reklama
Anet29
Fanka BB :)
Mi lekarz powiedział, że tak się zdarza, kiedy pęknie jakieś naczynko krwionośne.
A czy moze takie naczynko pekac przy zaparciach? 3 maja mialam plamienie pozniej 4 malutka kropeczka, 5 przed wizyta znowu sie pojawilo plamienie, 6,7 w miare spokoj i dzis znowu sie pojawilo a przez hemoroidy mam.problem z zaparciami...
Przy drugim porodzie nie mają prawa zmusić cię do porodu naturalnego, nawet jak poprzednio rodziłaś naturalnie. Jeżeli rodzisz drugi raz masz prawo do skierowania na cesarskie cięcie. Koleżanka prawniczka mi to mówiła.Mój lekarz z kartą ciąży zwklekał do 8+2. W 6+2 słyszał serce ale słabo więc stwierdził że nie będziemy się spieszyć. A cesarkę to same sobie wymyślamy jeżeli są wskazania do CC to będzie lub jeżeli była pierwsza CC to druga zwykle jest z urzędu. Mam nadzieję na CC bo inaczej sobie nie wyobrażam
Tak, to może być przez zaparciaA czy moze takie naczynko pekac przy zaparciach? 3 maja mialam plamienie pozniej 4 malutka kropeczka, 5 przed wizyta znowu sie pojawilo plamienie, 6,7 w miare spokoj i dzis znowu sie pojawilo a przez hemoroidy mam.problem z zaparciami...
Dariuszka90
Fanka BB :)
To jestem uratowanaPrzy drugim porodzie nie mają prawa zmusić cię do porodu naturalnego, nawet jak poprzednio rodziłaś naturalnie. Jeżeli rodzisz drugi raz masz prawo do skierowania na cesarskie cięcie. Koleżanka prawniczka mi to mówiła.
G
gość_AL19
Gość
Nawet nie wiedziałam SuperPrzy drugim porodzie nie mają prawa zmusić cię do porodu naturalnego, nawet jak poprzednio rodziłaś naturalnie. Jeżeli rodzisz drugi raz masz prawo do skierowania na cesarskie cięcie. Koleżanka prawniczka mi to mówiła.
M
Ma_k
Gość
Mama to samo, leżę z covidem pod tlenem i się zamartwiam czy zarodek wytrzyma i żeby dalej biło serduszko.Wy tu o badaniach prenatalnych, o porodach, a ja tylko się zastanawiam czy na kolejnej wizycie będzie jeszcze biło serduszko.
Ja to chyba w pelni uwierze, ze jestem w ciazy jak bede w połowie, a może nawet wtedy nie. Na razie powiedzieliśmy teściów, bo niestety z nimi mieszkamy i moim rodzicom. Ale z uwagą, żeby nikomu nie mówili, bo różnie może byćMama to samo, leżę z covidem pod tlenem i się zamartwiam czy zarodek wytrzyma i żeby dalej biło serduszko.
A teraz wkurzam się strasznie jak teściowa chce mi gotować i mówi, że mam powoli chodzić... I jak mama codziennie dzwoni pytać jak się czuje. Jakbyśmy mieszkali sami, to byśmy nikomu nie mówili dopóki nie byłoby widać, bo nie musiałabym ukrywać się że zwolnieniem lekarskim.
reklama
Hmm nie przeżyłam naturalnego porodu ale moja pierwsza cesarka była traumatyczna bo znieczulenie w kręgosłup nie zadziałało zaczęli mnie ciąć a ja wszystko czułam dopiero jak zaczęłam kopać nogami z bólu to szybko dali mi znieczulenie ogólne także nie za fajniePrzy drugim porodzie nie mają prawa zmusić cię do porodu naturalnego, nawet jak poprzednio rodziłaś naturalnie. Jeżeli rodzisz drugi raz masz prawo do skierowania na cesarskie cięcie. Koleżanka prawniczka mi to mówiła.
Podziel się: