reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Cześć dziewczyny, mnie nad ranem bóle podbrzusza łapały. Martwię się.
Lecą kolejne dni, plamień nie ma, co caly czas sprawdzam swoją drogą.
Nie mniej ta świadomość, że to i tak może się wszystko zadziać siedzi w głowie.
W pierwszym trymestrze często łapią takie bóle. Ja łapie się na tym, że czuję jakbym dostała okres.
Mam w sobie jakąś dziwną akceptację - co ma być, to będzie. W pierwszej ciąży też tak miałam. Oczywiście chcę, żeby wszystko było dobrze, ale jeszcze nie potrafię się przywiązać do ciąży.

W pierwszym trymestrze często łapią takie bóle. Ja łapie się na tym, że czuję jakbym dostała okres.
Mam w sobie jakąś dziwną akceptację - co ma być, to będzie. W pierwszej ciąży też tak miałam. Oczywiście chcę, żeby wszystko było dobrze, ale jeszcze nie potrafię się przywiązać do ciąży.

Takie bóle są przy powiekszaniu się macicy. A moja po ostatniej ciąży nie bardzo wróciła do rozmiarów swoich, także bóli zwiazanych z powiekszaniem nie mam. Co dwóch lekarzy potwierdziło, duża macica.
W poprzednich ciążach mialam takie bóle i przypominały te na okres. Te moje poranne były inne:/

Będzie wtedy 11+4.
O to jestem ciekawa jaki będzie widok bo ja jestem umówiona za 2 tyg i wtedy będzie też 11+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o 2 tyg żeby było 13+4 ( bo mimo wszystko 2 tyg to sporo w rozwoju i czasem płeć już widoczna)

O to jestem ciekawa jaki będzie widok bo ja jestem umówiona za 2 tyg i wtedy będzie też 11+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o 2 tyg żeby było 13+4 ( bo mimo wszystko 2 tyg to sporo w rozwoju i czasem płeć już widoczna)
Ja mam zaplanowane 13+5 ale moj to wymaga żeby nie był to 11 TC a nawet na 12 patrzy niechętnie

U mnie chcieli im wcześniej, tym lepiej. Na tym badaniu dokonują pomiarów i lepiej pójść raz za wcześnie, niż raz za późno. To dość ważne badanie 🙂
Ja mam zaplanowane 13+5 ale moj to wymaga żeby nie był to 11 TC a nawet na 12 patrzy niechętnie
U mojej koleżanki z 11 wyszedł 14, jakby poszła później, to byłoby ciężko z pomiarami. Okazało się, ze zaszła w ciążę cykl wcześniej 🙈

U mnie chcieli im wcześniej, tym lepiej. Na tym badaniu dokonują pomiarów i lepiej pójść raz za wcześnie, niż raz za późno. To dość ważne badanie 🙂

U mojej koleżanki z 11 wyszedł 14, jakby poszła później, to byłoby ciężko z pomiarami. Okazało się, ze zaszła w ciążę cykl wcześniej 🙈
Mój gin jest tego zdania również, że lepiej za wcześnie i przełożyć niż przyjść za późno.

U mnie przy in vitro nie ma takiej opcji 😎

reklama