reklama
dominikana26
Fanka BB :)
Frytki też mnie kusząMnie kuszą tylko frytki solone i kanapki tylko z żółtym serem.
Ale super wiadomosc! No wzruszyłam się!!Witam przyszłe mamusie
Jestem całkowicie zielona w temacie ciąży 10 lat starania i nic... daliśmy sobie czas do końca tego roku... ciagle mówiłam co ma być to będzie 11 kwietnia obudziłam się z bólem myśle no tak miesiączka po dniu oczekiwania nic... coś mnie tknęło i zrobiłam test dokładnie 10 sekund czekałam na wynik i ku mojemu zaskoczeniu pozytywny
Szok i niedowierzanie... 8 tydzień pierwsza wizyta u położnej ( na stałe mieszkam w Holandii) i co???? Pani mówi ze ma niespodziankę bo są dwa !!!! Tak wiec trzymam kciuki żeby do grudnia wytrzymać
Emmiliaa
to gratulacje. Za tylke lat starań w prezencie drugie ja tez mieszkam w Holandii 6 lat staraliśmy się o maluszka pierwsza ciaza skończyła się poronieniem. Druga na szczęście skończyła się śliczna dziewczynka tera mała ma 2 latka. I aktualnie jestem w 13 tcWitam przyszłe mamusie
Jestem całkowicie zielona w temacie ciąży 10 lat starania i nic... daliśmy sobie czas do końca tego roku... ciagle mówiłam co ma być to będzie 11 kwietnia obudziłam się z bólem myśle no tak miesiączka po dniu oczekiwania nic... coś mnie tknęło i zrobiłam test dokładnie 10 sekund czekałam na wynik i ku mojemu zaskoczeniu pozytywny
Szok i niedowierzanie... 8 tydzień pierwsza wizyta u położnej ( na stałe mieszkam w Holandii) i co???? Pani mówi ze ma niespodziankę bo są dwa !!!! Tak wiec trzymam kciuki żeby do grudnia wytrzymać
Emmiliaa
ja bym zjadła wszystko na co tylko spojrzę niemowę przeglądać neta ze stronami z jedzeniemDziewczyny macie jakieś zachcianki? Mnie jak na razie od wszystkiego odrzuca Zmuszam się żeby zjeść cokolwiek i wszystko mi śmierdzi
Mój M jest przerażony, że weganina mu sprowadzę na światJeśli tak jest to zanosi się na to, że moje dziecko będzie wegetarianinem [emoji23]
Mięso mogłoby nie istnieć. Przy obiedzie coś tam w siebie wcisnę, ale ogólnie to żyła bym na jogurtach i arbuzie
U mnie na zapyziałej wsi w standardzie gin wypisuje HIV, żółtaczkę, toxo , różyczkę i parę innych, w sumie 11 z moczem i morfologią.Chciałam na NFZ zrobić, ale lekarz nie dał mi skierowania na nic więcej niż morfologia, mocz, glukoza TSH i grupa krwi. Dziś kończę 11tc i dupa, nie mogę już czekać , potrzebuję tych wyników do lekarza prywatnie. Lekarz na NFZ ma mnie ewidentnie w dupie.
Może poszukaj jakiegoś innego doraźnego gina na NFZ? Ja chodzę generalnie do prywatnego, bo super trafiłam i nie chcę innego, ale badania robię od tego na fundusz. W końcu nikt nie zabroni konsulatcji z innym lekarzem
Jeśli jesteś w ciąży to każdy specjalista musi Cię przyjąć w ciągu max tygodnia. Wyniki bhcg wystarczą jako "dowód ciąży". Ja korzystam z endokrynologa i neurologa. U endo musiałam "wyszczekać" swoje, bo Pani uparcie chciała dać termin za 3msc. Trzeba wtedy żądać odmowy przyjęcia na piśmie i zgłaszać do NFZ, bo to ich obowiązek a nie łaska. Płacimy kupę kasy na składki a jak co do czego to prywatnie trzebaMoże zależy gdzie. Ja ostatnim razem chyba za ok. 1,5 mialam termin na NFZ. Przy rejestracji mówiłam, ze jestem w ciąży, bo chyba zawsze sie o to pytają,ale nic to nie dało.
reklama
dominikana26
Arbuza tez uwielbiam! Mogę jesc beż ograniczeń [emoji28]Mój M jest przerażony, że weganina mu sprowadzę na świat [emoji23]
Mięso mogłoby nie istnieć. Przy obiedzie coś tam w siebie wcisnę, ale ogólnie to żyła bym na jogurtach i arbuzie [emoji28]
Podziel się: