reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

A jak wyglądają Wasze bobaski na różnych etapach? Ja zachowuje każde zdjęcie, bo dopiero w 4 ciąży dane mi było zobaczyć żywego maluszka. Mam nadzieję że tak już zostanie do końca.

Załączniki

• c36339ff-899d-48d8-baa5-1fbfff933bd8.jpg
    c36339ff-899d-48d8-baa5-1fbfff933bd8.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 82
  • 3be3d477-953d-42c2-888f-504163d18e08.jpg
    3be3d477-953d-42c2-888f-504163d18e08.jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 88
  • 482f62a5-a4ed-413c-9b9c-c9cd7a654d69.jpg
    482f62a5-a4ed-413c-9b9c-c9cd7a654d69.jpg
    57,4 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Dziewczyny pomocy! Jakie macie sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży? Mam wrażenie, że mój metabolizm przestał działać...

Witam od środy mam brązowe plamienia. Pojawił się też dwa razy śluz z krwią. Byłam na USG w środę i wczoraj z maleństwem wszystko ok serduszko bije.
Teraz miał na papierze tak jakby skrzep w śluzie. Był bardzo ciemny brązowy prawie czarny. Wg lekarzy wszystko jest dobrze szyjka prawidłowa. Czy możliwe że jakieś naczynko krwawiło i teraz się zagoiło i dlatego wypadl taki skrzep? Szukam przyczyny i już wariuje 😞

Bardzo proszę o podanie daty porodu, albo z USG albo z kalkulatora.

Jakoś wymyślimy jak dokonać edycji pierwszego posta.
1.12 🤰
2.12.🤰
3.12🤰 Atena37. Nik__ola
4.12🤰
5.12🤰
6.12🤰
7.12🤰
8.12🤰
9.12🤰
10.12🤰
11.12🤰
13.12🤰
14.12🤰
15.12🤰
16.12🤰
17.12🤰
Ja 26.12 z moich wyliczeń. Ale spodziewam się urodzić koło 15.12 :D się okaże.

Witam od środy mam brązowe plamienia. Pojawił się też dwa razy śluz z krwią. Byłam na USG w środę i wczoraj z maleństwem wszystko ok serduszko bije.
Teraz miał na papierze tak jakby skrzep w śluzie. Był bardzo ciemny brązowy prawie czarny. Wg lekarzy wszystko jest dobrze szyjka prawidłowa. Czy możliwe że jakieś naczynko krwawiło i teraz się zagoiło i dlatego wypadl taki skrzep? Szukam przyczyny i już wariuje 😞
A nie masz przypadkiem krwiaka? Powinnas dostac w takim przypadku nakaz odpoczywania i leki.

reklama
Hmm nie przeżyłam naturalnego porodu ale moja pierwsza cesarka była traumatyczna bo znieczulenie w kręgosłup nie zadziałało zaczęli mnie ciąć a ja wszystko czułam dopiero jak zaczęłam kopać nogami z bólu to szybko dali mi znieczulenie ogólne także nie za fajnie 😞
Tez mam takie wspomnienie z cc... Ogólnie cesarka nagła, brak postępu porodu, potem się okazało, ze jakby mnie tam trzymali i na sile kazali urodzić naturalnie to dziecko takie duże, ze dziś by nas tu nie było...
Dziewczyny pomocy! Jakie macie sprawdzone sposoby na zaparcia w ciąży? Mam wrażenie, że mój metabolizm przestał działać...
suszone śliwki popijane ciepła woda :)

Do góry