Dziękuję za wyjaśnienie wydawało mi się że kobiety w ciąży mają nieco łatwiej ogólnie ale widocznie nie zawsze To w sumie jak komuś się tak nie planowo przytrafi to ciężka sprawaNie. Musi iść na L4 jeszcze będąc pracownikiem. No i musi być ten 12+1 tydzień ciąży żeby pracodawca przedłużył umowę. Macierzyński przysługuje wtedy jak kobieta w dniu porodu jest jeszcze pracownikiem.
reklama
G
guest-1708243405
Gość
To teraz mnie zmartwiłaś bo ja po @ byłam tak samo a tylko pęcherzyku mnie 5+4 wg @
Butterfly.
Fanka BB :)
nie martw się może miałaś później owulacjeTo teraz mnie zmartwiłaś bo ja po @ byłam tak samo a tylko pęcherzyk
G
guest-1708243405
Gość
Koło 16 marca może późniejnie martw się może miałaś później owulacje
Jovi
Bez obaw będzie wszystko dobrze. Z tego co widzę to terminowo wypada nam podobnie bo ostatnia miesiączkę ja miałam 23.02 ty 5 dni po mnie. Więc rozni nas 5 dni.Ja mam w poniedziałek pierwszą wizytę i zaczyna mnie łapać stres. Zwłaszcza że nie jestem taka młoda
Zobaczysz że na wizycie już pięknie będzie widać pęcherzyk ciałko żółte być może i serduszko !
Wg moich obliczeń będzie to 7 + 0 w poniedziałek. To powinno być już chyba serduszko.Bez obaw będzie wszystko dobrze. Z tego co widzę to terminowo wypada nam podobnie bo ostatnia miesiączkę ja miałam 23.02 ty 5 dni po mnie. Więc rozni nas 5 dni.
Zobaczysz że na wizycie już pięknie będzie widać pęcherzyk ciałko żółte być może i serduszko !
Chociaż dzisiaj miałam tyle stresu w pracy że bałam się aby się coś maleństwu nie stało...
Alexz89
Trochę tak, ale z drugiej strony, przepisy są dostępne każdemu i wystarczy je przeczytać. Też dobrze dla pracodawcy bo co mu po pracowniku, który popracował dajmy na to miesiąc i idzie na długie L4?Dziękuję za wyjaśnienie wydawało mi się że kobiety w ciąży mają nieco łatwiej ogólnie ale widocznie nie zawsze To w sumie jak komuś się tak nie planowo przytrafi to ciężka sprawa
reklama
Jovi
Ja dziś byłam i dokturka wyliczyła mi 7+1 ale No zobaczymy co u ciebie. To jak takie stresy masz to przemysl zwolnienie choć na 1 trymestrWg moich obliczeń będzie to 7 + 0 w poniedziałek. To powinno być już chyba serduszko.
Chociaż dzisiaj miałam tyle stresu w pracy że bałam się aby się coś maleństwu nie stało...