reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
U mojej koleżanki z 11 wyszedł 14, jakby poszła później, to byłoby ciężko z pomiarami. Okazało się, ze zaszła w ciążę cykl wcześniej 🙈
No przy takim liczeniu to fakt wiadomo że pomiary początkowe są dość teoretyzowanie. Ja bralam zastrzyk na pęknięcie jajeczka więc wiem dobrze kiedy to nastąpiło :p mam wizyte 9.05 to jeszcze podpytam gina jak to wygląda czy iść później czy 15.05

O to jestem ciekawa jaki będzie widok bo ja jestem umówiona za 2 tyg i wtedy będzie też 11+4 i zastanawiam się czy nie przesunąć o 2 tyg żeby było 13+4 ( bo mimo wszystko 2 tyg to sporo w rozwoju i czasem płeć już widoczna)
Tutaj nie mam możliwości wyboru, to zależało od dyspozycyjności lekarza i pracowni USG... Generalnie zobaczą, co zobaczą, taka jest zasada... A o płci i tak się raczej nie informuje.

Tutaj nie mam możliwości wyboru, to zależało od dyspozycyjności lekarza i pracowni USG... Generalnie zobaczą, co zobaczą, taka jest zasada... A o płci i tak się raczej nie informuje.
Aaa widzisz to ja mogłam wybrać sobie lekarza i w miarę z terminem też nie było problemu.. stąd tak wybrzydzam :D

reklama
A co sądzicie o bankowaniu krwi pępowinowej/ sznura pępowinowego/ krwi z łożyska?
Ja też bankuję krew pępowinową i sznur pępowiny. Nazywa się to bodajże pakiet błękitny. Sama się odezwałam do banku i zapytałam o warunki itp. Opłacam pakiet co miesiąc, bo tak mi wygodnie, ale można też z góry. Tak naprawdę koszt przechowywania miesięcznego krwi i sznura zamyka się w 60-70 zł już przy przechowaniu, poza ceną samego zestawu pobraniowego. Akurat dla nas ten koszt jest akceptowalny.