reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej, proszę o rzucenie okiem. W piątek beta wynosiła 2636, dzisiaj rano ponownie zrobiłam i wyszła 8889. Czy takie wartości nie są zbyt wysokie? Mam uczucie radości pomieszane z niepokojem. Oprócz tkliwych piersi i czasem kłucia po lewej lub prawej stronie brzucha innych objawów ciążowych nie zauważyłam.

reklama
Daj znać jak odpisze:) kiedyś pisałam tutaj, że u nas w Polsce to jest różnie z prowadzeniem ciąży na Metforminie, bo u nas niby nie wolno ale teorii i praktyk jest dużo. Niektórzy od razu każą odstawić, niektórzy do końca 1 trymestru zalecają albo nwm do 10 tyg, a mi akurat kazał do akcji serca. Ja w przyszłym tygodniu mam w czwartek wizytę u lekarza, w sobotę jadę do pracy na 12h (3 godziny drogi od domu z noclegiem) a jak wrócę w niedziele to wyjeżdżamy na dwa tygodnie za granicę. Niemniej jednak wizyta jest dla mnie kluczem, bo będzie decydowała czy kolejne dni bedą w ogóle takie jak napisałam. Strasznie mnie stresuje to nadchodzące combo sytuacji...
to widzę, też na wysokich obrotach jesteś.

Dziewczyny, a czy brała, któraś z was metformine? Niestety nie zapytałam się endokrynologa czy jak znajdę w ciążę czy mam odstawić. Na wizytę muszę czekać, nie mogę się tam dodzwonić i nie wiem co robić. Na wszelki wypadek w weekend nie brałam sioforu. Miałam dawkę 850 trzy razy dziennie.
Ja mam cukrzyce na xr 2x 1000 - obecnie odjelam 500 z powodu niskich wartości glikemii. Moja diabetolog każe mi odstawić stopniowo całkowicie do zastąpienia insulinę ale z uwagi na moje dzieciczne obciążenie cukrzyca i nowotworem trzustki. Jak sama mówi najnowsze doniesienia pozwalają trzymać metformine całą ciążę.

Hej, proszę o rzucenie okien. W czwartek beta wynosiła 2636, dzisiaj rano ponownie zrobiłam i wyszła 8889. Czy takie wartości nie są zbyt wysokie? Mam uczucie radości pomieszane z niepokojem. Oprócz tkliwych piersi i czasem kłucia po lewej lub prawej stronie brzucha innych objawów ciążowych nie zauważyłam.
Wiesz co,wrzuć sobie w kalkulator czy przyrost jest ok(mi się wydaje ze tak).a wartości są mega różne,jest b duży rorzut w normie,załączam ci info z portalu gdzie ja sprawdzam wyniki

Załączniki

• 69198A95-E96E-4032-8228-8A9F296A8F29.jpeg
    69198A95-E96E-4032-8228-8A9F296A8F29.jpeg
    150,1 KB · Wyświetleń: 55
Co do zębów polecam sposób z neta - zwilżyć skarpetkę (czystą a nie z nogi starego coby dziecko nie padło😂) i do zamrażalnika by się schłodziła ale nie była sztywna. I dać dziecku do memlania. Byłam w szoku, ale zadziałało lepiej niż żele czy gryzaczki.

Ło...kochana..z takimi przyrostami to teraz nie widzę innej opcji jak mały bąbel w grudniu. 💗💗💗

U mnie też zelżał. I nie czytaj za dużo - organizm powoli przyzwyczaja się do nowej sytuacji więc już tego bólu tak nie odczuwasz. Jesli bardzo się stresujesz to migiem do lekarza na USG.
O nie słyszałam nigdy o tym. Spróbujemy bo już ręce opadają

reklama
Daj znać jak odpisze:) kiedyś pisałam tutaj, że u nas w Polsce to jest różnie z prowadzeniem ciąży na Metforminie, bo u nas niby nie wolno ale teorii i praktyk jest dużo. Niektórzy od razu każą odstawić, niektórzy do końca 1 trymestru zalecają albo nwm do 10 tyg, a mi akurat kazał do akcji serca. Ja w przyszłym tygodniu mam w czwartek wizytę u lekarza, w sobotę jadę do pracy na 12h (3 godziny drogi od domu z noclegiem) a jak wrócę w niedziele to wyjeżdżamy na dwa tygodnie za granicę. Niemniej jednak wizyta jest dla mnie kluczem, bo będzie decydowała czy kolejne dni bedą w ogóle takie jak napisałam. Strasznie mnie stresuje to nadchodzące combo sytuacji...
:) dostałam taką wiadomość "proszę utrzymać Siofor do wizyty kontrolnej bez zmian" Proszę też poza suplementami wprowadzić Acard 75 1xdz"