reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

Dziewczyny jest serduszko ładnie bije, ciąża zdrowa nie mogę uwierzyć ze jest tam mały szkrabek :) ale muszę brać euthyrox mimo ze tsh spadło bo ponoć w ciąży się go nie odstawia.. odizolowałam męża do jednego pokoju i teraz ja mu usługuje na szczęście ja czuje się lepiej i nie mam mdłości już. Boje się żeby tylko mnie nie dopadł ten wirus ale z drugiej strony dziś zrobiłam test dla pewności i wyszedł negatywny. Chyba ze za kilka dni się coś u mnie pojawi choć mam nadzieje ze nie. Powiedziałam rodzicom i teściom ze jest serduszko mama mówiła ze tak podejrzewała bo mówi w końcu jest matką [emoji3][emoji7]
Super, gratulacje[emoji4] Znam bardzo wiele przypadków gdzie tylko jedna osoba z małżeństwa złapała Covida, a druga mimo przebywania w tym samym mieszkaniu nie zaraziła się i była zdrowa[emoji110]

reklama
Wrucilam od lekarza . No i zarodek się pojawil ma 3mm. Według tego wychodzi 5tydz6d. A miesiączka ostatnia miałam 19 lutego . Czyli prawdopodobnie do zapłodnienia doszło krótko przed miesiączka która miałam dostać w marcu albo po prostu coś jest nie tak. Ale może i by się to zgadzało bo robiłam test 21 marca i 25 i były negatywne . Dopiero 1 kwietnia był pozytywny. Ale.juz sama nie wiem co myśleć. Może spróbuję do innego lekarza iść.
Badałaś betę? Idź do lekarza 4.05 jak dziś masz na USG 5+6 będziesz miała wtedy 6+5 i wtedy już powinno być serduszko. Jak nie będzie to dopiero bym się zaczęła martwić. Jutro może nie być znaczącej różnicy na USG i nic Ci to nie wyjaśni.

Badałaś betę? Idź do lekarza 4.05 jak dziś masz na USG 5+6 będziesz miała wtedy 6+5 i wtedy już powinno być serduszko. Jak nie będzie to dopiero bym się zaczęła martwić. Jutro może nie być znaczącej różnicy na USG i nic Ci to nie wyjaśni.
Ostatnio bete robiłam 14 kwietnia. I właśnie jutro chce pojechać zrobić. A w przyszłym tygodniu spróbuję do innego lekarza iść

Kasiek ja byłam w piątek tydzień temu u mojej gin i widziała pecherzyk bez zarodka. W niedzielę poszlam prywatnie (lepszy sprzet) i był zarodek z serduszkiem.

Myślę że jak jest zarodek to zupełnie nie ma się czym martwić bo to oznacza że ciąża soe rozwija. Niestety tutaj trzeba czasu i cierpliwości. Jak zaczną nas kopać po żebrach to będzie łatwiej się nie martwić 🙂

Kasiek ja byłam w piątek tydzień temu u mojej gin i widziała pecherzyk bez zarodka. W niedzielę poszlam prywatnie (lepszy sprzet) i był zarodek z serduszkiem.

Myślę że jak jest zarodek to zupełnie nie ma się czym martwić bo to oznacza że ciąża soe rozwija. Niestety tutaj trzeba czasu i cierpliwości. Jak zaczną nas kopać po żebrach to będzie łatwiej się nie martwić 🙂
No właśnie tak mi się wydaje że ta pani doktor ma średni sprzęt. Spróbuję dostać się do lepszego lekarza . Choć jest ciężko. Ale właśnie wasze słowa dają nadzieję i człowiek trochę mniej się martwi 😁.

reklama
No właśnie tak mi się wydaje że ta pani doktor ma średni sprzęt. Spróbuję dostać się do lepszego lekarza . Choć jest ciężko. Ale właśnie wasze słowa dają nadzieję i człowiek trochę mniej się martwi 😁.
myślę że teraz wszystkie martwimy sie na zapas. Ale po to tu jesteśmy 💕 żeby się wspierać

Do góry