reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

U mnie jak liczyłam to wychodziło Ok 500 zł w diagnostyce i alab w Poznaniu. 15 badań dokładnie. W końcu poszłam ze skierowaniem od lekarza z NFZ i miałam za darmo
Chciałam na NFZ zrobić, ale lekarz nie dał mi skierowania na nic więcej niż morfologia, mocz, glukoza TSH i grupa krwi. Dziś kończę 11tc i dupa, nie mogę już czekać , potrzebuję tych wyników do lekarza prywatnie. Lekarz na NFZ ma mnie ewidentnie w dupie.

reklama
Właśnie sprawdziłam w google, ładnie tam jest :) a mieszkasz tam z całą rodziną czy wyjechałaś sama z partnerem albo sama? Ja byłam tylko w Amsterdamie i w dodatku raz, bardzo chciałam jechać drugi raz przed wylotem tu do Australii bo mam bardzo pozytywne wspomnienia z pierwszej wizyty. Ale zawsze coś wypadało. Ja od dziecka gdy miałam 10lat to marzyłam aby mówić po francusku i mieszkać we Francji. I wyjechałam tam do liceum i potem już dużo podróżowałam, skończyłam tam liceum i potem studia. No i mój przyjaciel jest teraz moim mężem :) to Twoja pierwsza ciąża? Bo ja w pierwszej w ogóle brzucha przez pierwsze miesiące nie miałam i nawet cisnęłam crossfit do 37tc, a teraz to kompletnie inaczej, zaczynam 11tc i mega czuję ciążę i czuję że zaraz mi wyskoczy brzuch zresztą już mam wrażenie że widać. Dobrego weekendu 😘
ja wyjechałam tu do chłopaka jakieś 12 lat temu i tak zostałam. Mamy teraz 2 letnia córkę. Ja nie mam tu rodziny. Amsterdam jest piękny ale raczej do zwiedzania napewno nie chciała bym tam mieszkać 😊 ja we Francji tez byłam tylko raz w Paryżu. Chciała bym pojechac jeszcze raz jesienią. Może kiedyś mi się uda 😊To trochę w życiu zwiedzilas 😁 mi już tez brzuszek trochę widać zaraz jak coś zjem to go wypycha a ze w tej ciąży mogła bym jeść non stop to jest widoczny 😊 ja jestem w 13 tc. To Ty taka wysportowana kobieta 😊

Skąd położna wie że jest dwoje dzieci?
W Nl położna prowadzi cała ciąże jeżeli jest pojedyncza. Robi podstawowe USG i kieruje na dalsze badania. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo i chcesz rodzic w domu ( co jest tu bardzo popularne) to ona odbiera poród, itp. W ciąży bliźniaczej zostałam odrazu skierowana do szpitala i zajmują się mną ginekolodzy 🤗

Dziewczyny, próbuje znaleść w internecie krem na rozstępy Elancyl ale nigdzie nie jest już dostępny🥺 czy wiecie gdzie można taki zamówić? I czy przypadkiem nie zostaje wycofany ze sprzedaży?

Ja płaciłam 430 po rabatach

Ja nie dostałam się na NFZ. Terminy są długie, teraz miałabym pierwsza wizytę, a tak za 1.5 tygodnia mam prenatalne. Wolę zapłacić, niż się potem stresować i czuć niezaopiekowana.
W pierwszej ciąży chciałam się zarejestrować w listopadzie do ginekologa, położna powiedziała że już wyczerpali limit do końca roku i mnie nie przyjmie. Powiedziałam że chyba jestem w ciąży i chce to potwierdzić to bez problemu mnie przyjęli .

Może zależy gdzie. Ja ostatnim razem chyba za ok. 1,5 mialam termin na NFZ. Przy rejestracji mówiłam, ze jestem w ciąży, bo chyba zawsze sie o to pytają,ale nic to nie dało.

W pierwszej ciąży chciałam się zarejestrować w listopadzie do ginekologa, położna powiedziała że już wyczerpali limit do końca roku i mnie nie przyjmie. Powiedziałam że chyba jestem w ciąży i chce to potwierdzić to bez problemu mnie przyjęli .
Mi zaproponowali z łaską teleporadę, wypadało jakoś na 10tc. Powiedziałam, że to chyba żart, żeby potwierdzać ciążę przez telefon 🤦 do dzisiaj mam z tego ubaw. Chodzę prywatnie, stać mnie. Wolałabym mieć darmowe badania krwi, ale jak mam mieć teleporady w ciąży to ja podziękuję.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry