Narazie jeszcze się wstrzymam. Mały nie płacze i nie widzę u niego żeby był jakiś problem. Tak jak mówię czasem coś go tam kręci marudzi ale popierdzi i mu przechodzi. Z tą kupka to nawet jak raz na tydzień zrobi to też pomoc jest normalneJa też pije wodę jak opętana mimo że mi się nie chce pić my małemu wody tez nie dajemy ale jak ma problem z kupka to może warto spróbować.
reklama
Sylwestrowa
Fanka BB :)
Strasznie mnie wkurza sprzeczność informacji od osób które niby kończą te same kierunki studiów, niby mają wykształcenie medyczne a od każdego z nich słyszę różne „wersje” w kwestii niemowlaków. Od jednej położnej słyszę, ze kupka 2 razy dziennie to za mało, inna mówi, ze to wystarczająca ilość (gdyby trzecia mi powiedziała, ze wystarczy raz na tydzień to bym w ogóle poczuła rozdwojenie jaźni). O co bym nie zapytała to w prawie żadnej kwestii dwie osobne położne bądź pediatrzy się nie zgadzają ze sobą, paranoja.
KatJak
Dokładnie. Ja też się z tym spotkałam. Jedna mówiła że musi się odbić, inna że wcale nie musi. Ogólnie w wielu kwestiach sprzeczne informacje.Strasznie mnie wkurza sprzeczność informacji od osób które niby kończą te same kierunki studiów, niby mają wykształcenie medyczne a od każdego z nich słyszę różne „wersje” w kwestii niemowlaków. Od jednej położnej słyszę, ze kupka 2 razy dziennie to za mało, inna mówi, ze to wystarczająca ilość (gdyby trzecia mi powiedziała, ze wystarczy raz na tydzień to bym w ogóle poczuła rozdwojenie jaźni). O co bym nie zapytała to w prawie żadnej kwestii dwie osobne położne bądź pediatrzy się nie zgadzają ze sobą, paranoja.
IdaLea
Mój syn przez pewien czas robił co 2 tygodnie (tak ok 3-4 MZ). I tak, to jest u dzieci kp normalne (byłam u 3 lekarzy, bo też się martwiłam)Mi też polozna mówiła że może robić kupę raz na tydzień. Ja sobie nie wyobrażam, zebym ja robila raz na tydzień
Wiem ale łudziłam się że może to jakaś niestrawność po moim mleku a nie kolki
Tak w szpitalu co zmiana położnej to inne rady i sugestie. Człowiek naprawdę już potem nie wie co robić a co nie. Można oszaleć. Trzeba jednak zaufać swojej intuicji i obserwować swoje dziecko.Strasznie mnie wkurza sprzeczność informacji od osób które niby kończą te same kierunki studiów, niby mają wykształcenie medyczne a od każdego z nich słyszę różne „wersje” w kwestii niemowlaków. Od jednej położnej słyszę, ze kupka 2 razy dziennie to za mało, inna mówi, ze to wystarczająca ilość (gdyby trzecia mi powiedziała, ze wystarczy raz na tydzień to bym w ogóle poczuła rozdwojenie jaźni). O co bym nie zapytała to w prawie żadnej kwestii dwie osobne położne bądź pediatrzy się nie zgadzają ze sobą, paranoja.
Syn dziś zrobił w końcu kupke
Haha nie wiedziałam że kiedyś będzie mnie tak kupa cieszyć!
Chyba wszystko jest ok bo konsystencja kolor wszytko w normie więc po porostu nie miał wcześniej potrzeby robić więc już się nie będę tym martwić.
Ale on piję tylko mleczko nie je innych produktów tak jak dorośli, więc też nie ma z czego tej kupy robic aż tak często. Ponoc jeśli dziecko wyciąga z mleka wszytskie potrzebne rzeczy dla organizmu to kupka jest tak rzadko.Mi też polozna mówiła że może robić kupę raz na tydzień. Ja sobie nie wyobrażam, zebym ja robila raz na tydzień
olka11135
Mi też polozna mówiła że może robić kupę raz na tydzień. Ja sobie nie wyobrażam, zebym ja robila raz na tydzień
Ale mleko matki jest w 90% przyswajane przez układ pokarmowy więc nie ma z czego być tej kupy. Nie można tego porównać z żywieniem dorosłej osoby. Co innego kiedy jest dziecko na sztucznym, bądź już rozszerzasz dietę
Klaudiaa123
Zaangażowana w BB
Ale on piję tylko mleczko nie je innych produktów tak jak dorośli, więc też nie ma z czego tej kupy robic aż tak często. Ponoc jeśli dziecko wyciąga z mleka wszytskie potrzebne rzeczy dla organizmu to kupka jest tak rzadko.
Mój synek robi prawie po każdym karmieniu (kp) także jest bardzo dużo kup.. i pieluch Cała moja trójka tak miała/ma. Na wadze przybierali bardzo szybko. Ale też słyszałam, że może być tak iż wszystko się wchłania i dziecko nie robi kupy i to jest ok.
reklama
Podziel się: