reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja mam docelową wizytę u mojej lekarki jeszcze w czwartek 😁 i pewnie nic się nie zmieni od wczoraj 😁 będzie 6tydz wtedy. Zobaczymy. W ogóle wiecie, że ze względu na pracę musiałam powiedzieć szefostwu? I patrzę na grafik a mnie zdegradowali na same popołudniówki...
W skrócie to robiłam rtg w stomatologii i skoro musiałam z nich zrezygnować to nie dość że utną mi kasę to same popołudniowki. Nie wiem czy po 12 tyg nie pójdę na l4. A miałam pracować do września 🤔

reklama
Ja już prawie nie czuje objawów :( bolą tylko sutki kiedy je ucisne :( jestem coraz bardziej załamana :( dlaczego nie dała mi tego leku jak wysłałam smsem wyniki 😭 którejś osłabły objawy a mimo wszystko było ok? Dziś mi się śniły same operacje i chore dzieci 🙄
Mnie np. przestały tak bardzo boleć piersi. Bolały - nabrzmiały i stanęło to wszystko więc też się martwię. Dzisiaj mam wizytę, zobaczymy.

Ja już prawie nie czuje objawów :( bolą tylko sutki kiedy je ucisne :( jestem coraz bardziej załamana :( dlaczego nie dała mi tego leku jak wysłałam smsem wyniki 😭 którejś osłabły objawy a mimo wszystko było ok? Dziś mi się śniły same operacje i chore dzieci 🙄
Ja wczoraj widziałam serduszko a już od kilku dni nie czuję piersi jak wcześniej, ale są większe i sutki przy dotyku bolą. Z nudnościami miałam większy problem w zeszłym tygodniu ale od soboty jest lepiej. Jedynie jestem nieco zmęczona i senna. Też się martwiłam ale okazało się, że jest dobrze 👍 bądź dobrej myśli.

Dzięki dziewczyny, może to podświadomy stres powoduje... jutro wizyta u innego lekarza ginekologa i endokrynologa mam nadzieje, ze usłyszę lepsze wieści

Bliźniaki ? 🤷 Bardzo wysoka beta 🙂 jestem ciekawa co wyjdzie w USG. Trzymam kciuki, żeby było dobrze 😁
No jest podejrzenie, że może być jednocześnie wewnątrzmaciczna i pozamaciczna, w razie plamień muszę jechać do szpitala, kolejne usg w poniedziałek i jak coś będzie nie tak, lekarz polozy mnie do szpitala. Dlatego wystraszyła mnie ta beta. Na usg wyszło wczoraj, że mam na razie pusty pęcherzyk w macicy i dwie duże cysty w jajniku jedna krwawi, a druga jest dziwna do kontroli czy zarodek tam się nie pojawi.

reklama
Dziewczyny, nie panikujcie. Niepotrzebnie się stresujecie. Objawy mogą zanikać i pojawiać sie spowrotem lub zanikać całkowicie. Nie musi to oznaczać nic złego 🙂
To chyba doświadczenia jakie się przeszło powodują ten lęk. Moje, gdy zanikły już nie wróciły i to było okropne uczucie z dnia na dzień, stad teraz przeraża mnie, gdy słabną... ale oby wróciły tym razem dobrze się to skończyło.

Do góry