reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Żegnam się dziewczyny, niestety nie było mi dane być grudniowa mama, wczoraj na wizycie nie było serduszka, obumarło jakieś 2 tyg temu.
Życzę Wam wszystkim nudnych ciąż i pomyślnym lekkich porodów i zdrowych dzieci ❤️❤️
Ściskam mocno! Przesyłam dobre myśli. ♥️

reklama
Będę robić prenatalne + pappa że względu na wiek. Jak coś wyjdzie nie tak to dopiero zapłacę za Sanco.
Hej, ja robiłam NIFTY w poprzedniej ciąży i byłam bardzo zadowolona. Niestety dziecko się zatrzymało, ciąża obumarła - miałam łyżeczkowanie - i ten okres tuż po łyżeczkowaniu był okropny, kiedy nie znałam przyczyny. Potem dowiedziałam się z NIFTY, że to typowa aberracja chromosomowa, ot, ruletka, co się mogło przytrafić bez żadnej przyczyny - miałam w ramach ceny badania konsultację tel. z lekarzem genetykiem - i to było bezcenne, poczułam się o wiele lepiej. Więc nie żałuję ani złotówki na to badanie i na pewno NIFTY teraz powtórzę.

Nie, skurczy nie miałam, za to wszystko inne czyli senność, mdłości, wymioty, wrażliwość na zapachy, płaczliwość :))
dzisiaj od rana miał kilka dziwnych skurczy jestem ciekawa czy to wina powiększającej się macicy czy kolejna niespodzianka, to moja pierwsza ciąża wszystko jest dla mnie nowe 🙂

Niestety u mnie mdłości nadal silne + wymioty rano. Testuję rodzaje jedzenia, które mi wchodzą. Aktualnie: rano na pusty żołądek banan ewentualnie obrane ze skórki jabłko; płatki kukurydziane zwykłe Corn Flakes + mleko 0,5%; zwykła sucha bułka; twaróg półtłusty bio. Nie uważałam wielu z tych rzeczy - płatki, bułki - za jedzenie do tej pory, ale jakoś się trzeba ratować :)) staram się jeść małe porcje tak co 3 godziny. Mam nadzieję, że bliżej 12 tygodnia to będzie przechodzić!
o to widzę, ze jesz to co ja w dniach kryzysu 😂

Zapomniałam wam wstawić zdjęcie mojej fasolki z tamtego tyg ,ciężki miałam tydzień

Załączniki

• CF57EAC4-6503-450C-B97F-E7A6B62100AC.jpeg
    CF57EAC4-6503-450C-B97F-E7A6B62100AC.jpeg
    344,4 KB · Wyświetleń: 93
reklama
dzisiaj od rana miał kilka dziwnych skurczy jestem ciekawa czy to wina powiększającej się macicy czy kolejna niespodzianka, to moja pierwsza ciąża wszystko jest dla mnie nowe 🙂
Cieszę się, że już u Ciebie dobrze.
Ja czuję się tak samo, nie wiem, co jeszcze mnie czeka. To też moja pierwsza ciąża i im dalej tym więcej dziwnych objawów i się martwię.

Do góry