reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

@olka11135 No hej 😁 oj rzadko bywam, wchodzę jak dostanę powiadomienie o wiadomości tutaj ja emaila 🤔 Wcześniej zaglądałam, ale nie ukrywam, ze mało mamuś tutaj coś pisze, wiec przestałam…

A u nas dobrze, tzn synek rośnie jak na drożdżach, raczkujemy sobie ładnie i pomału pokazujemy charakterek.
A jak u Ciebie ?? Pamietam, że twój organizm objawiał ciąże, ale fizycznie w niej nie byłaś i trochę chodziłaś po lekarzach/szpitalach 😔 Wyjaśniło się już ?

reklama
@olka11135 No hej 😁 oj rzadko bywam, wchodzę jak dostanę powiadomienie o wiadomości tutaj ja emaila 🤔 Wcześniej zaglądałam, ale nie ukrywam, ze mało mamuś tutaj coś pisze, wiec przestałam…

A u nas dobrze, tzn synek rośnie jak na drożdżach, raczkujemy sobie ładnie i pomału pokazujemy charakterek.
A jak u Ciebie ?? Pamietam, że twój organizm objawiał ciąże, ale fizycznie w niej nie byłaś i trochę chodziłaś po lekarzach/szpitalach 😔 Wyjaśniło się już ?

Ale super! :)
Tak, u mnie ostatecznie była ciąża pozamaciczna, leczona farmakologicznie więc zachowałam jajowód ale miałam 6 miesięcy obowiązkowej przerwy, przerwa minęła w lipcu ale na razie ciąży brak :)

U nas jest 5 glownych posilkow, mleko dwa razy (w tym wlasnie na mozna powiedziec "kolacje") nad ranem mleko, drugie sniadanie kaszka i owoce, pozniej jakas zupka, obiad. W miedzy czasie jak ma ochote to kukurydziane chrupki, borowki ktore uwielbia, banan albo tubka

Hej, od kilku tygodni z malymi przerwami mloda zaczela sie budzic w nocy (czesto kolo 2 lub 3) i mimo zmeczenia nie zasypia przez minimum 1,5 h nawet do 3h. Zasypia na rekach i nagle z zamknietymi oczami wstaje i idzie. I to sie powtarza kilkanascie razy. Krzyczy, placze, piszczy. Jak w koncu uda sie zasnac to pospi godzine i tyle. Jestem wykonczona psychicznie j fizycznie. Mialyscie dziewczyny taka sytuacje? Nie wiem czy to moze byc spowodowane....

Hej, od kilku tygodni z malymi przerwami mloda zaczela sie budzic w nocy (czesto kolo 2 lub 3) i mimo zmeczenia nie zasypia przez minimum 1,5 h nawet do 3h. Zasypia na rekach i nagle z zamknietymi oczami wstaje i idzie. I to sie powtarza kilkanascie razy. Krzyczy, placze, piszczy. Jak w koncu uda sie zasnac to pospi godzine i tyle. Jestem wykonczona psychicznie j fizycznie. Mialyscie dziewczyny taka sytuacje? Nie wiem czy to moze byc spowodowane....
Skok rozwojowy, w nocy przepracowuje wszystkie emocje z całego dnia, nowe umiejętności itp - zapewne teraz bardzo mocno się rozwija. Jest to męczące, ale mija - mój starszy syn też co jakiś czas miewał takie akcje, ale zupełnie nie pamiętam jak długo to trwało.

U nas tak było, trwało to chyba do dwóch tygodni

reklama
U nas jest problem ze spaniem od momentu regresu w 4 miesiącu... Od tego czasu córka nie przespała ciągiem dłużej niż 3h. Ostatnio jest jeszcze gorzej, po położeniu jej prześpi 1,5h a potem już co godzinie budzi się, wstaje przy barierkach w łóżeczku i płacze 🙄

Do góry