reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

jeśli jedna dziewczyna, która ma termin dzień po mnie ma pęcherzyk i lekarz jej powiedział, że ciąża się może nie rozwijać to co ja mam powiedzieć? Też byłam wczoraj i mam (tylko) pęcherzyk 8mm to co to znaczy? No właśnie… Ja wiem, że jest ok, ale takie rzeczy się udzielają i mnie stresują. Druga pomimo wyśmienitych przyrostów też niezadowolona (tak @olka11135 przytyk do Ciebie, bo wiesz dobrze, że trzeba Tobą potrząsnąć, żebyś się ogarnęła), no dajcie żyć!

Jesteśmy na takim etapie, ze tylko zostało nam czekać, a to jest bardzo frustrujace. Radość przeplata się ze strachem i tak już będzie do końca ciąży (sorry za słabe pocieszenie😃). Fajnie, ze mamy to forum, gdy coś nas meczy, trzeba to wylać tutaj i iść dalej. Damy radę!

reklama
Kobitki a takie mnie pytanie jeszcze nurtuje.
Najlepsze witaminy? Biorę witaminy i kwas foliowy z formy Solgar ale wczorajszy lekarz powiedział mi, żebym zaczęła brać inne, bo ta firma podobno średnia. Dał tam jakieś swoje sugestie ale zastanawiam się czy nie było to z „polecenia” bo książeczkę ciąży wypisał mi właśnie refundowana tej formy.
ja biorę Pueria Uno

ja trzy dni po spodziewanej miesiączce (tej przy najdłuższym cyklu licząc) miałam 97 dopiero. Dwa dni później 255,5. Wizyta w poniedziałek, fasolka 3mm i serduszko. Wcześniej wizyta 2x i miałam tylko pęcherzyki, byłam załamana i nastawiałam się tylko negatywnie. Dzisiaj wiem, ze niepotrzebnie bo lekarz mi ciagle powtarzał, ze jest na wszystko czas. Ale wiadomo - w Internecie jest dużo napisane a jak wychodzi - każda ciąża inna. Jutro według miesiączki mialabym 8 tc a wg usg mam dopiero 6+3 na dzień dzisiejszy.

Dziewczyny, trzymam za wszystkie osoby kciuki tak jak Wy trzymaliście za mnie jak się bardzo stresowałam ❤️
Dziękuję Ci za ten wpis. Widzisz poszłaś do dobrego lekarza, który powiedział że na wszystko jest czas a ten u którego byłam chyba jest pesymistą. Bo mnie nastraszył, a teraz ochłonęłam i nie patrzę już na to co powiedział.

Kobitki a takie mnie pytanie jeszcze nurtuje.
Najlepsze witaminy? Biorę witaminy i kwas foliowy z formy Solgar ale wczorajszy lekarz powiedział mi, żebym zaczęła brać inne, bo ta firma podobno średnia. Dał tam jakieś swoje sugestie ale zastanawiam się czy nie było to z „polecenia” bo książeczkę ciąży wypisał mi właśnie refundowana tej formy.

Ja biorę pregna start, pregna dha i magnez magnella

więcej do Niego nie idź, ten facet właśnie wypisał mi duphaston (pomimo dobrego proga i braku niedomogi lutealnej) i kazał brać od 16dc, jak miałam wtedy owulacje 16dc 🤦‍♀️ Gdybym go posłuchała, to bym sobie zablokowała owulację 🤦‍♀️ Idź normalnie do swojej (chyba do Piotrowskiej, dobrze pamiętam?) i się nie stresuj. Poza tym Drążek pracuje na Bema więc sama wiesz jaka szkoła nauki w szpitalu go ukształtowała 😉

reklama
więcej do Niego nie idź, ten facet właśnie wypisał mi duphaston (pomimo dobrego proga i braku niedomogi lutealnej) i kazał brać od 16dc, jak miałam wtedy owulacje 16dc 🤦‍♀️ Gdybym go posłuchała, to bym sobie zablokowała owulację 🤦‍♀️ Idź normalnie do swojej (chyba do Piotrowskiej, dobrze pamiętam?) i się nie stresuj. Poza tym Drążek pracuje na Bema więc sama wiesz jaka szkoła nauki w szpitalu go ukształtowała 😉
No właśnie już ochłonęłam i wiem że to był zły ruch pójście do niego. Tylko mnie zestresował. U Piotrowskiej pierwszą ciążę prowadziłam. Teraz do Nowackiego chodzę.