reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja byłam dzisiaj na szczepieniu mam nadzieje ze będzie wszystko ok i nie dostanę gorączki ale jak na razie to czuje się dobrze😊

reklama
ciekawe jak to będzie po ciąży czy od razu będziesz miała ochotę na mięso czy nie 🤔
Myślę, że wróci chęć 🙂 Ja w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na mięso nawet na obrazku, albo tv, bo od razu miałam odruch wymiotny 🙄 Teraz aż tak źle nie jest, ale cały czas rażą mnie różne zapachy. Muszę szybko lodówkę zamykać, a robienie obiadu dla rodziny to też często męczarnia. Powoli mam nadzieję, że będzie mijało. Wszystko przez hormony.. 🙂

Myślę, że wróci chęć 🙂 Ja w pierwszej ciąży nie mogłam patrzeć na mięso nawet na obrazku, albo tv, bo od razu miałam odruch wymiotny 🙄 Teraz aż tak źle nie jest, ale cały czas rażą mnie różne zapachy. Muszę szybko lodówkę zamykać, a robienie obiadu dla rodziny to też często męczarnia. Powoli mam nadzieję, że będzie mijało. Wszystko przez hormony.. 🙂
chyba najgorzej z tym obiadem. Ja na szczęście takich problemów nie mam od niczego nie nie odrzuciło ani w tej ciąży ani poprzedniej.

Ja dzisiaj sama siebie przeklinam .. stwierdziłam że spróbuję zjeść kawałek mięsa bo może już mi przeszło z tymi wymiotami ale jednak nie pomyliłam . Wczoraj zjadłam a dzisiaj od rana wymioty , już sama żółć i brak totalnych sił . Teraz mięsa chyba nie ruszę do końca ciąży albo i swojego życia [emoji15]
Ja od 2 miesięcy nie tknęłam mięsa [emoji3061]

Ciąża to ciekawy stan, ja z kolei nigdy nie byłam jakąś straszną "mięsiarą", a teraz mam taką ochotę na kabanosy, kiełbasę, parówki, że aż sama siebie nie poznaję 😂. Z kolei jak normalnie kawę ubóstwiam w każdej wersji, tak w ciąży całkiem mnie odrzuciło i dopiero teraz powoli wraca mi ochota. A już miałam wrażenie, że nigdy więcej jej nie tknę 😅

Ciąża to ciekawy stan, ja z kolei nigdy nie byłam jakąś straszną "mięsiarą", a teraz mam taką ochotę na kabanosy, kiełbasę, parówki, że aż sama siebie nie poznaję [emoji23]. Z kolei jak normalnie kawę ubóstwiam w każdej wersji, tak w ciąży całkiem mnie odrzuciło i dopiero teraz powoli wraca mi ochota. A już miałam wrażenie, że nigdy więcej jej nie tknę [emoji28]
Podobno do mięsa ciągnie z chłopczykiem, ale to tylko takie pogadanki [emoji4]

Ja raz trafiłam w ciemną część i internetu gdzie podobno nawet włosy na nogach mogą sugerować płeć [emoji23]

Podobno do mięsa ciągnie z chłopczykiem, ale to tylko takie pogadanki [emoji4]

Ja raz trafiłam w ciemną część i internetu gdzie podobno nawet włosy na nogach mogą sugerować płeć [emoji23]
Tak, tak, słyszałam to już od rodziny :D. Płeć poznam pewnie na kolejnej wizycie w lipcu, ale jak narazie mam 50/50, bo mój lekarz prowadzący skłania się ku chłopcu, a ginekolog który robił badanie prenatalne powiedział, że raczej dziewczynka. I bądź tu mądra 🧐
O rany, o teorii z włosami nie słyszałam.. aż mnie zaciekawiłaś 😂

Tak, tak, słyszałam to już od rodziny :D. Płeć poznam pewnie na kolejnej wizycie w lipcu, ale jak narazie mam 50/50, bo mój lekarz prowadzący skłania się ku chłopcu, a ginekolog który robił badanie prenatalne powiedział, że raczej dziewczynka. I bądź tu mądra [emoji3166]
O rany, o teorii z włosami nie słyszałam.. aż mnie zaciekawiłaś [emoji23]
U mnie żadnych podejrzeń póki co, tylko pupsko chętnie wystawia [emoji23]
5 lipca wizyta dopiero [emoji3061]

reklama
U mnie żadnych podejrzeń póki co, tylko pupsko chętnie wystawia [emoji23]
5 lipca wizyta dopiero [emoji3061]
Ja idę jutro na wizytę, ostatnio było widać na usg, że będzie chłopczyk, a jutro wszystko się potwierdzi. A moja intuicja podpowiadała cały czas, że dziewczynka. 🤭

Do góry