widoczny pęcherzyk?
Tak, spory pęcherzyk o ładnym kształcie.
To wygląda to tak:
1.04. Beta 39,5
3.04 beta 52,5 (przyrost 35%)
Zmiana laboratorium:
4.04 beta 75
6.04 beta 130 (przyrost 73%)
Między 1.04 a 6.04 kalkulator też wylicza przyrost w normie. Wiecie, może w sobotę 1.04 trafiłam na jakieś podwyższenie hormonu i o 8:00 był niższy niż jak pobierałam o 10:00. Może 3.04 zabrakło trochę czasu żeby podrosła.
Niemniej teraz przyrost jest ok. Ja nie krwawie, nie plamię. Czuję się OK. Więcej energii mam w pierwszej części dnia, w drugiej trochę mniej.
Dzisiaj zadzwoniłam do lekarza, ale terminy mają dopiero na maj. Czekam aż p.doktor oddzwoni z informacją gdzie i kiedy mnie dopisać ;)
No i super info. Może rzeczywiście te dwie godziny mogły zrobić różnice. U mnie w pierwszej ciąży też przyrost "tylko" 83 % gdzie koleżanki miały po 150- 200 i byłam przerażona. Ale trzymam kciuki by było dobrze 😍😍