reklama
Ja mam 2 wizytę w środę o 18:45 ☺ będzie 8+3 ☺Ja też środa na 16
Ja dziś kompletnie załamana trochę smecta pomogła na biegunkę, cała noc miałam gorączkę i nie mogłam zbić paracetamolem, jeszcze mi rosła. To zimno jak rosła to spocona jak spadała dziś osłabiona jestem mocno, pisałam do ginekolog i podejrzewa COVID ;( czekam na telefon od rodzinnej ma mnie wysłać na test. Najbardziej mnie martwi ze piersi znowu przestały bolec i znowu panika, a przecież już tak miałam tydzień temu i wróciły objawy a ja się stresuje czuje ze po tym poronieniu będę tak fiksowac ze strachu
super, gratuluje !!!Już po wizycie. Jest jeden zarodek w macicy, nie ma złego bliźniaka w jajniku. Idąc do lekarza miałam nadzieję na zobaczenie zarodka a usłyszałam serce i się popłakałam, poprzednia ciąża nie dotrwała do etapu serca. Lekarz mi gratulował a mnie zatkało, tylko wycierałam łzy szczęścia z kącików oczu. Torbiele w jajniku nie powiększają się. Zarodek ma 5,7mm, uderzenia serca 107/min. Kolejna wizytę za 2tygodnie, między 8 a 13 czerwca mam mieć badanie prenatalne i test Nifty. Zaproponował żebym zrobiła jeszcze jedna betę, ale powiedzialam, że wolę nie robić bo za bardzo mnie to stresuje. Termin porodu 19grudnia z zaleceniem wykonania cesarki. Wg pomiarów teraz jestem w 6+2.
moniskaaa
Fanka BB :)
Chyba 8Mam pytanie
7+6 i potem jest 7+7 czy 8
Dlatego kupiłam sobie pakiet w LuxMed. 210 PLN miesięcznie na rok i badania i specjalistów mam za darmo - tzn w pakiecie, ale taniej wychodziDziś byłam w diagnostyce, za morfologię, glukozę, Toxo igm i igg, HIV, kiłę TSH i coś tam jednego jeszcze (łącznie było 8) zapłaciłam 243zl. Nie najgorzej. Tylko Pani mówi że choroby zakaźne samemu nie drukujemy, musimy odebrać oryginał bo przy porodzie w szpitalu będzie wymagany.
Tinulka
Moderator
Ja też po poronieniu strasznie panikuję, chyba będzie się bała aż do samego końca. Trzymaj się kochana. Mam nadzieję że będzie dobrze, mnie też dziś piersi mniej bolą od rana i mnie to martwi ale jak przypomnę sobie pierwsza ciąże to pierwsze dolegliwości jakie miałam to 8 miesiąc i puchnące nogi. Początki ciąży miałam super.Ja dziś kompletnie załamana trochę smecta pomogła na biegunkę, cała noc miałam gorączkę i nie mogłam zbić paracetamolem, jeszcze mi rosła. To zimno jak rosła to spocona jak spadała dziś osłabiona jestem mocno, pisałam do ginekolog i podejrzewa COVID ;( czekam na telefon od rodzinnej ma mnie wysłać na test. Najbardziej mnie martwi ze piersi znowu przestały bolec i znowu panika, a przecież już tak miałam tydzień temu i wróciły objawy a ja się stresuje czuje ze po tym poronieniu będę tak fiksowac ze strachu
Więc może brak dolegliwości w tej ciąży to chyba dobry znak, w poprzedniej od początku czułam się tak dziwnie.
Co więcej od około 7 tygodnia miałam plamienia/krwawienia które nie ustały mimo brania dużych dawek progesteronu.
Ale niestety moja dzidzia miała poważne wady budowy, i nie byłoby szans na donoszenie tej ciąży, w moim przypadku natura wiedziała co robi. Lekarz mi powiedział( bardzo dobry profesor) że gdybym płód był zdrowy to by przetrwał i żadne plamienia by mu nie zaszkodziły. Po prostu natura zaczęła działać wczesnej a my trochę jej utrudnialiśmy plan.
Prywatnie tez nie ma miejsca żeby mnie przyjść dzisiaj ,dostałam zalecenie żeby wykonać jutro skan w szpitalu i zbadać progesteron ,nigdy więcej nie pójdę do tej przechodni płacie po 150 f za wizytę a zero jakiejkolwiek pomocy kiedy coś się dzieje ,nie zostało mi nic aż czekać do jutra na wizytę więcej nic nie mogę zrobić
a ja mam w piątek pierwsza wizytę.. będzie to dokładnie 7t 1d.. ale się już stresuje ogromnie..Mam nadzieje ze same takie dobre wieci beda w tym tygodniu po wizytach
reklama
Anet29
Fanka BB :)
Gratuluje udanych wizyt czy wam tez tak spadlo libido? Kurcze u mnie to nie normalne, jeszcze nigdy tak nie mialam, teraz sex by mogl dla mnie nie istniec, a jak juz dochodzi do niegi to mysle czy nie zaszkodze fasolce niby czwarte dziecko a czlowiek sie boi jak przy pierwszym
Podziel się: