reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Hej, w poniedziałek mam pierwsza wizytę przez podwyższone tsh, będzie 5+0 wiec nie nastawiam się, ze dużo zobaczymy na usg, ale liczę na widoczny pęcherzyk o dobrych wymiarach. Beta rośnie bardzo ładnie, wczoraj było 780 :) objawów coraz więcej, wiec mam nadzieję, ze tym razem będzie szczęśliwie zakończone [emoji7] czuje się zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach, a patrząc na to, ze pierwsza cała zagrożona a druga stracona to raczej bardzo dobry znak [emoji4] termin z apki mam na 24.12 :D nie wyświetla mi emotki ale dobrze rozumiem ze teścik pozytywny u Ciebie? [emoji7]
Tak pozytywny [emoji4]

reklama
Dzień dobry :)
Miałam wykonać rtg i dla pewności przed badaniem chciałam zrobić test ciążowy, który miał być oczywiście negatywny, a tu niespodzianka :p jakkolwiek to zabrzmi, nie wiem jak to się mogło stać 😂 dla pewności rano szybko poleciałam zrobić betę i wyszło ponad 4 tys. Na stanie dwójka dzieci, prawie 5 latka i dwulatek. Marzyło mi się trzecie dziecko, ale ostatnio posypało mi się zdrowie i szczerze mówiąc jestem załamana, bo ciąża uniemożliwia diagnostykę, nie mówiąc o leczeniu. Do tego obie ciążę miałam mocno zagrożone i raz poronilam. Do lekarza planuję iść kolo 10 tyg. Mogę do Was dołączyć? Postaram się doczytać w wolnej chwili :)

Ja w szpitalu .. Powiem tak.. Nic nie widza..tzn jest pecherzyk ciazowy ale dalej nie ma nic wiecej.. Narazie leze do niedzieli .. Boje sie i spac nie moge .. :(
Jestem po ciąży pozamacicznej i moim zdaniem trafiłaś na bardzo odpowiedzialnego lekarza! To nie prawda ze przy takiej ciąży zawsze beta przyrasta nieprawidłowo! Czasem rośnie dobrze- przy becie ponad 1000 powinno być już coś widac na USG mysle ze dlatego lekarz wysłał Cię do szpitala , będą Cię obserwować i robić usg bo wiedza ze możesz buc w prawidłowej ciąży ale przez to ze przy becie 2000 nic nie widac maja prawo myśleć o ciąży pozamacicznej a jest to zagrożenie życia wiec dobrze ze jesteś pod kontrolą! Trzymam mocno kciuki!

Miałam wykonać rtg i dla pewności przed badaniem chciałam zrobić test ciążowy, który miał być oczywiście negatywny, a tu niespodzianka :p jakkolwiek to zabrzmi, nie wiem jak to się mogło stać 😂 dla pewności rano szybko poleciałam zrobić betę i wyszło ponad 4 tys. Na stanie dwójka dzieci, prawie 5 latka i dwulatek. Marzyło mi się trzecie dziecko, ale ostatnio posypało mi się zdrowie i szczerze mówiąc jestem załamana, bo ciąża uniemożliwia diagnostykę, nie mówiąc o leczeniu. Do tego obie ciążę miałam mocno zagrożone i raz poronilam. Do lekarza planuję iść kolo 10 tyg. Mogę do Was dołączyć? Postaram się doczytać w wolnej chwili :)
super! Dlaczego dopiero ok 10tyg?

witamy ☺️ mi w ost ciąży tez się trochę zdrowie po sypało 😌 ale mimo starań wtedy poroniłam w 9 tyg 🥺 życzę tobie aby się skończył inaczej 🥰😘😍

Hej kobietki. Umówiłam się na pierwsze Usg za dwa tyg. Będzie wtedy 6tc+2 . Myślicie że będzie juz widać serduszko ?? Bo sie zastanawiam czy nie przełożyć na tydzień później.... mieszkam w UK I tu taka wizyta trochę kosztuje a nie chce isc na marne ...

Hej kobietki. Umówiłam się na pierwsze Usg za dwa tyg. Będzie wtedy 6tc+2 . Myślicie że będzie juz widać serduszko ?? Bo sie zastanawiam czy nie przełożyć na tydzień później.... mieszkam w UK I tu taka wizyta trochę kosztuje a nie chce isc na marne ...
u mnie było właśnie w 6+4 serduszko 😉 wiec może będzie

reklama
Do góry