reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

I po ostatniej wizycie u prowadzącego.
Szyjka od paru tygodni stoi w miejscu, wciąż ok 2,5cm, zamknięta, miękka 🙄
Z małym wszystko dobrze, przepływy, łożysko itp.
Skierowanie na oddział na 27.12., czyli choć święta całe spędzę w domku 🎄
Lekarz obstawia wagę ok 3100-3200 przy porodzie ☺️
W czwartek jeszcze ostatnie KTG u położnej.
Nie zdziwię się jeśli urodzę dopiero po Nowym Roku 🤔 Ale może to i lepiej by było, lepiej być styczniowym dzieckiem niż grudniowym

reklama
Nie zdziwię się jeśli urodzę dopiero po Nowym Roku 🤔 Ale może to i lepiej by było, lepiej być styczniowym dzieckiem niż grudniowym
No to w sumie fajne wieści 😉 ja bym się cieszyła ze świeta spędzisz w domu z rodziną 🥰 też mam w czwartek ktg

No to w sumie fajne wieści 😉 ja bym się cieszyła ze świeta spędzisz w domu z rodziną 🥰 też mam w czwartek ktg
Fajne, nie fajne.
Fajne, ze z Wigilii zrobił się 27 grudnia, a nie fajnie, ze szyjka nic się nie rusza 🙄
Niby jest jeszcze tydzień na rozkręcenie się, ale coraz więcej mam wątpliwości co do tego.

A jak Twoje skurcze w nocy, ustąpiły czy dalej miewasz? 🤔 Moje od jakiś 3-4 całkowicie ustąpiły 🤦‍♀️

Fajne, nie fajne.
Fajne, ze z Wigilii zrobił się 27 grudnia, a nie fajnie, ze szyjka nic się nie rusza 🙄
Niby jest jeszcze tydzień na rozkręcenie się, ale coraz więcej mam wątpliwości co do tego.

A jak Twoje skurcze w nocy, ustąpiły czy dalej miewasz? 🤔 Moje od jakiś 3-4 całkowicie ustąpiły 🤦‍♀️
Teraz miałam mniejsze. No u mnie generalnie co chwilę się brzuch napina a to gdzieś mnie zakuje ale generalnie nic się nie dzieje. Myślę że jeszcze tam przynajmniej tydzień posiedzi.
Ciesz się świętami 😉 wiecznie w brzuszku siedzieć nie będzie 😅

U mnie tez nic się nie przygotowuje, a na kiedy masz termin ogólnie? Bo mi moja pani doktor dopiero 10 dni po terminie kazała się zgłaszać na oddział czyli na sylwestra, a mały w środę miał już 3,5kg 🙈

U mnie tez nic się nie przygotowuje, a na kiedy masz termin ogólnie? Bo mi moja pani doktor dopiero 10 dni po terminie kazała się zgłaszać na oddział czyli na sylwestra, a mały w środę miał już 3,5kg 🙈
Termin na Sylwestra, ale przez cukrzyce ciążowa muszę się zgłosić szybciej na indukcję. Nie każdy lekarz tą praktykę stosuje, ale mój każdą z cukrzyca kładzie szybciej.
Dla zdrowych ciężarnych tak jak u Ciebie - do 10 dni po terminie dopiero wywołują 😉
Te obliczenia wagi wiesz, ze mają widełki błędu także to waga tylko szacunkowa 😄

Najważniejsze że z synkiem wszystko dobrze. Myślę że jak się zgłosisz na oddział to już urodzisz. Ja mam się zgłosić 26.12 wieczorem, założą balonik i rano oxy. Tak przynajmniej mówiła moja gin a ona ma być wtedy więc mam nadzieję że urodzę ...
Mi pewnie jutro też nikt szyjki nie zbada bo jak lekarz konsultuje ktg to za bardzo nie ma ochoty badać.
Mamy jeszcze tydzień, trzeba wierzyć że będzie ok

Termin na Sylwestra, ale przez cukrzyce ciążowa muszę się zgłosić szybciej na indukcję. Nie każdy lekarz tą praktykę stosuje, ale mój każdą z cukrzyca kładzie szybciej.
Dla zdrowych ciężarnych tak jak u Ciebie - do 10 dni po terminie dopiero wywołują 😉
Te obliczenia wagi wiesz, ze mają widełki błędu także to waga tylko szacunkowa 😄
A ja już tak nie mogę się doczekać :D

reklama
Do góry