reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Cześć, przeszłam tu z innego tematu, teraz mogę dołączyć 😉 mam termin na 24 grudnia. I pytanie, kiedy poznaliscie płeć dziecka? U mnie obecnie 14+4. Czytałam że najszybciej po 16 tygodniu. Jak było u Was?
Ja byłam wczoraj u lekarza jestem w 18 tyg i powiedział mi że na 80% dziewczynka. Wcześniej było pupa odkrecone i nic nie mógł zobaczyć.

reklama
Mi wypłaca już ZUS z tego co wiem to ZUS zwolnienie ciążowe wypłaca na czas . Po zakończonym zwolnieniu zazwyczaj czekam góra 3 dni na przelew . Ciąża jest inaczej brana pod uwagę 😊
A no to super i mam nadzieję że tak będzie bo mnie nastraszyli że są jakieś opóźnienia .. chyba że u nas są opóźnienia 😁

Ja kupiłam polecony przez koleżankę olejek naturalny z alterry - w Rossmanie są . I nawet są zalecane dla kobiet w ciąży . Jest super . Pachnie jak oliwka dla dzieci ale szybko się wchłania i nie zostawia tego tłustego na skórze .
Ja też kupiłem z rossmana balsam przeciwko rozstepom. Z tego co pamiętam soraya. Ładnie się wchłania. Tam Jest cała edycja dla kobiet w ciąży różnych firm😉 napewno coś znajdziesz dla siebie.
Jak dbacie o skórę w ciązy, żeby zapobiec rozstępom?

Mi wypłaca już ZUS z tego co wiem to ZUS zwolnienie ciążowe wypłaca na czas . Po zakończonym zwolnieniu zazwyczaj czekam góra 3 dni na przelew . Ciąża jest inaczej brana pod uwagę 😊
Już wszystko wyjaśnione . Okazało się że koleżanka tam pracuje i sprawdziła mi i na szczęście jestem już w systemie zgłoszona do wypłaty więc w przyszłym tygodniu będę już miała kasę ☺️

Już wszystko wyjaśnione . Okazało się że koleżanka tam pracuje i sprawdziła mi i na szczęście jestem już w systemie zgłoszona do wypłaty więc w przyszłym tygodniu będę już miała kasę ☺️
Wybrane macie już imiona dla maluszków? Mi jak lekarz powiedzial że dziewczynka to zaczynam intensywnie myśleć. Może jakieś propozycje?

Dziewczyny ja chyba wczoraj poczułam lekkie ruchy a może tylko mi się wydawało .. ale leżąc na brzuchu poczułam na środku takie jak by trzepotanie motylka ☺️
Co do imion to dla dziewczynki : Nela , Zoja i Blanka . A dla chłopca : Filip albo Wiktor ☺️

Dziewczyny ja chyba wczoraj poczułam lekkie ruchy a może tylko mi się wydawało .. ale leżąc na brzuchu poczułam na środku takie jak by trzepotanie motylka ☺️
Co do imion to dla dziewczynki : Nela , Zoja i Blanka . A dla chłopca : Filip albo Wiktor ☺️
Ja Jeszcze nie czuje. Moje typy dla dziewczynki to Zuzia, Laura, Kornelia

reklama
Ja nie znam jeszcze płci ale chłopcy to Michał lub Wojtek, w dzieczynkach duże zamieszanie🤷‍♀️ Agata, Marta, Natalia i co chwile nowe misie podobają 😉

Do góry