reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

A jak wyglądają wasze brzuszki? U mnie mało co widać na razie Poczulyscie już ruchy? Ja wczoraj wieczorem miałam wrażenie jakby mi cos przepłynelo w brzuchu a teraz cisza.. Nie wiem czy to mogło być juz maleństwo 🤔 Mam nadzieje,że wszystkie tutaj dotrwamy szczęśliwie do końca i dziękuje za każda odpowiedź na mój komentarz Podniosłyście mnie trochę na duchu ❤
ja mam 19 tydzień i nic jeszcze nie czuję, w poprzedniej ciąży czułam od 17 tygodnia. Myślę że to kwestia do dwóch tygodni i będę czuć.

reklama
Mam termin na 29.12., więc jesteśmy w identycznym momencie ciąży. Również stresuje się, szczególnie, że nic mi nie jest- tzn. nie mam oprócz delikatnego brzucha, dużych piersi i zgagi większych symptomów ciąży. Ruchów dziecka długo nie będę czuć, ponieważ łożysko mam na przedniej ścianie. Wiem, że ciąża po poronieniu jest mega stresem- ja poroniłam 3 razy. Staram się myśleć pozytywnie- przecież robię wszystko, aby było dobrze. Niby takie proste zdanie, ale każda musi w to uwierzyć. Że w końcu będzie dobrze, i że to dziecko w brzuchu się urodzi całe i zdrowe. Wiesz co mnie pociesza? Po 13 tygodniu ryzyko utraty wynosi 1%. I tego się trzymam. Wiem, że będę w tych 99%💪🏻
Mam nadzieje ze obie będziemy w tych 99% ❤ Cieszę się ze odważyłam się tu napisać,bardzo podnioslyscie mnie na duchu. Może wkoncu stres mi się zmniejszy i zaczne sie cieszyć z maleństwa 😊

Dziewczyny, zaczynając ciążę przyjelismy z lekarzem,że wpiszemy wage początkowa 55kg (bo dawno się nie ważyłam a późno dowiedzialam sie o ciąży a mniej wiecej tyle zawsze ważyłam ) Na wizycie (11+3) ważyłam 57,1. Aktualnie tak jak pisałam jestem w 15+6tc Moja waga raz pokazuje 57,5kg raz 56,8kg. Utrzymuje się w granicach 57,8-56,4kg Nie miałam żadnych mdłości,nie jem jakoś dużo,tyle ile potrzebuje. Czy to jest normalne? Czy powinno mnie to nie pokoic? Oprócz straty poprzedniej to jest to moja pierwsza ciąża,pierwsze dziecko i dopiero się ucze tego wszystkiego.
na tym etapie powinnaś się cieszyć że mało przybierasz. Później waga się rozkręci. Ja w pierwszej przytyłam 25kg 🤣 więc ci zazdroszczę trochę 😊

ja mam 19 tydzień i nic jeszcze nie czuję, w poprzedniej ciąży czułam od 17 tygodnia. Myślę że to kwestia do dwóch tygodni i będę czuć.
Moja siostra miała w jeden ciąży łożysko na przedniej ścianie, a w drugiej na tylnej. Jeżeli łożysko jest na tylnej ścianie to niby szybciej ruchy czuć. Są one również bardziej intensywne. Na przedniej ścianie łożysko „amortyzuje” ruchy dziecka i nie są one wyczuwalne tak intensywnie.

A ty, na której ścianie macicy masz łożysko?

Hej dziewczyny które się szczepiły czy do szczepienia potrzebne jest jakieś zaświadczenie od ginekologa o braku przeciwskazan? 🙂

Ja też mam dziś USG :) w końcu zobaczę mojego synka bo już 3 tygodnie go nie widziałam ;)

Od 4 dni boli mnie kość ogonowa, nie mogę siedzieć. Wyczytałam że moga to powodować zmiany hormonalne i powiększająca się macica. Czy któraś z Was miała taką dolegliwość ?

reklama
Moja siostra miała w jeden ciąży łożysko na przedniej ścianie, a w drugiej na tylnej. Jeżeli łożysko jest na tylnej ścianie to niby szybciej ruchy czuć. Są one również bardziej intensywne. Na przedniej ścianie łożysko „amortyzuje” ruchy dziecka i nie są one wyczuwalne tak intensywnie.

A ty, na której ścianie macicy masz łożysko?
wydaje mi się że mówił na przedniej

Do góry