reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Nie mam zależności. Są czasem rano, czasem wieczorem. Raz słabsze raz mocniejsze…
Ja mam różnie,w weekend było w miarę ok,ale za to głowa mnie bolała 😵‍💫a dziś od rana mdłości znów.także nie tak,ze codziennie i cały czas

Pytam bo ostatnio w piątek wymiotowałam jak kot a dzisiaj nic tylko mnie 1h temu lekko pogoniło do WC 🙈
Zastanawia mnie skąd takie umiarkowane wymioty :)

reklama
Jestem już po wizycie, według miesiączki 6+4, ale w USG widoczny tylko pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy… Od lekarza dowiedziałam się właściwie tylko tyle żeby przyjść za 2 tygodnie na kontrole… Z tego co rozumiem z USG to pęcherzyk ma już ponad 2 cm, czy na tym etapie nie powinno już być zarodka? Zobacz załącznik 1519698
Nie widzę dokładnie co to za pomiar ten d1, zwykle bodajże GS to średnica pęcherzyka a to masz niepomierzone :(
Mi mówił gin że jak jest pęcherzyk zoltkowy to już nie będzie pustego jaja, może to Cię jakoś uspokoi. Więcej nie umiem powiedzieć bo sama właśnie porównuję zdjęcie z pierwszej ciąży i obecnej, najlepsze że wg pecherzyka byłam w dokładnie tym samym dniu 😅 5+6, ale za pierwszym razem był zarodek 0,26cm, a ostatnio nie było albo nic mi o tym nie wiadomo. A jak się przyglądam to totalnie nic nie widzę na żadnym zdjęciu.
Tak to wyglądało u mnie, po lewej pierwsza ciążą z zarodkiem, po prawej obecna.
IMG20230424195002.jpg

Ja mam dwa takie krwiaczki obok ciąży właśnie takie pęcherzyki z płynem - nie zabronili niczego tak samo tylko właśnie na progesteronie trwać zwłaszcza że plamie większość czasu
Uff to dobrze że masz podobne zalecenia.
Dobra dziewczyny więc proszę odp na ten post z terminami wizyt to stworzę listę której potem będę pilnować na bieżąco 😎 można dodać orientacyjny termin porodu póki co - będziemy potem modyfikować 🙂
Wizyta 05.05, termin 20.12.23 :)

Ja za całkiem w porządku znosiłam, poza zmęczeniem miedzy 15-17 że usnę wszędzie gdzie się da. To bol piersi ale mija, bóle w podbrzuszu też mijają.
Jedyny niepokojący mnie objaw że puchnę w zatrważającym tempie (a pilnuje tego co jem, nie obzeram się, ograniczam weglowodany) a normalnie jest gorzej niż przed okresem.
Spodnie robią się ciasnawe. Uda napeczniale, brzuch dookoła, palce u rąk jak kartofle aż obrączkę ściągnęłam.. nie wiem co się dzieje i 3 kg + ...

Ale zawsze można znaleźć informacje o tym, że jakiś lekarz powiedział czy zdecydował inaczej... Trzeba by więc rzeczywiście wszystko i każdego kontrolować...
Co do Twojego leczenia - myślę, że na pewno mówimy tu o konkretnym poziomie zaufania. Moja "stała opieka" polega na tym, że miałam transfer 9 marca, a jutro mam pierwszą (!!!) wizytę. Leczenie jest korespondencyjne i identyczne dla wszystkich ;-) Więc mamy tu zbiorową fabrykę dzieci na Duphastonie... :confused:.
9 marca miałaś i dopiero masz pierwsza wizytę ….. czy chodziło Ci o kwiecień ?

Dziewczyny mające mdłości/wymioty macie je codziennie z tą samą siła czy są dni kiedy macie spokojny dzień? :)
Jestem na 7t2d
Kiedy trochę zgłodnieję - czuję delikatnie mdłości. To oznacza że muszę natychmiast zjeść pomidora :) Z doświadczenia pierwszej ciąży wiem że to początek czegoś większego :)

reklama
Nie widzę dokładnie co to za pomiar ten d1, zwykle bodajże GS to średnica pęcherzyka a to masz niepomierzone :(
Mi mówił gin że jak jest pęcherzyk zoltkowy to już nie będzie pustego jaja, może to Cię jakoś uspokoi. Więcej nie umiem powiedzieć bo sama właśnie porównuję zdjęcie z pierwszej ciąży i obecnej, najlepsze że wg pecherzyka byłam w dokładnie tym samym dniu 😅 5+6, ale za pierwszym razem był zarodek 0,26cm, a ostatnio nie było albo nic mi o tym nie wiadomo. A jak się przyglądam to totalnie nic nie widzę na żadnym zdjęciu.
Tak to wyglądało u mnie, po lewej pierwsza ciążą z zarodkiem, po prawej obecna.
Zobacz załącznik 1519740

Uff to dobrze że masz podobne zalecenia.

Wizyta 05.05, termin 20.12.23 :)
Bardzo mnie pocieszyłaś... Bo ja już wyczytałam, że przy pęcherzyku 25mm, jeżeli nie ma zarodka to na pewno będzie puste jajo a tak to mam jeszcze nadzieję! Bardzo dziękuje <3 Umówiłam się jeszcze na 2.05 (bo do 8 maja to bym chyba oszalała) i z tej wizyty nie wyjdę bez odpowiedzi na pytania!