reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Wrucilam od lekarza . No i zarodek się pojawil ma 3mm. Według tego wychodzi 5tydz6d. A miesiączka ostatnia miałam 19 lutego . Czyli prawdopodobnie do zapłodnienia doszło krótko przed miesiączka która miałam dostać w marcu albo po prostu coś jest nie tak. Ale może i by się to zgadzało bo robiłam test 21 marca i 25 i były negatywne . Dopiero 1 kwietnia był pozytywny. Ale.juz sama nie wiem co myśleć. Może spróbuję do innego lekarza iść.
Dziwne to ja miałam ostatnią miesiączkę 21.03 prawie miesiąc po tobie i też mam 5 tydzień i 3 dni . Jeśli odstanią miesiączkę miałaś cztery tygodnie wcześniej to minimum powinnaś być w 9 tygodniu a nie w piątym.

reklama
Dziwne to ja miałam ostatnią miesiączkę 21.03 prawie miesiąc po tobie i też mam 5 tydzień i 3 dni . Jeśli odstanią miesiączkę miałaś cztery tygodnie wcześniej to minimum powinnaś być w 9 tygodniu a nie w piątym.
No z miesiączki by tak wychodziło. Ale owulacji miałam dużo później bo moje cykle jeszcze nie wyregulowane tak twierdzi ginekolog . No zobaczymy za tydzień i jutro jak będę zrobie

Wrucilam od lekarza . No i zarodek się pojawil ma 3mm. Według tego wychodzi 5tydz6d. A miesiączka ostatnia miałam 19 lutego . Czyli prawdopodobnie do zapłodnienia doszło krótko przed miesiączka która miałam dostać w marcu albo po prostu coś jest nie tak. Ale może i by się to zgadzało bo robiłam test 21 marca i 25 i były negatywne . Dopiero 1 kwietnia był pozytywny. Ale.juz sama nie wiem co myśleć. Może spróbuję do innego lekarza iść.
u mnie ostatnia miesiączka 1/3, pozytywny pierwszy test 31/3 i dzis 7+5 wg ostatnich obliczeń, gdzie było 6+3 u gin 19/3

Ja ostatnia 3.03 dziś 8+0. Pytanie ilu dniowe cykle , ja np mam 27dni a owulację miałam w 16dc.
Albo USG słabej jakości:/
Możesz odciągnąć i na spacer iść z mlekiem w butelce.
Starałam się tak robić :)ale z tyłu głowy zawsze było co jak będzie jej mało?albo nie wrócę na czas i znowu będzie głodna?
Podziwiam mamy które karmią latami:)

Powiedzcie mi czy która z was przy swoich dzieciach korzystał z pieluszek wielorazowych, np. kieszonki, otulacze? Ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce nikt z moich znajomych nie używał.

Chciałam się zapytać czy to jest możliwe że w 5t3d czuje jak mi się rozciąga ta macica ... Od wczoraj mam takie uczucie i trochę się źle czuje ale w miarę ból jest do wytrzymania ... Wieczorami się to dzieje .... Nawet się jeść nie chce przez to 😔 Po prostu w szoku jestem że tak wcześnie się to dzieje . Moja 1 ciąża więc pewnie jeszcze wiele mnie zaskoczy 🤪

reklama
Zależy kiedy miała owu a nie ostatnią miesiaczkę. Test pozytywny dopiero 1.04 więc teoretycznie może być teraz w 5+.

Do góry