reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Wigilia minęła nawet w optymistycznym nastroju, bez stresów i nerwów - kolacja szybka była, bo dostałam okropnego bólu krzyża trwającego ok 10 min (przepowiadający?🤔), wzięłam kąpiel a potem drzemka i tak zleciał dzień 🙄

Dziś już gorzej, rano wylały się wszystkie łzy zgromadzone ze stresu w ciągu ostatnich dni/tygodni. Mam nadzieje, ze już nie ma ani jednej łzy, co na porodówce nie narobie sobie siary 😁
Najbardziej przeraża (prócz bólu), to ze będę od A do Z sama tam…Sylwek na bank spędzę w szpitalu, chyba, ze naprawdę w dobę od przyjęcia urodzę - co raczej graniczy z cudem jak szyjka długa i zamknięta 🤦‍♀️
Takich Świat to ja nigdy nie miałam 😐 Odliczam godziny jak na ścięcie…muszę sobie jakieś filmiki puścić z noworodkami co się nakręcę w druga stronę ❤️
Oj biedulka. Ja jutro pewnie poczuje ten strach jak mąż mnie tam zostawi i zamknie drzwi. Też czuje że Sylwek będzie w szpitalu. U mnie szyjka też była bez zmian ostatnio , jedyne co mnie jakoś trzyma to to że moja gin prowadząca będzie i że może jakoś mi pomoże jak nie będzie szło,.chociaż nie ma czarodziejskiej różdżki to jednak może ma jakąś inną moc 😜
Ojej aż mi Cię szkoda biedna 😔 postaraj się nastroić pozytywnie 😊

U mnie też cisza, brzuszek wysoko skurcze raczej żadne, czasem coś zaboli ale czy to skurcze czy to w mojej głowie już się coś roi to nie wiem.
Ja już nawet nie mam tych boli okresowych, minelo wszystko ... Ech.
Coś tam zaboli, zakuje i tyle

reklama
Tez mi się bole okresowe wyciszyły 🤔
Może raz je poczułam w ciągu 2-3 dni, tak delikatnie tylko.

Mój prowadzący będzie codziennie na obchodzie jako zastępca ordynatora, tez mnie to pociesza w jakimś stopniu … Tez mam nadzieje, ze gin ma jakieś swoje „sztuczki” na przyspieszenie akcji 😁
Co nie zmieni faktu, ze dziś jestem po prostu osr*** ze strachu 😂🤦‍♀️

A jak @KatJak skakanie na piłce? Ja delikatnie napieram na nią, ale wręcz czuje jak główka małego po malutku napiera na szyjkę 😁 Po paru min się wkurza i zaczyna się rozpychać a mąż mówi, żebym już na piłkę nie siadała, bo mały będzie miał płaska główkę od tego uderzania 😂

Ojej aż mi Cię szkoda biedna 😔 postaraj się nastroić pozytywnie 😊

U mnie też cisza, brzuszek wysoko skurcze raczej żadne, czasem coś zaboli ale czy to skurcze czy to w mojej głowie już się coś roi to nie wiem.
Miałaś chyba na początku grudnia już rozwarcie na ok 1cm? Ciekawe czy coś już ruszyło u Ciebie dalej 🤔
Szkoda, ze nie można samej sobie badać szyjkę, człowiek by wiedział na czym stoi 😏

Miałaś chyba na początku grudnia już rozwarcie na ok 1cm? Ciekawe czy coś już ruszyło u Ciebie dalej 🤔
Szkoda, ze nie można samej sobie badać szyjkę, człowiek by wiedział na czym stoi 😏
Jak byłam u mojego lekarza 17. 12 to mi tak powiedział że jest takie delikatne może na 1cm. A teraz jak byłam w szpitalu na ktg i potem na badaniu to nic nie mówiły na ten temat. Tylko tyle że szyjka delikatnie się skraca ale jeszcze długa. Może mój lekarz chciał mnie pocieszyć tylko 😂

Tez mi się bole okresowe wyciszyły 🤔
Może raz je poczułam w ciągu 2-3 dni, tak delikatnie tylko.

Mój prowadzący będzie codziennie na obchodzie jako zastępca ordynatora, tez mnie to pociesza w jakimś stopniu … Tez mam nadzieje, ze gin ma jakieś swoje „sztuczki” na przyspieszenie akcji 😁
Co nie zmieni faktu, ze dziś jestem po prostu osr*** ze strachu 😂🤦‍♀️

A jak @KatJak skakanie na piłce? Ja delikatnie napieram na nią, ale wręcz czuje jak główka małego po malutku napiera na szyjkę 😁 Po paru min się wkurza i zaczyna się rozpychać a mąż mówi, żebym już na piłkę nie siadała, bo mały będzie miał płaska główkę od tego uderzania 😂
Rozbawiłas mnie to płaska główka 😅

Jak byłam u mojego lekarza 17. 12 to mi tak powiedział że jest takie delikatne może na 1cm. A teraz jak byłam w szpitalu na ktg i potem na badaniu to nic nie mówiły na ten temat. Tylko tyle że szyjka delikatnie się skraca ale jeszcze długa. Może mój lekarz chciał mnie pocieszyć tylko 😂
Co paluchy to inne teorie 🤦‍♀️ I bądź tu mądra.
A ile ma Twoja szyjka? Moja coś ok 2,8cm (stan na poniedziałek), ale zamknięta choć niby już nie taka twarda…

Co paluchy to inne teorie 🤦‍♀️ I bądź tu mądra.
A ile ma Twoja szyjka? Moja coś ok 2,8cm (stan na poniedziałek), ale zamknięta choć niby już nie taka twarda…
A ja nie wiem ile ma bo mi nikt nie powiedział. Ale ze juz tez nie jest bardzo twarda. W ogóle tak mnie boleśnie zbadała ta kobieta teraz że cały dzień później nie umialam normalnie chodzić. A miałam pieczenie ciast w domu a tak mnie to bolało... Kobiety jednak nie są delikatne..

reklama
A ja nie wiem ile ma bo mi nikt nie powiedział. Ale ze juz tez nie jest bardzo twarda. W ogóle tak mnie boleśnie zbadała ta kobieta teraz że cały dzień później nie umialam normalnie chodzić. A miałam pieczenie ciast w domu a tak mnie to bolało... Kobiety jednak nie są delikatne..
Zgadzam się - kobiety są mniej delikatne 🙄 Powinno być na odwrót, bo same wiedza jak w takim stanie tam wszystko boli i jest delikatne.
Kazda polozna to kobieta także dopiero na porodówce czeka nas jazda z badaniami co chwile, czy już się rozwarcie większe zrobiło 😣 Jak leżałam to dziewczyny mówiły, ze położne się nie bawią w delikatność, nie jedna krwawiła po takich „kontrolach” rozwarcia…

Do góry