reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

My już po badaniu ❤️ na USG aż jedno zdjęcie bo akurat czas fikołków 🙈 nie mogę wyjść z podziwu jak z wizyty na wizytę się wszystko zmienia . Pozdrawiamy i dużo zdrówka 🥰😘

Załączniki

• IMG_20210524_161216.jpg
    IMG_20210524_161216.jpg
    993,5 KB · Wyświetleń: 125
reklama
Witam przyszłe mamusie😍
Jestem całkowicie zielona w temacie ciąży 🙈 10 lat starania i nic... daliśmy sobie czas do końca tego roku... ciagle mówiłam co ma być to będzie 😍 11 kwietnia obudziłam się z bólem myśle no tak miesiączka🤣 po dniu oczekiwania nic... coś mnie tknęło i zrobiłam test🥰 dokładnie 10 sekund czekałam na wynik i ku mojemu zaskoczeniu pozytywny 😍😍
Szok i niedowierzanie... 8 tydzień pierwsza wizyta u położnej ( na stałe mieszkam w Holandii) i co???? Pani mówi ze ma niespodziankę bo są dwa 👶🏻👶🏻!!!! Tak wiec trzymam kciuki żeby do grudnia wytrzymać🤣
Ale super wiadomosc! No wzruszyłam się!!

Witam przyszłe mamusie😍
Jestem całkowicie zielona w temacie ciąży 🙈 10 lat starania i nic... daliśmy sobie czas do końca tego roku... ciagle mówiłam co ma być to będzie 😍 11 kwietnia obudziłam się z bólem myśle no tak miesiączka🤣 po dniu oczekiwania nic... coś mnie tknęło i zrobiłam test🥰 dokładnie 10 sekund czekałam na wynik i ku mojemu zaskoczeniu pozytywny 😍😍
Szok i niedowierzanie... 8 tydzień pierwsza wizyta u położnej ( na stałe mieszkam w Holandii) i co???? Pani mówi ze ma niespodziankę bo są dwa 👶🏻👶🏻!!!! Tak wiec trzymam kciuki żeby do grudnia wytrzymać🤣
to gratulacje. Za tylke lat starań w prezencie drugie 😊 ja tez mieszkam w Holandii 6 lat staraliśmy się o maluszka pierwsza ciaza skończyła się poronieniem. Druga na szczęście skończyła się śliczna dziewczynka tera mała ma 2 latka. I aktualnie jestem w 13 tc 😊

Chciałam na NFZ zrobić, ale lekarz nie dał mi skierowania na nic więcej niż morfologia, mocz, glukoza TSH i grupa krwi. Dziś kończę 11tc i dupa, nie mogę już czekać , potrzebuję tych wyników do lekarza prywatnie. Lekarz na NFZ ma mnie ewidentnie w dupie.
U mnie na zapyziałej wsi w standardzie gin wypisuje HIV, żółtaczkę, toxo , różyczkę i parę innych, w sumie 11 z moczem i morfologią.
Może poszukaj jakiegoś innego doraźnego gina na NFZ? Ja chodzę generalnie do prywatnego, bo super trafiłam i nie chcę innego, ale badania robię od tego na fundusz. W końcu nikt nie zabroni konsulatcji z innym lekarzem 😉

Może zależy gdzie. Ja ostatnim razem chyba za ok. 1,5 mialam termin na NFZ. Przy rejestracji mówiłam, ze jestem w ciąży, bo chyba zawsze sie o to pytają,ale nic to nie dało.
Jeśli jesteś w ciąży to każdy specjalista musi Cię przyjąć w ciągu max tygodnia. Wyniki bhcg wystarczą jako "dowód ciąży". Ja korzystam z endokrynologa i neurologa. U endo musiałam "wyszczekać" swoje, bo Pani uparcie chciała dać termin za 3msc. Trzeba wtedy żądać odmowy przyjęcia na piśmie i zgłaszać do NFZ, bo to ich obowiązek a nie łaska. Płacimy kupę kasy na składki a jak co do czego to prywatnie trzeba 😤

reklama
Do góry