Dziękuję. Już mi emocje opadają. Faktycznie 6,5 mm to bardziej 5 tydzień niż tak jak on powiedział 3-4 No nic czekam do 8 maja. 8 maja mam wizytę u normalnego lekarza, któremu ufam. O tej wizycie zapominam .Ostatnio coraz więcej jest takich lekarzy którzy tylko straszą pacjentów... Ja uważam, że jest ok sądząc po tym jaką miałaś betę 6 dni temu. Każda ciąża rozwija się inaczej. Gorzej gdyby pęcherzyk miał 3mm bo wtedy faktycznie trochę za mały.
reklama
Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Sorry dziewczyny, ale chyba ten wątek jest zbyt przytłaczający… Jestem po 4 poronieniach, chciałabym się cieszyć, ale jak czytam te niektóre pesymistyczne wpisy i nakręcanie się to mnie skręca! To chyba nie na moje nerwy…
Twoja beta jest bardzo wysoka, ja tam widzę małego bobaska u Ciebie w grudniu nie wiem czemu stresujecie się przy tak wysokich betach. Wszystko jest Ok głowa do góry
G
guest-1708243405
Gość
ja trzy dni po spodziewanej miesiączce (tej przy najdłuższym cyklu licząc) miałam 97 dopiero. Dwa dni później 255,5. Wizyta w poniedziałek, fasolka 3mm i serduszko. Wcześniej wizyta 2x i miałam tylko pęcherzyki, byłam załamana i nastawiałam się tylko negatywnie. Dzisiaj wiem, ze niepotrzebnie bo lekarz mi ciagle powtarzał, ze jest na wszystko czas. Ale wiadomo - w Internecie jest dużo napisane a jak wychodzi - każda ciąża inna. Jutro według miesiączki mialabym 8 tc a wg usg mam dopiero 6+3 na dzień dzisiejszy.Ja mam termin na koniec, może nawet na sam początek stycznia. Mniej więcej dzisiaj/jutro powinnam dostać okres więc równo 4tc - beta z dziś 671,0 mIU/ml - mnie to osobiście załamało
Dziewczyny, trzymam za wszystkie osoby kciuki tak jak Wy trzymaliście za mnie jak się bardzo stresowałam
pluto_nova
Moderator
jeśli jedna dziewczyna, która ma termin dzień po mnie ma pęcherzyk i lekarz jej powiedział, że ciąża się może nie rozwijać to co ja mam powiedzieć? Też byłam wczoraj i mam (tylko) pęcherzyk 8mm to co to znaczy? No właśnie… Ja wiem, że jest ok, ale takie rzeczy się udzielają i mnie stresują. Druga pomimo wyśmienitych przyrostów też niezadowolona (tak @olka11135 przytyk do Ciebie, bo wiesz dobrze, że trzeba Tobą potrząsnąć, żebyś się ogarnęła), no dajcie żyć!Twoja beta jest bardzo wysoka, ja tam widzę małego bobaska u Ciebie w grudniu nie wiem czemu stresujecie się przy tak wysokich betach. Wszystko jest Ok głowa do góry
Ja na termin miesiączki nie patrzę bardziej na owulację, która z moich obserwacji miałam 4 kwietnia. 15 kwietnia test pozytywny. Tylko mówiłam o tym lekarzowi i o nieregularnych miesiączkach a jego mina to jakby chciał mi powiedzieć najgorszą rzecz i powiedział z taką powagą że mimo wszystko możliwe że ciąża nie rozwija się prawidłowo. Teraz już się uspokoiłam . Po prostu to było takie bum dla mnie usłyszeć to. Jestem dobrej myśli.A jak długie masz cykle? Bo to też ma znaczenie spore
pluto_nova
Moderator
u kogo byłaś?Ja na termin miesiączki nie patrzę bardziej na owulację, która z moich obserwacji miałam 4 kwietnia. 15 kwietnia test pozytywny. Tylko mówiłam o tym lekarzowi i o nieregularnych miesiączkach a jego mina to jakby chciał mi powiedzieć najgorszą rzecz i powiedział z taką powagą że mimo wszystko możliwe że ciąża nie rozwija się prawidłowo. Teraz już się uspokoiłam . Po prostu to było takie bum dla mnie usłyszeć to. Jestem dobrej myśli.
G
guest-1708243405
Gość
ja tam trzymam za Ciebie kciuki, byłaś jedna z tych osób, które kciuki trzymały właśnie za mnie. Przesyłam Ci wirtualny uścisk jeśli dasz się przytulić i odcinam wirtualnie złe myśli.jeśli jedna dziewczyna, która ma termin dzień po mnie ma pęcherzyk i lekarz jej powiedział, że ciąża się może nie rozwijać to co ja mam powiedzieć? Też byłam wczoraj i mam (tylko) pęcherzyk 8mm to co to znaczy? No właśnie… Ja wiem, że jest ok, ale takie rzeczy się udzielają i mnie stresują. Druga pomimo wyśmienitych przyrostów też niezadowolona (tak @olka11135 przytyk do Ciebie, bo wiesz dobrze, że trzeba Tobą potrząsnąć, żebyś się ogarnęła), no dajcie żyć!
Nie po prostu poszłam do niewłaściwego lekarza o czym wiedziałam, że jest taki. Zrobiłam błąd bo jestem ciekawska i chciałam iść szybciej niż prywatna wizyta. Zamiast powiedzieć że mam przyjść na kontrolę ubrał to w takie słowa i jakoś tak zareagowałam. Już mi przeszło . Będzie dobrzeczyli ja też się powinnam smucić, bo wczoraj pęcherzyk 8mm, czyli że się nie rozwija?
Sojka
Fanka BB :)
To prawda, wkradł się pesymizm... jeszcze ostrożny optymizm jest ok, ale reszta już źle działa na głowę... musimy myśleć pozytywnie w tym momencie to jedyne co możemy zrobić!Sorry dziewczyny, ale chyba ten wątek jest zbyt przytłaczający… Jestem po 4 poronieniach, chciałabym się cieszyć, ale jak czytam te niektóre pesymistyczne wpisy i nakręcanie się to mnie skręca! To chyba nie na moje nerwy…
reklama
G
guest-1708243405
Gość
Kobitki a takie mnie pytanie jeszcze nurtuje.
Najlepsze witaminy? Biorę witaminy i kwas foliowy z formy Solgar ale wczorajszy lekarz powiedział mi, żebym zaczęła brać inne, bo ta firma podobno średnia. Dał tam jakieś swoje sugestie ale zastanawiam się czy nie było to z „polecenia” bo książeczkę ciąży wypisał mi właśnie refundowana tej formy.
Najlepsze witaminy? Biorę witaminy i kwas foliowy z formy Solgar ale wczorajszy lekarz powiedział mi, żebym zaczęła brać inne, bo ta firma podobno średnia. Dał tam jakieś swoje sugestie ale zastanawiam się czy nie było to z „polecenia” bo książeczkę ciąży wypisał mi właśnie refundowana tej formy.