reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny, czy któraś z Was miała taki problem otóż jakiś ponad tydzień temu mój lekarz wystawił mi receptę na 3 opakowania clexane 0.8 poszłam do apteki kupuje i Pani mówi że dzisiaj ma jedno opakowanie ale na jutro może zamówić kolejne ok zgodziłam się, przychodze i nagle informacja że na magazynie nie mają jednak, nie mają skąd zamówić i mam sobie radzić. Nosz...... Nie mam skąd wziąć receptę z kodem RC nowa wczoraj dzwoniłam do internisty to on jedynie pelnoplatna chciał dać, nie zgodziłam się. I teraz jestem w kropce bo leki się już kończą. Czy to nie apteka powinna załatwić skąd ten lek choćby z innej apteki? Bo oni umywają ręce. Dzwoniłam na infolinię to Pani mowi ze każda apteka doza to inna spółka i nie mogą robić przerzutów lekami. I mam sobie załatwić nowa receptę. 😡😡

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała taki problem otóż jakiś ponad tydzień temu mój lekarz wystawił mi receptę na 3 opakowania clexane 0.8 poszłam do apteki kupuje i Pani mówi że dzisiaj ma jedno opakowanie ale na jutro może zamówić kolejne ok zgodziłam się, przychodze i nagle informacja że na magazynie nie mają jednak, nie mają skąd zamówić i mam sobie radzić. Nosz...... Nie mam skąd wziąć receptę z kodem RC nowa wczoraj dzwoniłam do internisty to on jedynie pelnoplatna chciał dać, nie zgodziłam się. I teraz jestem w kropce bo leki się już kończą. Czy to nie apteka powinna załatwić skąd ten lek choćby z innej apteki? Bo oni umywają ręce. Dzwoniłam na infolinię to Pani mowi ze każda apteka doza to inna spółka i nie mogą robić przerzutów lekami. I mam sobie załatwić nowa receptę. 😡😡
dzwon do ginekolog

Cześć dziewczyny :) u mnie piękna pogoda, wczoraj zaliczylismy wycieczkę do Zoo, dzieciaki dzielnie dały radę. Teraz starsza w przedszkolu, a młodszy odsypia, a ja popijam herbatę z cytryną :) my planujemy powiedzieć córce 02.06 po wizycie. Gdybym powiedziała jej teraz, wiedzieliby sąsiedzi, pani w przedszkolu i pan budowlaniec, który dwie ulice dalej remontuje jakiś dom 😂 także chcemy poczekac do tego 12 tygodnia i wtedy powiedzieć już wszystkim. Powiem Wam, że coraz bardziej wydaje mi się, że to będzie dziewczynka :)

A mnie martwi to, że fizycznie za dobrze się czuje. Wcale nie zasypiam na siedząco, nie mam mdłości, piersi nie bolą cały czas. Wczoraj poszłam spać o 22:30, a dziś rano pęcherz obudził mnie po 5. Oczywiście dalej spałam potem, ale piersi nie bolały jak wstawiłam. Mąż mi mówi, że tyle razy było źle, że on wierzy, że teraz w końcu będzie dobrze. A mnie takie gadanie dobija. Bo ja miałam na początku przeczucie, że będzie dobrze, ale teraz to już nie wiem.

Ostatnia edycja:
A mnie martwi to, że fizycznie za dobrze się czuje. Wcale nie zasypiam na siedząco, nie mam mdłości, piersi nie bolą cały czas. Wczoraj poszłam spać o 22:30, a dziś rano pęcherz obudził mnie po 5. Oczywiście dalej spałam potem, ale piersi nie bolały jak wstawiłam. Mąż mi mówi, że tyle razy było źle, że on wierzy, że teraz w końcu będzie dobrze. A mnie takie gadanie dobija. Bo ja miałam na początku przeczucie, że będzie dobrze, ale teraz to już nie wiem.
Nie nakręcał się, myśl pozytywnie...będzie dobrze😍

Powinni dac odpis recepty tylko tam zaznaczyc ze jedno opakowanie wydano raz juz tak mialam

Mi lekarz jak wystawia receptę na zastrzyki to patrzy i mówi w jakiej aptece maja je 😉 czasem to jest nawet 30 km

reklama
Powinni dac odpis recepty tylko tam zaznaczyc ze jedno opakowanie wydano raz juz tak mialam
Jedną e-recepte można realizować tylko w jednej aptece, odpisów recept już nie ma. Co do sytuacji trochę niefajne podejście apteki, powinni od razu sprawdzić dostępność leku w hurtowniach, zanim wydali jedno opakowanie, a nawet jak nie sprawdzili to przynajmniej przeprosić i jakoś pomóc pacjentce z nową receptą. Ewentualnie można jeszcze na tą receptę wziąć neoparin (to ten sam lek, inny producent), tylko pacjenci często narzekają na tępe igły, a przez to większe siniaki...

Do góry