reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Miłego dnia [emoji846] obudziłam się dziś bez mdłości , mogę jeść i pic normalnie. Może uda się dziś buc bardziej produktywna niż w ostatnim tygodniu kiedy to tylko leżałam i chorowałam. Postanowiłam się nie martwić zanikiem mdłości , przecież nie musi to oznaczać najgorszego, będę się obserwować na spokojnie a co ma byc to będzie
Spokój mamy jest najważniejszy, a co ma być to będzie, na tym etapie na na pewne rzeczy nie mamy wpływu... Miłego dnia dziewczyny[emoji4]

reklama
to mam tak samo 😉😉 trochę się boje bo nie planowałam tej ciąży ... zrzucałam kg na siłowni u nas biegając 😕 teraz na starcie mam około 80 i 180 wzrostu ... już na siebie patrzeć nie mogę a to dopiero początek 🙈 pocieszam się ze jak urodzę to zacznę w domu ćwiczyć jak po każdym maluszku
Ja mam tak samo... też nie planowałam ciąży i właśnie zaczęłam dietę a tu niespodzianka. Ważę 75kg przy wzroście 168cm.. no nieciekawie.. sama siebie dobijam że będzie jeszcze więcej...

Kurczę a ja się chciałam szczepić.. musze to w takim razie dobrze przemyśleć i skonsultować. Ja też będę prowadzić ciąże prywatnie u ginekologa który prowadził moją 1 ciąże i był przy porodzie. jedynie badania prenatalne będę robić u innego lekarza.
Ja mam lux med ale opinie o lekarzach są słabe.. narazie biorę tylko witaminy- w pierwszej ciąży brałam duphaston do 13 tc. Odstawiłam rok temu tabletki anty i nie zabezpieczaliśmy się no i mamy ❤️
A skąd jesteście dziewczyny w ogóle ? Ja ze śląska Dąbrowa Górnicza.
Witaj sąsiadko 😃

Dziewczyny A ile przytyliscie w poprzednich ciałach? Bo Ja to jakaś tragedia mimo że nie miałam żadnych zachcianek ani se nie pozwalalam na nie wiadomo co to w każdej ciąży 20kg🤣🤣🤣🤣🤣. Dopiero co niedawno wrucilam do wagi sprzed ciąży A tu znowu aż się boję

Ja o 4 wstaje do pracy i dla mnie to tragedia 🥺 dzisiaj nie mogłam zwlec się z łóżka i zrobiłam to tylko dlatego że w głowie miałam myśl że jak wrócę to od razu się położę 😁 ten brak mocy strasznie mnie dobija . Mam nadzieję że jak pójdę we wtorek do lekarza to od razu dostanę l 4 🙂

Miłego dnia 🙂 obudziłam się dziś bez mdłości , mogę jeść i pic normalnie. Może uda się dziś buc bardziej produktywna niż w ostatnim tygodniu kiedy to tylko leżałam i chorowałam. Postanowiłam się nie martwić zanikiem mdłości , przecież nie musi to oznaczać najgorszego, będę się obserwować na spokojnie a co ma byc to będzie
Spokojnie teraz jestem w swojej 3 ciazy I powiem Ci ze to zupełnie normalne, że raz sue czujesz tak a za chwile inaczej. Organizm po prostu różnie sobie radzi.a tak w ogóle to z moim najstarszym synem to w ogóle bym nie wiedziałam, że jestem w ciąży gdyby nie rosnacy brzuch. I co ciaza najbardziej bezproblemowa... takze musisz postarać się wyluzowac. Stres nie jest najlepszy dla maluszka ;)

Ja dzisiaj miałam pobudke o 5.50. Moj najmlodszy o tej porze wstaje od dłuższego czasu no i nie ma zmiłuj. Mnie się bardzo dobrze spi w ogóle co noc jakies mega realistyczne sny...
Ja dzisiaj też mialam dziwne sny, związane z ciążą i wcale nie były dobre więc wolę szybko o nich zapomnieć :)

reklama
Do góry