reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Kurde w sumie to ja o to nie pytałam nawet :p ale kurcze, na siłownię chodzić mogę to sexow by nie można było?? 🤭
Jestem po IVF i na razie od transferu nie mogę 🥹 koleżanka która jest 5tc ( ciaza ryzyka poniewaz poerwsza była pozamaciczna ) również nie może na razie 🥹

reklama
Ja już to przerabiałam w poprzedniej ciąży i niestety na mnie nie działa 🥺 ja pół dnia spędziłam na dworze to tam chcoaiz zapomniałam że mam katar. Ale ochodzilam się z córką że teraz mnie tak ciągnie brzuch jakby na okres i już przeżywam. Najchet jej bym się położyła ale niestety dziecko trzeba nakarmić i ogarnąć do spania.
Z tego co zauważyłam dużo z nas boli brzuch na okres więc raczej to normalne ja też się tym stresowałam. Kobiety w dzisiejszych czasach robią wszystko zazwyczaj bo i pracują i zajmują się dziećmi i domem i często jeszcze studiują więc ja czekam aż trochę się uspokoi w moim życiu to może ten stres też nie będzie tak na mnie wpływał. Tobie też życzę dużo spokoju i wam wszystkim 😊😍

Ja jestem 4+1 i mam jeszcze duuuuży czas oczekiwania na cokolwiek 😂 Nawet nie wiem co mam pisać 😝
u mnie 5 tydzień więc ja czekam z niecierpliwością na 8 maja bo wtedy mam wizytę u mojego gin prywatnie, ale też umówiłam się na środę do jakiegoś na NFZ przynajmniej za badania nie będę płacić . Dzisiaj dałam sobie spokój i nie poszłam na spontaniczną wizytę jak zobaczyłam przyrost bety.

Hej, czy mogę do Was dołączyć?
Wczoraj miałam wizytę na której lekarz w końcu założył mi kartę ciąży i powiedział, że może będzie dobrze.
Termin z OM mam na 25.11
Mam krwiaka i dużo ognisk endometriozy wewnetrznej co zakłóca obraz usg przy tak wczesnym etapie ciąży.
Nie mniej wygląda, że idzie ku wchłanianiu krwiaka.
Fasołka z pomiaru wczorajszego ma 1,8 cm ale jak wspomnialam obraz jest zaklocany i te pomiary sa bardzo subiektywne.
Niestety za późno się dołączyłam do listopadowek a już zamknęły listę i stworzyły wątek zamknięty.

Byłaby mi bardzo miło przechodzić z Wami wspólnie te piękne chwile :)

Hej, czy mogę do Was dołączyć?
Wczoraj miałam wizytę na której lekarz w końcu założył mi kartę ciąży i powiedział, że może będzie dobrze.
Termin z OM mam na 25.11
Mam krwiaka i dużo ognisk endometriozy wewnetrznej co zakłóca obraz usg przy tak wczesnym etapie ciąży.
Nie mniej wygląda, że idzie ku wchłanianiu krwiaka.
Fasołka z pomiaru wczorajszego ma 1,8 cm ale jak wspomnialam obraz jest zaklocany i te pomiary sa bardzo subiektywne.
Niestety za późno się dołączyłam do listopadowek a już zamknęły listę i stworzyły wątek zamknięty.

Byłaby mi bardzo miło przechodzić z Wami wspólnie te piękne chwile :)
Jeśli o mnie chodzi nie mam nic przeciwko! Trzymam kciuki za fasolkę;)
Ja też mam termin między 30.11 a 4.12

potem jak pojawia się ruchy a nagle się przestaje ruszać to też się człowiek zastanawia 🙈

Mnie to aż tak nie przeraża, bo na USG chodzę średnio co 2 tygodnie. Do tego, jednak mam za sobą dwie totalnie bezproblemowe ciąże więc nie chcę wierzyć, że teraz na późniejszym etapie może się coś zadziać - byle by tylko to znowu nie była ciąża pozamaciczna.

Ja powtarzałam wczoraj betę - moja jest malutka wyszła 29 :) ale to i tak przyrost prawie 3000% 😂😂😂 a przy CP uważałam, że 240% to sporo

reklama