reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Wigilia minęła nawet w optymistycznym nastroju, bez stresów i nerwów - kolacja szybka była, bo dostałam okropnego bólu krzyża trwającego ok 10 min (przepowiadający?🤔), wzięłam kąpiel a potem drzemka i tak zleciał dzień 🙄

Dziś już gorzej, rano wylały się wszystkie łzy zgromadzone ze stresu w ciągu ostatnich dni/tygodni. Mam nadzieje, ze już nie ma ani jednej łzy, co na porodówce nie narobie sobie siary 😁
Najbardziej przeraża (prócz bólu), to ze będę od A do Z sama tam…Sylwek na bank spędzę w szpitalu, chyba, ze naprawdę w dobę od przyjęcia urodzę - co raczej graniczy z cudem jak szyjka długa i zamknięta 🤦‍♀️
Takich Świat to ja nigdy nie miałam 😐 Odliczam godziny jak na ścięcie…muszę sobie jakieś filmiki puścić z noworodkami co się nakręcę w druga stronę ❤️
Oj biedulka. Ja jutro pewnie poczuje ten strach jak mąż mnie tam zostawi i zamknie drzwi. Też czuje że Sylwek będzie w szpitalu. U mnie szyjka też była bez zmian ostatnio , jedyne co mnie jakoś trzyma to to że moja gin prowadząca będzie i że może jakoś mi pomoże jak nie będzie szło,.chociaż nie ma czarodziejskiej różdżki to jednak może ma jakąś inną moc 😜
Ojej aż mi Cię szkoda biedna 😔 postaraj się nastroić pozytywnie 😊

U mnie też cisza, brzuszek wysoko skurcze raczej żadne, czasem coś zaboli ale czy to skurcze czy to w mojej głowie już się coś roi to nie wiem.
Ja już nawet nie mam tych boli okresowych, minelo wszystko ... Ech.
Coś tam zaboli, zakuje i tyle

reklama
Tez mi się bole okresowe wyciszyły 🤔
Może raz je poczułam w ciągu 2-3 dni, tak delikatnie tylko.

Mój prowadzący będzie codziennie na obchodzie jako zastępca ordynatora, tez mnie to pociesza w jakimś stopniu … Tez mam nadzieje, ze gin ma jakieś swoje „sztuczki” na przyspieszenie akcji 😁
Co nie zmieni faktu, ze dziś jestem po prostu osr*** ze strachu 😂🤦‍♀️

A jak @KatJak skakanie na piłce? Ja delikatnie napieram na nią, ale wręcz czuje jak główka małego po malutku napiera na szyjkę 😁 Po paru min się wkurza i zaczyna się rozpychać a mąż mówi, żebym już na piłkę nie siadała, bo mały będzie miał płaska główkę od tego uderzania 😂

Ojej aż mi Cię szkoda biedna 😔 postaraj się nastroić pozytywnie 😊

U mnie też cisza, brzuszek wysoko skurcze raczej żadne, czasem coś zaboli ale czy to skurcze czy to w mojej głowie już się coś roi to nie wiem.
Miałaś chyba na początku grudnia już rozwarcie na ok 1cm? Ciekawe czy coś już ruszyło u Ciebie dalej 🤔
Szkoda, ze nie można samej sobie badać szyjkę, człowiek by wiedział na czym stoi 😏

Miałaś chyba na początku grudnia już rozwarcie na ok 1cm? Ciekawe czy coś już ruszyło u Ciebie dalej 🤔
Szkoda, ze nie można samej sobie badać szyjkę, człowiek by wiedział na czym stoi 😏
Jak byłam u mojego lekarza 17. 12 to mi tak powiedział że jest takie delikatne może na 1cm. A teraz jak byłam w szpitalu na ktg i potem na badaniu to nic nie mówiły na ten temat. Tylko tyle że szyjka delikatnie się skraca ale jeszcze długa. Może mój lekarz chciał mnie pocieszyć tylko 😂

Tez mi się bole okresowe wyciszyły 🤔
Może raz je poczułam w ciągu 2-3 dni, tak delikatnie tylko.

Mój prowadzący będzie codziennie na obchodzie jako zastępca ordynatora, tez mnie to pociesza w jakimś stopniu … Tez mam nadzieje, ze gin ma jakieś swoje „sztuczki” na przyspieszenie akcji 😁
Co nie zmieni faktu, ze dziś jestem po prostu osr*** ze strachu 😂🤦‍♀️

A jak @KatJak skakanie na piłce? Ja delikatnie napieram na nią, ale wręcz czuje jak główka małego po malutku napiera na szyjkę 😁 Po paru min się wkurza i zaczyna się rozpychać a mąż mówi, żebym już na piłkę nie siadała, bo mały będzie miał płaska główkę od tego uderzania 😂
Rozbawiłas mnie to płaska główka 😅

Jak byłam u mojego lekarza 17. 12 to mi tak powiedział że jest takie delikatne może na 1cm. A teraz jak byłam w szpitalu na ktg i potem na badaniu to nic nie mówiły na ten temat. Tylko tyle że szyjka delikatnie się skraca ale jeszcze długa. Może mój lekarz chciał mnie pocieszyć tylko 😂
Co paluchy to inne teorie 🤦‍♀️ I bądź tu mądra.
A ile ma Twoja szyjka? Moja coś ok 2,8cm (stan na poniedziałek), ale zamknięta choć niby już nie taka twarda…

Co paluchy to inne teorie 🤦‍♀️ I bądź tu mądra.
A ile ma Twoja szyjka? Moja coś ok 2,8cm (stan na poniedziałek), ale zamknięta choć niby już nie taka twarda…
A ja nie wiem ile ma bo mi nikt nie powiedział. Ale ze juz tez nie jest bardzo twarda. W ogóle tak mnie boleśnie zbadała ta kobieta teraz że cały dzień później nie umialam normalnie chodzić. A miałam pieczenie ciast w domu a tak mnie to bolało... Kobiety jednak nie są delikatne..

reklama
A ja nie wiem ile ma bo mi nikt nie powiedział. Ale ze juz tez nie jest bardzo twarda. W ogóle tak mnie boleśnie zbadała ta kobieta teraz że cały dzień później nie umialam normalnie chodzić. A miałam pieczenie ciast w domu a tak mnie to bolało... Kobiety jednak nie są delikatne..
Zgadzam się - kobiety są mniej delikatne 🙄 Powinno być na odwrót, bo same wiedza jak w takim stanie tam wszystko boli i jest delikatne.
Kazda polozna to kobieta także dopiero na porodówce czeka nas jazda z badaniami co chwile, czy już się rozwarcie większe zrobiło 😣 Jak leżałam to dziewczyny mówiły, ze położne się nie bawią w delikatność, nie jedna krwawiła po takich „kontrolach” rozwarcia…

Do góry