reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ja dzisiaj też mialam dziwne sny, związane z ciążą i wcale nie były dobre więc wolę szybko o nich zapomnieć :)
Ja jak tylko dowiedziałam się o ciąży to bardzo się bałam ze sytuacja się powtórzy i miałam takie sny, że krawie, że dostaje jednak 🙊 że mnie coś boli, tragedia!!! I jescze w tym śnie mówię że oo tym razem już nie śnisz ze to prawda 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ myślmy o samych pozotywach, myślmy ze serduszka naszych istotek biją jak dzwony i do pozostanie do grudnia!! ❤️❤️

reklama
Dziewczyny A ile przytyliscie w poprzednich ciałach? Bo Ja to jakaś tragedia mimo że nie miałam żadnych zachcianek ani se nie pozwalalam na nie wiadomo co to w każdej ciąży 20kg🤣🤣🤣🤣🤣. Dopiero co niedawno wrucilam do wagi sprzed ciąży A tu znowu aż się boję
Ja przytyłam tylko 9 kg. A to dlatego że przez 21tyg wymiotowałam dwa razy dziennie CODZIENNIE 🤮🤢 do 20 tyg z 4 kg zgubiłam. Dopiero później zaczęłam przybierać.

Ja poprzednią ciążę prowadziłam prywatnie i teraz też zamierzam. Generalnie do gina zawsze chodzę prywatnie, tak samo do dentysty. Jeżeli chodzi o te sfery to wolę sama wybrać lekarza, zapłacić i być spokojniejsza. Ja w poprzedniej ciąży przytyłam tylko 10 kg, ale to tylko dlatego, że wyszła mi cukrzyca ciążowa i musiałam bardzo uważać ci jem. Tak w ogóle to miłego dnia dziewczyny :)

Dziewczyny A ile przytyliscie w poprzednich ciałach? Bo Ja to jakaś tragedia mimo że nie miałam żadnych zachcianek ani se nie pozwalalam na nie wiadomo co to w każdej ciąży 20kg🤣🤣🤣🤣🤣. Dopiero co niedawno wrucilam do wagi sprzed ciąży A tu znowu aż się boję
Ja w poprzedniej ciąży to tragedia 🤣przytyłam 18 kg zaczynałam od wagi 49 kg... Ciąża leżąca więc może też dlatego... Jak paczek wyglądałam 🤣 mam nadzieję że teraz aż tak nie utyje ☺ teraz mam 48 kg ale jestem niska 160 cm...

Cześć dziewczyny :)

Byłam wczoraj u lekarza - trochę za wcześnie, bo 5t4d, ale miałam objawy zapalenia więc postanowiłam pójść wcześniej. Faktycznie załapałam mały stan zapalny i dostałam globulki Pimafucin 6 sztuk - lekarz mówi, że są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Na USG widać pęcherzyk i jakby delikatne ciałko żółte - lekarz mówi, że ciąża młodsza i zarodka jeszcze nie ma, kazał mi przyjść za tydzień. Dodatkowo na lewym jajniku zauważył mały torbiel. 5 miesięcy temu byłam u lekarza na standardowym przeglądzie i było wszystko okej, lekarz mówił aby się tym nie przejmować i do obserwacji, z tego co widzę nie które z was też mają. Bety nie kazał mi powtarzać na tym etapie tylko trzeba zrobić USG za tydzień - mam ogromną nadzieje, że wszystko będzie ok i zobaczę zarodek :)

Cześć dziewczyny :)

Byłam wczoraj u lekarza - trochę za wcześnie, bo 5t4d, ale miałam objawy zapalenia więc postanowiłam pójść wcześniej. Faktycznie załapałam mały stan zapalny i dostałam globulki Pimafucin 6 sztuk - lekarz mówi, że są bezpieczne dla kobiet w ciąży. Na USG widać pęcherzyk i jakby delikatne ciałko żółte - lekarz mówi, że ciąża młodsza i zarodka jeszcze nie ma, kazał mi przyjść za tydzień. Dodatkowo na lewym jajniku zauważył mały torbiel. 5 miesięcy temu byłam u lekarza na standardowym przeglądzie i było wszystko okej, lekarz mówił aby się tym nie przejmować i do obserwacji, z tego co widzę nie które z was też mają. Bety nie kazał mi powtarzać na tym etapie tylko trzeba zrobić USG za tydzień - mam ogromną nadzieje, że wszystko będzie ok i zobaczę zarodek :)
u mnie 5+5 i był zarodek 2mm max dopiero jeszcze bez serduszka z ciałkiem żółtym i mam wizytę 21/4 i tez mam nadzieje, ze będzie ok

reklama
Do góry