Chciałam na NFZ zrobić, ale lekarz nie dał mi skierowania na nic więcej niż morfologia, mocz, glukoza TSH i grupa krwi. Dziś kończę 11tc i dupa, nie mogę już czekać , potrzebuję tych wyników do lekarza prywatnie. Lekarz na NFZ ma mnie ewidentnie w dupie.U mnie jak liczyłam to wychodziło Ok 500 zł w diagnostyce i alab w Poznaniu. 15 badań dokładnie. W końcu poszłam ze skierowaniem od lekarza z NFZ i miałam za darmo
reklama
Emmiliaa
Fanka BB :)
ja wyjechałam tu do chłopaka jakieś 12 lat temu i tak zostałam. Mamy teraz 2 letnia córkę. Ja nie mam tu rodziny. Amsterdam jest piękny ale raczej do zwiedzania napewno nie chciała bym tam mieszkać ja we Francji tez byłam tylko raz w Paryżu. Chciała bym pojechac jeszcze raz jesienią. Może kiedyś mi się uda To trochę w życiu zwiedzilas mi już tez brzuszek trochę widać zaraz jak coś zjem to go wypycha a ze w tej ciąży mogła bym jeść non stop to jest widoczny ja jestem w 13 tc. To Ty taka wysportowana kobietaWłaśnie sprawdziłam w google, ładnie tam jest a mieszkasz tam z całą rodziną czy wyjechałaś sama z partnerem albo sama? Ja byłam tylko w Amsterdamie i w dodatku raz, bardzo chciałam jechać drugi raz przed wylotem tu do Australii bo mam bardzo pozytywne wspomnienia z pierwszej wizyty. Ale zawsze coś wypadało. Ja od dziecka gdy miałam 10lat to marzyłam aby mówić po francusku i mieszkać we Francji. I wyjechałam tam do liceum i potem już dużo podróżowałam, skończyłam tam liceum i potem studia. No i mój przyjaciel jest teraz moim mężem to Twoja pierwsza ciąża? Bo ja w pierwszej w ogóle brzucha przez pierwsze miesiące nie miałam i nawet cisnęłam crossfit do 37tc, a teraz to kompletnie inaczej, zaczynam 11tc i mega czuję ciążę i czuję że zaraz mi wyskoczy brzuch zresztą już mam wrażenie że widać. Dobrego weekendu
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
W Nl położna prowadzi cała ciąże jeżeli jest pojedyncza. Robi podstawowe USG i kieruje na dalsze badania. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo i chcesz rodzic w domu ( co jest tu bardzo popularne) to ona odbiera poród, itp. W ciąży bliźniaczej zostałam odrazu skierowana do szpitala i zajmują się mną ginekolodzySkąd położna wie że jest dwoje dzieci?
Kasieńka Venlo
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, próbuje znaleść w internecie krem na rozstępy Elancyl ale nigdzie nie jest już dostępny czy wiecie gdzie można taki zamówić? I czy przypadkiem nie zostaje wycofany ze sprzedaży?
Ja płaciłam 430 po rabatachNiestety, takie są ceny. Ja zapłaciłam chyba coś ponad 300 zł
Ja nie dostałam się na NFZ. Terminy są długie, teraz miałabym pierwsza wizytę, a tak za 1.5 tygodnia mam prenatalne. Wolę zapłacić, niż się potem stresować i czuć niezaopiekowana.
W pierwszej ciąży chciałam się zarejestrować w listopadzie do ginekologa, położna powiedziała że już wyczerpali limit do końca roku i mnie nie przyjmie. Powiedziałam że chyba jestem w ciąży i chce to potwierdzić to bez problemu mnie przyjęli .Ja płaciłam 430 po rabatach
Ja nie dostałam się na NFZ. Terminy są długie, teraz miałabym pierwsza wizytę, a tak za 1.5 tygodnia mam prenatalne. Wolę zapłacić, niż się potem stresować i czuć niezaopiekowana.
Kasienka1332
Początkująca w BB
Dziewczyny macie jakieś zachcianki? Mnie jak na razie od wszystkiego odrzuca Zmuszam się żeby zjeść cokolwiek i wszystko mi śmierdzi
Smaily
Fanka BB :)
Mi zaproponowali z łaską teleporadę, wypadało jakoś na 10tc. Powiedziałam, że to chyba żart, żeby potwierdzać ciążę przez telefon do dzisiaj mam z tego ubaw. Chodzę prywatnie, stać mnie. Wolałabym mieć darmowe badania krwi, ale jak mam mieć teleporady w ciąży to ja podziękuję.W pierwszej ciąży chciałam się zarejestrować w listopadzie do ginekologa, położna powiedziała że już wyczerpali limit do końca roku i mnie nie przyjmie. Powiedziałam że chyba jestem w ciąży i chce to potwierdzić to bez problemu mnie przyjęli .
Ostatnia edycja:
reklama
Ja ostatnio miałam ochotę na ciasto ze śliwkami. Aż się popłakałam. Potem mi przeszło. Mąż miał ze mnie ubaw....Dziewczyny macie jakieś zachcianki? Mnie jak na razie od wszystkiego odrzuca Zmuszam się żeby zjeść cokolwiek i wszystko mi śmierdzi
Podziel się: