reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Powiem ci tak w poprzedniej ciąży mimo plamienia/krwawienia i wizyty w szpitalu pocieszałam wszystkie dziewczyny na oddziale, one leżały i płakały a ja im że wszystko jest ok, żeby się nie denerwować, podrzucałam im różne artykuły że plamienia to nie poronienie itp jak któraś narzekała że brzucha ciągnie tłumaczyłam że to macica się rozrasta.

Wiesz w jakim były szoku jak się dowiedziały że ja poroniłam? Nie mogły uwierzyć.ja jedyna się nie załamywał i jeszcze walczyłam żeby one się nie denerwowały.

A w tej ciąży mimo iż nie mam plamienia ( te jednego dnia na samym początku miałam delikatnie beżowy śluz na drugie dzień już zniknął) to boję się jak cholera. Nawet pęcherzyk ciążowy (6 mm Z widocznym miejscem tworzenia ciałka żółtego 5t+0d) był widoczny miło iż Pani gin mówiła że możemy go jeszcze nie zobaczyć, a ja jak głupia martwię się że mnie cycki nie bolą 😞

Już po wizycie. 🙂 Jest jeden zarodek w macicy, nie ma złego bliźniaka w jajniku. Idąc do lekarza miałam nadzieję na zobaczenie zarodka a usłyszałam serce i się popłakałam, poprzednia ciąża nie dotrwała do etapu serca. Lekarz mi gratulował a mnie zatkało, tylko wycierałam łzy szczęścia z kącików oczu. Torbiele w jajniku nie powiększają się. Zarodek ma 5,7mm, uderzenia serca 107/min. Kolejna wizyta za 2tygodnie, między 8 a 13 czerwca mam mieć badanie prenatalne i test Nifty. Zaproponował żebym zrobiła jeszcze jedna betę, ale powiedzialam, że wolę nie robić bo za bardzo mnie to stresuje. Termin porodu 19grudnia z zaleceniem wykonania cesarki. Wg pomiarów teraz jestem w 6+2.

Załączniki

• 20210426_125950.jpg
    20210426_125950.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 104
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Już po wizycie. 🙂 Jest jeden zarodek w macicy, nie ma złego bliźniaka w jajniku. Idąc do lekarza miałam nadzieję na zobaczenie zarodka a usłyszałam serce i się popłakałam, poprzednia ciąża nie dotrwała do etapu serca. Lekarz mi gratulował a mnie zatkało, tylko wycierałam łzy szczęścia z kącików oczu. Torbiele w jajniku nie powiększają się. Zarodek ma 5,7mm, uderzenia serca 107/min. Kolejna wizytę za 2tygodnie, między 8 a 13 czerwca mam mieć badanie prenatalne i test Nifty. Zaproponował żebym zrobiła jeszcze jedna betę, ale powiedzialam, że wolę nie robić bo za bardzo mnie to stresuje. Termin porodu 19grudnia z zaleceniem wykonania cesarki. Wg pomiarów teraz jestem w 6+2.
no i super kocham takie wieści tutaj 🥰😘

Już po wizycie. 🙂 Jest jeden zarodek w macicy, nie ma złego bliźniaka w jajniku. Idąc do lekarza miałam nadzieję na zobaczenie zarodka a usłyszałam serce i się popłakałam, poprzednia ciąża nie dotrwała do etapu serca. Lekarz mi gratulował a mnie zatkało, tylko wycierałam łzy szczęścia z kącików oczu. Torbiele w jajniku nie powiększają się. Zarodek ma 5,7mm, uderzenia serca 107/min. Kolejna wizytę za 2tygodnie, między 8 a 13 czerwca mam mieć badanie prenatalne i test Nifty. Zaproponował żebym zrobiła jeszcze jedna betę, ale powiedzialam, że wolę nie robić bo za bardzo mnie to stresuje. Termin porodu 19grudnia z zaleceniem wykonania cesarki. Wg pomiarów teraz jestem w 6+2.
Gratulacje Kochana ❤️ Wiedziałam że będzie dobrze ❤️ mam nadzieję że 5 maja też już zobaczę coś więcej ❤️

Cudowna wiadomość 🥰🥰🥰 gratuluję jeśli u mnie będzie wszystko dobrze to mam termin na 21.12 może urodzimy jedynego dnia😉

Super ❤.Oj jak cieszą takie wieści.😘😘😘😘.

Witam przyszłe mamusie ❤️
To moja 4 ciąża, z pierwszej mam cudownego dwulatka, dwie kolejne niestety szybko się skończyły.
Ciąża jest wymodlona, niemniej jest niemała niespodzianka bo w tym cyklu totalnie zaniechaliśmy starania 😅
Mój termin z OM na 23.12 🙈 ginekolog 1.05, co 2 dni beta pięknie wzrasta więc jestem dobrej myśli :)
Trzymam za nas wszystkie kciuki ❤️

reklama
Do góry