reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

@KatJak cholera, właśnie i ja zaczęłam znowu krwawić pod koniec połogu 😯
Już miałam śladowa ilość uplawow żółtych a tu nagle przy podcieraniu mała ilość krwi…Jak to u Ciebie dokładnie wyglada? Boli Ciebie brzuch przy tym czy tak jak mnie nic a nic?
Ja też tak miałam. Niby już nic a tu nagle trochę krwi. Dzisiaj mija 6 tyg i 2 dni i nic już u mnie nie ma, nawet po tym badaniu. Wychodzi na to, że mój organizm się oczyścił. Jedyne co mi lekarz kazał to zrobić USG za 3 miesiące, żeby sprawdzić czy jest już wszystko ok. Bo teraz stwierdził, że macica nie wróciła jeszcze na swoje miejsce po dużym dziecku i w ogóle jajnikow nie widział.

reklama
@KatJak cholera, właśnie i ja zaczęłam znowu krwawić pod koniec połogu 😯
Już miałam śladowa ilość uplawow żółtych a tu nagle przy podcieraniu mała ilość krwi…Jak to u Ciebie dokładnie wyglada? Boli Ciebie brzuch przy tym czy tak jak mnie nic a nic?
U mnie to taka jakby krew pomieszana z jakąś inną wydzielina ale nie jest tego dużo. Dziś już tylko takie żółte upławy. Mnie trochę boli brzuch przy dotyku, przy kichaniu i kaszlu. Nie wiem czy tak powinno być ... Moja gin jest na feriach więc teraz nie pójdę. Położna mi mówiła że nawet od razu po połogu może być okres i ta wydzielina zamieni się w krwawienie menstruacyjne...

Nie wiem czy gdzies byl poruszany temat skokow rozwojowych. Jak sie zachowuja Wasze maluszki?

Nie wiem czy gdzies byl poruszany temat skokow rozwojowych. Jak sie zachowuja Wasze maluszki?
Aktualnie (5 tydzien) ma baaaardzo płytki sen 😑 Już większość dnia zamiast spać to obserwuje swoje otoczenie.
Zaczął ładnie głużyć 😍
To nie skok rozwojowy, ale dostał trądzik niemowlęcy 😕 Strasznie szpeci jego buźkę

Aktualnie (5 tydzien) ma baaaardzo płytki sen 😑 Już większość dnia zamiast spać to obserwuje swoje otoczenie.
Zaczął ładnie głużyć 😍
To nie skok rozwojowy, ale dostał trądzik niemowlęcy 😕 Strasznie szpeci jego buźkę
Ah bym zapomniała - trzyma ładnie główkę sam oraz leżąc na brzuszku przestawia główkę z boku na bok. Potrafi skupić się dłużej na twarzy mojej czy męża i wydaje nam się, ze pomalutku widzimy uśmiech

Zaczął ładnie głużyć 😍

U nas też pojawił się trądzik na buźce. Nasilał się kiedy mały płakał, albo zrobiło mu się zbyt ciepło. Teraz powoli schodzi, nie ma już zapalnych zmian, zostały podskórne białe krostki. Na wizycie lekarz stwierdził, że albo trądzik, albo może to być początek alergii ( bo trochę na ciele krostek było) i sugerował odstawienie nabiału u mnie, by sprawdzić. Mam nadzieję, że to nie alergia, bo zaczęłam zwracać większą uwagę by nie było mu za ciepło i jest lepiej, więc być może to wina przegrzania.
Co do skoków to u nas też widać rozwój i był moment kiedy zrobił się bardziej płaczliwy i gorzej spał. Ładnie się uśmiecha kiedy mówię szeptem do niego 🙂 z zainteresowaniem patrzy na otoczenie.

Cześć dziewczyny! Nie odzywam się, ale co jakiś czas wchodzę tu i czytam co u Was 😉 Nasza córcia jutro skończy 6 tyg. Ostatnio mieliśmy problemy z ulewaniem, aż mała zaczęła charczeć - nie wiedzieliśmy czy to od mleka czy może jakaś infekcja. Lekarz stwierdziła że od mleka zaleciła mieszać bebilon z bebilonem AR. niestety po tym była tragedia. Niby skład mleka ten sam, AR ma tylko dodatkowo zagęszczacz, ale mała strasznie się męczyła, płakała i w ogóle nie spała, dlatego odstawiliśmy to i staramy się ja odbijać w połowie karmienia oraz układać wyżej i jest lepiej. Wcześniej też męczyła się przed kupką, ma też trądzik i jest "lekko atopowa" jak to określiła pediatra, dlatego zastanawiam się czy to wszystko nie składa się właśnie na alergie. W każdym razie umówiliśmy się prywatnie do pediatry gastroenterologa, zobaczymy co powie 😉 i pewnie wybierzemy się jeszcze do alergologa. Poza tym że dni bywają różne to w nocy ładnie śpi, je dwa razy. Głównie wstaje ja, ale w weekend zawsze jedna noc wstaje mąż i dobrze mu to robi bo przynajmniej widzi jaki to trud 😁
Nie byłam jeszcze u ginekologa, ale byłam u fizjoterapeuty urogiekologicznego, ponieważ mam rozejście mięśnia prostego brzucha (jeszcze po pierwszej ciąży) ale też żeby pracować nad blizną. Ponieważ nie planuje więcej ciąż to mam zamiar doprowadzić się do porządku 😀
Pozdrawiamy!

Zaczął ładnie głużyć 😍
Nasz Szymek ma trądzik od urodzenia... Nie zalecają nic robić tylko przemywać woda. Raz jest lepiej raz gorzej. Też czekam aż zniknie.
Cześć dziewczyny! Nie odzywam się, ale co jakiś czas wchodzę tu i czytam co u Was 😉 Nasza córcia jutro skończy 6 tyg. Ostatnio mieliśmy problemy z ulewaniem, aż mała zaczęła charczeć - nie wiedzieliśmy czy to od mleka czy może jakaś infekcja. Lekarz stwierdziła że od mleka zaleciła mieszać bebilon z bebilonem AR. niestety po tym była tragedia. Niby skład mleka ten sam, AR ma tylko dodatkowo zagęszczacz, ale mała strasznie się męczyła, płakała i w ogóle nie spała, dlatego odstawiliśmy to i staramy się ja odbijać w połowie karmienia oraz układać wyżej i jest lepiej. Wcześniej też męczyła się przed kupką, ma też trądzik i jest "lekko atopowa" jak to określiła pediatra, dlatego zastanawiam się czy to wszystko nie składa się właśnie na alergie. W każdym razie umówiliśmy się prywatnie do pediatry gastroenterologa, zobaczymy co powie 😉 i pewnie wybierzemy się jeszcze do alergologa. Poza tym że dni bywają różne to w nocy ładnie śpi, je dwa razy. Głównie wstaje ja, ale w weekend zawsze jedna noc wstaje mąż i dobrze mu to robi bo przynajmniej widzi jaki to trud 😁
Nie byłam jeszcze u ginekologa, ale byłam u fizjoterapeuty urogiekologicznego, ponieważ mam rozejście mięśnia prostego brzucha (jeszcze po pierwszej ciąży) ale też żeby pracować nad blizną. Ponieważ nie planuje więcej ciąż to mam zamiar doprowadzić się do porządku 😀
Pozdrawiamy!
Oooo mój synek też jutro 6 tygodni :)

Co do skoków rozwojowych to u nas pomylił znowu noc z dniem, czasem marudzi i niewiadomo o co chodzi. Ale już fajnie gaworzy, śmieje się :) pokazuje swoją złość. Też już trzyma główkę fajnie, przekręca ja na boki. Skupia się na jakiejs trzech, czasem jak na mnie patrzy to się uśmiecha.

Dziewczyny powiedzcie mi co ile Wasze maluszki jedzą ? @Sylwestrowa tylko napisała a to dla mnie ważne bo wpadnę w jakiś depresję przez ten pokarm. Staramy się co 3 godziny bo budzić jak śpi ale w ciągu ostatnich dni co 4 godziny i nie wiem czy to nie za mało.

Dziś nad ranem monitor oddechu nam się włączył... Zawał gotowy. Mały oddychal, nie wiem co spowodowało że się uruchomił

Nasz sie wlaczyl ze dwa albo trzy razy, jakis blad albo kwestia tego, ze maluchy maja czasem takie kilkusekundowe bezdechy. Ja mlodej w nocy na jedzenie nie budze. Dostaje butle kolo 19-20 i budzi sie sama dopiero 4-5. W dzien je roznie co 3-4 h po 120 ml. Ma 7 tygodni, wazy 4650. Przy wyjsciu ze szpitala 3200. Pediatra nie mial zastrzezen co do wagi.

reklama
Mnie tak w szpitalu nastraszyli tymi 3 godzinami między karmieniami że zapisuje godziny i tego pilnuje. Staramy już kierować się bardziej intuicja, że jak śpi i mu dobrze to nie ma co budzić ale jak mija 4 godzina to już się boimy że za długo i budzimy 😩

Znowu mnie dobija ta laktacja. Piersi są miękkie jakby nic w nich nie było a mały się denerwuje jak zaczyna jeść.
Mój mąż jutro wraca do pracy i już mam stres że sobie z czymś nie poradzę , mam na myślę te krztuszenia.

Do góry