reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Dziewczyny, a czy brała, któraś z was metformine? Niestety nie zapytałam się endokrynologa czy jak znajdę w ciążę czy mam odstawić. Na wizytę muszę czekać, nie mogę się tam dodzwonić i nie wiem co robić. Na wszelki wypadek w weekend nie brałam sioforu. Miałam dawkę 850 trzy razy dziennie.
Ja mam Symformin 700 do 12 tc raz wieczorem brac.

Dziewczyny jakie witaminy ciążowe suplementujecie oczywiście kwas foliowy to wiadomo. Ja w pierwszej ciąży która poroniłam bralam tylko folik. W drugiej szczesliwej ciąży lekarz kazał brać actifolin on ma 0,8mg a nie 0,4mg. Po pierwszym trymestrze kazał brać już 0,4 mg i tak kominie bo zanim zaszłam w ta ciążę to brałam ten 0,8 mg bo mi został jeszcze i tak go biorę dumą czy czasem nie powinnam brać tego mneijszego. Wizyta za tydzień we wtorek

reklama
Dziewczyny jakie witaminy ciążowe suplementujecie oczywiście kwas foliowy to wiadomo. Ja w pierwszej ciąży która poroniłam bralam tylko folik. W drugiej szczesliwej ciąży lekarz kazał brać actifolin on ma 0,8mg a nie 0,4mg. Po pierwszym trymestrze kazał brać już 0,4 mg i tak kominie bo zanim zaszłam w ta ciążę to brałam ten 0,8 mg bo mi został jeszcze i tak go biorę dumą czy czasem nie powinnam brać tego mneijszego. Wizyta za tydzień we wtorek
Ja biorę Pueria Uno, kwasu jest 0,8 z dwóch źródeł a i pan tabletka je bardzo dobrze ocenił.