reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Uf :) wierzę na słowo bo się nie znam 😂

Położna też się dziwi że dziecko niby duże a brzuch w stosunku do tego nie tak bardzo a ja już sobie wkręcam że on totalnie nie ma miejsca i jest zwinięty jak nie wiem co.
Może obliczenia są mocno zawyżone na sprzęcie ginekologa?
Mój wyliczył w pnd, ze mały ma 3200 ale sam mowil, ze na jego oko patrząc na mój brzuch to bliżej do 3000 😏
A zwinięty na bank jest - jak każdy z naszych dzieciaczków w brzuchu 😊

reklama
A moje sutki są suche jak wiór , nic nie leci :(

Nie 🙄 albo jestem taka bystra że nie zauważyłam ;)

No już masz tak niżej 😍

Jaka piłeczka wysoko 🤭😍
U mnie też jeszcze nic z sutków nie leci. Czop też jeszvze nie odszedł albo też nie zauważyłam. I doklanie mam taką piłeczkę pod cyckami odrazu 😂 chodź czuje ze trochę mam więcej miejsca na jedzenie więc może trochę się coś obniżyło (albo se wmawiam)

Byłoby mniej czasu na stres i nerwy - odejdą wody to jazda do szpitala 😁 a skurcze to mogą być i być i być i być i nagle ustąpią i dupa 😕 Już się nastawiasz i nici z tego.
Fakt, to nie koncert życzeń - w całej tej akcji my jesteśmy tylko „pionkami”, to maluchy decydują ♥️
No ale tez jak odejdą wody a skurczy nie ma to znowu to oksytocynę mogą podawać. I tak zle i tak nie dobrze 😂 Co ma być to będzie damy sobie radę ze wszystkim 😀

Może obliczenia są mocno zawyżone na sprzęcie ginekologa?
Mój wyliczył w pnd, ze mały ma 3200 ale sam mowil, ze na jego oko patrząc na mój brzuch to bliżej do 3000 😏
A zwinięty na bank jest - jak każdy z naszych dzieciaczków w brzuchu 😊
Te obliczenia to tez czasami niewiadomo skąd, teraz jak byłam w szpitalu dziewczynę straszyli ze 4200 będzie a urodziła się 3800

Byłoby mniej czasu na stres i nerwy - odejdą wody to jazda do szpitala 😁 a skurcze to mogą być i być i być i być i nagle ustąpią i dupa 😕 Już się nastawiasz i nici z tego.
Fakt, to nie koncert życzeń - w całej tej akcji my jesteśmy tylko „pionkami”, to maluchy decydują ♥️
Tez bym chciała że wody odchodzą zbieramy się o jedziemy! Ale nie wigilie 🙈🤪

No ja tez już przestałam wierzyć… ostatnio niby miał wagę 3,5kg… w dwa tygodnie przytył 700g? No nie wierze 😕
Mam nadzieję bo mnie już tak straszą, dlatego nie chcą czekać aż samo się zacznie tylko wywoływać żeby już nie rósł tak...
Wydaje mi się że może lekko jest w dół ale nie jakoś bardzo. A rozmiar widzę że mamy chyba podobny brzucha 😊
Chyba tak :)

Niedługo my pierworódki dowiemy się że poród nie wygląda jak w filmach że odchodzą wody i bach zaraz się dziecko rodzi 🤭

Słuchajcie a mam takie pytanie , może dość głupie ale czy krocze do porodu powinno być na "0"? W necie znalazłam dwie wersje a oczywiście nie zapytałam się bo zapomniałam...

reklama
Mam nadzieję bo mnie już tak straszą, dlatego nie chcą czekać aż samo się zacznie tylko wywoływać żeby już nie rósł tak...

Chyba tak :)

Niedługo my pierworódki dowiemy się że poród nie wygląda jak w filmach że odchodzą wody i bach zaraz się dziecko rodzi 🤭

Słuchajcie a mam takie pytanie , może dość głupie ale czy krocze do porodu powinno być na "0"? W necie znalazłam dwie wersje a oczywiście nie zapytałam się bo zapomniałam...
Nie ma takiego przymusu żebys była wydepilowana cała na 0 ale zalecaja chociaż krocze (tam gdzie może być na cięcie) wydepilować.

Do góry