reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej, proszę o rzucenie okiem. W piątek beta wynosiła 2636, dzisiaj rano ponownie zrobiłam i wyszła 8889. Czy takie wartości nie są zbyt wysokie? Mam uczucie radości pomieszane z niepokojem. Oprócz tkliwych piersi i czasem kłucia po lewej lub prawej stronie brzucha innych objawów ciążowych nie zauważyłam.

reklama
Dziewczyny, a czy brała, któraś z was metformine? Niestety nie zapytałam się endokrynologa czy jak znajdę w ciążę czy mam odstawić. Na wizytę muszę czekać, nie mogę się tam dodzwonić i nie wiem co robić. Na wszelki wypadek w weekend nie brałam sioforu. Miałam dawkę 850 trzy razy dziennie.
Ja jestem na tej dawce, moja diabetolog nie ma terminów, napisałam do niej i czekam na odpowiedz czy zmniejszamy dawkę. Na pewno nie będziemy odstawiać teraz. Dr prowadziła mnie w poprzedniej ciąży i jak już dziecko było bezpieczne odstawialiśmy powoli do 16 tc

Daj znać jak odpisze:) kiedyś pisałam tutaj, że u nas w Polsce to jest różnie z prowadzeniem ciąży na Metforminie, bo u nas niby nie wolno ale teorii i praktyk jest dużo. Niektórzy od razu każą odstawić, niektórzy do końca 1 trymestru zalecają albo nwm do 10 tyg, a mi akurat kazał do akcji serca. Ja w przyszłym tygodniu mam w czwartek wizytę u lekarza, w sobotę jadę do pracy na 12h (3 godziny drogi od domu z noclegiem) a jak wrócę w niedziele to wyjeżdżamy na dwa tygodnie za granicę. Niemniej jednak wizyta jest dla mnie kluczem, bo będzie decydowała czy kolejne dni bedą w ogóle takie jak napisałam. Strasznie mnie stresuje to nadchodzące combo sytuacji...
to widzę, też na wysokich obrotach jesteś.

Dziewczyny, a czy brała, któraś z was metformine? Niestety nie zapytałam się endokrynologa czy jak znajdę w ciążę czy mam odstawić. Na wizytę muszę czekać, nie mogę się tam dodzwonić i nie wiem co robić. Na wszelki wypadek w weekend nie brałam sioforu. Miałam dawkę 850 trzy razy dziennie.
Ja mam cukrzyce na xr 2x 1000 - obecnie odjelam 500 z powodu niskich wartości glikemii. Moja diabetolog każe mi odstawić stopniowo całkowicie do zastąpienia insulinę ale z uwagi na moje dzieciczne obciążenie cukrzyca i nowotworem trzustki. Jak sama mówi najnowsze doniesienia pozwalają trzymać metformine całą ciążę.

Hej, proszę o rzucenie okien. W czwartek beta wynosiła 2636, dzisiaj rano ponownie zrobiłam i wyszła 8889. Czy takie wartości nie są zbyt wysokie? Mam uczucie radości pomieszane z niepokojem. Oprócz tkliwych piersi i czasem kłucia po lewej lub prawej stronie brzucha innych objawów ciążowych nie zauważyłam.
Wiesz co,wrzuć sobie w kalkulator czy przyrost jest ok(mi się wydaje ze tak).a wartości są mega różne,jest b duży rorzut w normie,załączam ci info z portalu gdzie ja sprawdzam wyniki

Załączniki

• 69198A95-E96E-4032-8228-8A9F296A8F29.jpeg
    69198A95-E96E-4032-8228-8A9F296A8F29.jpeg
    150,1 KB · Wyświetleń: 53
Co do zębów polecam sposób z neta - zwilżyć skarpetkę (czystą a nie z nogi starego coby dziecko nie padło😂) i do zamrażalnika by się schłodziła ale nie była sztywna. I dać dziecku do memlania. Byłam w szoku, ale zadziałało lepiej niż żele czy gryzaczki.

Ło...kochana..z takimi przyrostami to teraz nie widzę innej opcji jak mały bąbel w grudniu. 💗💗💗

U mnie też zelżał. I nie czytaj za dużo - organizm powoli przyzwyczaja się do nowej sytuacji więc już tego bólu tak nie odczuwasz. Jesli bardzo się stresujesz to migiem do lekarza na USG.
O nie słyszałam nigdy o tym. Spróbujemy bo już ręce opadają

reklama
Daj znać jak odpisze:) kiedyś pisałam tutaj, że u nas w Polsce to jest różnie z prowadzeniem ciąży na Metforminie, bo u nas niby nie wolno ale teorii i praktyk jest dużo. Niektórzy od razu każą odstawić, niektórzy do końca 1 trymestru zalecają albo nwm do 10 tyg, a mi akurat kazał do akcji serca. Ja w przyszłym tygodniu mam w czwartek wizytę u lekarza, w sobotę jadę do pracy na 12h (3 godziny drogi od domu z noclegiem) a jak wrócę w niedziele to wyjeżdżamy na dwa tygodnie za granicę. Niemniej jednak wizyta jest dla mnie kluczem, bo będzie decydowała czy kolejne dni bedą w ogóle takie jak napisałam. Strasznie mnie stresuje to nadchodzące combo sytuacji...
:) dostałam taką wiadomość "proszę utrzymać Siofor do wizyty kontrolnej bez zmian" Proszę też poza suplementami wprowadzić Acard 75 1xdz"