reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny czy tez lepiej radzicie sopobie z mdlosciami? Bo jak jem i nie doprowadzam do głodu i pije dużo i jestem aktywna to jest ok i zastanawiam się, czy to kwestia, ze organizm się trochę przystosował i radzi sobie lepiej?

Trochę się boje, ze cos nie tak, bo mdlilo mnie mocniej dużo, ale teraz jakby mdli lekko i odrzuca od wielu rzeczy tylko, ze ich nie jem po prostu. U mnie dzis 8+5
Niestety u mnie mdłości nadal silne + wymioty rano. Testuję rodzaje jedzenia, które mi wchodzą. Aktualnie: rano na pusty żołądek banan ewentualnie obrane ze skórki jabłko; płatki kukurydziane zwykłe Corn Flakes + mleko 0,5%; zwykła sucha bułka; twaróg półtłusty bio. Nie uważałam wielu z tych rzeczy - płatki, bułki - za jedzenie do tej pory, ale jakoś się trzeba ratować :)) staram się jeść małe porcje tak co 3 godziny. Mam nadzieję, że bliżej 12 tygodnia to będzie przechodzić!

reklama
Niestety muszę się z wami pożegnać. W piątek było widać pecherzyk i miałam lekkie brazowe plamienie. Niestety dziś nic nie widać i leci krew. Mam 2 córki one mi daje siły, to2 poronienie w ciągu roku. Trzymam za każdą z was kciuki aby wszystko bylo ok. Mi niestety już nie będzie dane zostać mamusia. 😭
Ściskam Cię mocno. Sama przeżyłam poronienie w zeszłym roku. Trzymam kciuki za Ciebie - żeby przyszłość ułożyła Ci się tak, jak wymarzysz. Więcej nic mądrego nie powiem, bo pamiętam, jaki to był ból.

Niestety muszę się z wami pożegnać. W piątek było widać pecherzyk i miałam lekkie brazowe plamienie. Niestety dziś nic nie widać i leci krew. Mam 2 córki one mi daje siły, to2 poronienie w ciągu roku. Trzymam za każdą z was kciuki aby wszystko bylo ok. Mi niestety już nie będzie dane zostać mamusia. [emoji24]
Przykro mi bardzo, ściskam cię mocno[emoji3590]

6016B1C1-3E25-4A00-A9C9-4FADE8BC2489.jpeg
Krwiaczek dalej sobie jest, ale lekarz kazał się nie przejmować bo nie wygląda strasznie. Dzisiaj 8+0 a fasolka chce sobie być 8+2 😄 to teraz mam dwóch lekarzy, tego na NFZ zostawiam, ale prywatnie zostaje. Bezpieczniej się czuje ✌🏼

I znowu mam dola ;( dwa razy miałam silne pociągnięcia w macicy przedwczoraj i objawy ustały, ani piersi nie bolą, sa miękkie, sutki tez a były twarde i sterczące ani mdłości już nie mam, zapachy przestały przeszkadzać :( jestem załamana i mam przeczucie, ze przestała się rozwijać :( wizyta dopiero w poniedziałek :(

I znowu mam dola ;( dwa razy miałam silne pociągnięcia w macicy przedwczoraj i objawy ustały, ani piersi nie bolą, sa miękkie, sutki tez a były twarde i sterczące ani mdłości już nie mam, zapachy przestały przeszkadzać :( jestem załamana i mam przeczucie, ze przestała się rozwijać :( wizyta dopiero w poniedziałek :(
Nie martw się. Nic nie jest przesądzone. Musisz wierzyć, że będzie dobrze. Ja w to wierzę, choć piątkowa wizytę traktuję jak wyrok. Trzymaj się i nie poddawaj

Spokojnie, mi dosłownie wszystkie objawy ustały, nie mam mdłości, cycki tez nie bolą. Nawet już śpię lepiej. Czuje się jak zwykle. A wszystko jest ok, od tego czasu miałam już dwa badania i wszystko dobrze , także spokojnie 😊

Spokojnie, mi dosłownie wszystkie objawy ustały, nie mam mdłości, cycki tez nie bolą. Nawet już śpię lepiej. Czuje się jak zwykle. A wszystko jest ok, od tego czasu miałam już dwa badania i wszystko dobrze , także spokojnie 😊
A w którym tygodniu jesteś? Tez śpię lepiej dużo... psychika wykańcza.

Mi co parę dni objawy mijają i wtedy szaleję z jedzeniem ile się da:)
Pamiętaj spokój w ciąży jest najważniejszy

reklama
Do góry