reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dzień dobry,
16 tydzień, na wadze +1,5 kg brzuszek widać. Poszło w cyce, i pewnie brzuch 😃
Ostatnie dwa wieczory poszalałam i wydałam w 5-10-15 ponad 500 zł na wyprawkę, bo są fajne promocje.
Wczoraj poznałam płeć - drugi lekarz potwierdził dziewczynkę 😃
Gratulacje, super, że dziewczynka 🥰 ja będę miała na 80-90% drugiego chłopca, choć marzyła mi się druga dziewczynka. W domu mam już parkę 😉 Najważniejsze oczywiście żeby dzieciątko było zdrowe 🙂 Zakupy dla maluszka super sprawa, ja mam wszystko po starszych dzieciach, więc pewnie może coś do kupię tylko pod koniec ciąży. Wczoraj za to kupiłam legginsy dla kobiet w ciąży, bo zaczyna mi brzuszek rosnąć 😀 Dzisiaj kończę 14 tydzień, ale waga nie idzie w górę 🤨

reklama
Witajcie. Jestem w 13 tyg ciazy
Czy któraś z was zauważyła na nogach pekajace naczynka? Jak sobie z tym radzicie.?
Jak wasze brzuszki, czy juz waga wam idzie do góry?
Mi w drugiej ciąży strasznie dokuczał ból i skurcze zwłaszcza prawej nogi. Niestety pojawiły mi się właśnie na tej nodze żylaki. Narazie są małe, ale pewnie się powiększa teraz po trzeciej ciąży 😟 Nic oprócz pończochy uciskowej nie mogę zrobić póki co. Najlepiej odpoczywać z nogami uniesionymi trochę wyżej kiedy tylko jest taka możliwość, ćwiczenia, spacery, letni, nie goracy prysznic, są też żele chłodzące do nóg dla kobiet w ciąży. Ja to wszystko robiłam przy pierwszej ciąży i nogi super, a przy drugiej pracowałam długo i do tego małe dziecko w domu, które nosiłam na rękach i taki efekt.. a do tego obciążenia genetyczne. Trzeba się oszczędzać.

Kobietki mam pytanie czy wam też w ciąży doskwiera ból pleców chodzi o odcinek lędźwiowy . Jak więcej pochodzę to zaraz mnie tak plecy bolą dajcie znać jak sobie z tym radzić ❤️
Niestety też doskwiera, choć jeszcze nie tak bardzo. Ja mam zamiar robić ćwiczenia wzmacniające dla kobiet w ciąży ( są na yt), oczywiście kiedy w końcu trochę czasu znajdę dla siebie.. 🙂 Fajnie też zapisać się na jakieś zajęcia. Przy pierwszej ciąży chodziłam i bardzo fajnie to wspominam, lepsza kondycja od razu.

Hej 😘
Jutro mam badania prenatalne , to będzie 12tc oraz test Pappa.
Czy USG jest jeszcze dopochwowe czy już przez brzuch ?
Bardzo się stresuje ...
Hej
Ja miałam początkowo przez brzuch, ale dziecko bardzo się wierciło i żeby zmierzyć przezierność karkową lekarz musiał mnie zbadać dopochwowo 😅

Czy któraś z was zauważyła na nogach pekajace naczynka? Jak sobie z tym radzicie.?
Brzuszek trochę widać, ale raczej wieczorem. Na wadze +2kg. Biust jakbym sobie zrobiła😱
Za chwilę kończę 16t
NacYnka nie, ale żylak, który sobie od kilku lat obiecuje usunąć, zaczął boleć😕

ja mam po poprzedniej ciąży pełno czerwonych kropek od pękniętych naczynek i teraz już tez ki wychodzą.
Jeśli chodzi o brzuszek to jest już dość spory ciężko go ukryć musiała bym wszystkie ubrania wymienić. A na wagę ostatnio nie wchodzę 😂

reklama
Do góry