reklama
nasza też od jakiegoś czasu ma jedną drzemkę tylkoU nas odpukac nie jest najgorzej. Rano w ogole ma bardzo dobry nastroj, schody sie zaczynaja po drzemce czy ktoras z Was przeszla juz na jedna drzemke? Moja corka sama postanowila to zrobic jakis czas temu
Cześć, my też już od jakiegoś miesiaca na jednej drzemce. Plus jest taki że szybciej kładzie się wieczorem do snu.U nas odpukac nie jest najgorzej. Rano w ogole ma bardzo dobry nastroj, schody sie zaczynaja po drzemce czy ktoras z Was przeszla juz na jedna drzemke? Moja corka sama postanowila to zrobic jakis czas temu
A ząbków mamy 8 i też jakoś nie pokolei wychodziły. Jedynki na dole później dwójki u góry, następnie dwójki na dole i jedynki u góry
Kkkkkkkkkk
Zaciekawiona BB
U nas pierwsze dolne jedynki wyszły ok 5 miesiąca, teraz mamy już 6 ząbków a dwa kolejne (dolne dwójki) powoli zaczynają się pojawiać w buziakuHej jak u Was z zabkami? Majka zaraz bedzie miala rok i dopiero zaczela zabkowac ida na raz trzy zeby... dwie jedynki i dwojka. I to wszystko na gorze. Na dole dalej szczerbolek
U nas ilość ząbków identyczna... Idą dolne dwójkiU nas pierwsze dolne jedynki wyszły ok 5 miesiąca, teraz mamy już 6 ząbków a dwa kolejne (dolne dwójki) powoli zaczynają się pojawiać w buziaku
Bakuś
Zaangażowana w BB
Moja jajaja, dadadada, nananana, mamamama, bababa i nie zadnego swiadomego slowa z jej ust nie uslyszalam moje dziecko nie ma czasu usiasc ze mna zebym jej cos pokazywala, czy opowiadala. Na tyłku siedzi maksymalnie 30 sekund...
Mia skończyła Rok dwa dni temu . Nie mowi nic . Czasem tylko powie słowo nie , ale rzadko. Nie chce po nas powtarzać, nie chce robić pa pa itd.A jak u Waszych maluszków z mówieniem? Moja za 4 dni skończy rok i aktualnie nie mówi nic. Wcześniej mówiła "nie" i "ta-ta", ale nie wiem na ile to było "świadomie".
Chodzi przy meblach i przy pchaczu. Sama jeszcze się boi
Każde dziecko rozwija się swoim tempem , jeszcze będziemy narzekać że za dużo gadają
reklama
Kkkkkkkkkk
Zaciekawiona BB
U nas teraz mamamam, tatata, tetete, dzidzi, dziadzia, bababa, ama to na jedzenie i jeszcze dej jak coś chce. Synek bardzo długo nie gaworzył zupełnie nic, poszliśmy do neurologopedy i po jakimś miesiącu ćwiczeń zaczął się rozgadywać powoli. Każdy maluch rozwija się w swoim tempie ale wyszliśmy z założenia że lepiej sprawdzić i wcześniej zainterweniować niż potem miałoby być za późno.A jak u Waszych maluszków z mówieniem? Moja za 4 dni skończy rok i aktualnie nie mówi nic. Wcześniej mówiła "nie" i "ta-ta", ale nie wiem na ile to było "świadomie".
Podziel się: