reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja byłam na prenatalnych 9 czerwca i usłyszałam, że na 80-90% chłopczyk. Dzisiaj byłam u mojego lekarza na wizycie i na 100% potwierdził, że to synek 🙂 Obecnie 14 tydzień +4. Co do szczepienia to się zastanawiam czy to robić, trochę się boje skutków ubocznych. Mój mąż 2 dni źle się czuł, jakby miał grypę.

reklama
Ja byłam na prenatalnych 9 czerwca i na 80-90 % chłopczyk. Dzisiaj byłam u mojego lekarza na wizycie i potwierdził na 100%, że to synek 🙂 Obecnie 14 tydzień +4 dni. Co do szczepienia trochę się obawiam skutków ubocznych, więc zastanawiam się, czy to robić. Mój mąż szczepił się niedawno i przez 2 dni źle się czuł, jakby przechodził grypę.
Zakupów nie planuje wielkich, z racji, że to moje 3 dziecko i mam ubranka i akcesoria po starszych dzieciach. Pewnie bliżej terminu coś dokupie 🙂

Co do zakupów to ja się jeszcze wstrzymuje ale go dlatego, że jestem po wielu przejściach i boje się "zapeszac", taka psychiczna blokada ale mam nadzieję że przyjdzie niedługo taki czas że odetchnę i zacznę się cieszyć a nie ciągle bać :)

Ja miałam prenatalne w 12 tc i lekarz od razu podał płeć - chłopak. Zastanawiam się czy mógł się pomylic ? Cieszę się bardzo ale zastanwia mnie na ile trafnie to ocenił bo część z Was jak czytam to nie zna jeszcze płci :)
Miałam tak z córką, z tym, że lekarka powiedziała "prawdopodobnie chłopak, na połówkowym potwierdzi" i wtedy już, że na 100% dziewczynka
Ale z Młodszym Synem od początku co usg mówiło chłopak, od razu widać, że chłopak. Nawet się uśmiechałam, że coś on tam między nogami ma, że tak komentują😉
Mi ma prenatalnych powiedziała, że raczej to chłopiec, ale różnie się dzieje i nie może dać 💯 pro pewności. 🤭 Ale jak to moja przyjaciółka mówi, s chłopca ciężko dziewczynkę zrobić. Chociaż znam jeden przypadek gdzie był niby widoczny chłopiec, a okazało się, że jednak dziewczynka. Chyba 12 tydzień to jeszcze za szybko żeby dać takie sto procentowe potwierdzenie płci.
A co myślicie o szczepieniu na covid w ciąży?
I kiedy planujecie pierwsze zakupy?😊😊😊
Ja się zaszczepiłam. W zeszłym tygodniu w 16t druga dawka

Oszalałam na badaniach plenatarnych 90% dziewczynka dosłownie tydzień temu . Teraz na wizycie 60 % chłopak 😂 któraś z was miała już taką sytuację ?

Załączniki

• IMG_20210621_182847.jpg
    IMG_20210621_182847.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 119
Ja jutro mam prenatalne a póki co wychodzi na to że dziewczynka, w pierwszej ciąży powiedziano nam ze na 90% dziewczynka a urodził się synek😁

Ja 9.07 i szczerze mówiąc nie wiem jak dotrwam, bo ciągle się zastanawiam czy aby na pewno wszystko przebiega ok 😩

Ale zazdroszczę! U mnie cała rodzina mówi, że chłopiec, ale śniło mi się już parę razy, że to dziewczynka i też od początku mam takie przeczucie że jednak ♀️. Ciekawość już mnie zżera 😅

Hej. Witam po tygodniu przerwy. Musiałam nadrobić zaległości w czytaniu.dziewczyny chciałam Was przestrzeń przed pisaniem nazw firm sklepów itp. Ponieważ ja jak napisałam jaki lęk stosuje to musiałam na tydz pożegnać się z forum. Pozdrawiam

reklama
Do góry