reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Mi koleżanka radziła żeby też kupić sobie taką lampkę mała do kontaktu żeby w nocy nie zaświecac światła na maxa żeby dziecka tak nie rozbudzać. Nie wiem czy kupię czy nie ale wydało mi się to w sumie logiczne 🤔

Mi koleżanka radziła żeby też kupić sobie taką lampkę mała do kontaktu żeby w nocy nie zaświecac światła na maxa żeby dziecka tak nie rozbudzać. Nie wiem czy kupię czy nie ale wydało mi się to w sumie logiczne 🤔
U nas ponoć są takie nad każdym łóżkiem lampki
Co jeszcze bierzecie dziewczyny takiego nie oczywistego? Ja mam jeszcze powerbanka ale nie wiem czy go nie wyrzucę jak mam ten przedłużacz 😅 jeszcze zobaczę.
A i ja biorę mały głośniczek do porodu żeby nie słyszeć swojego jenczenia może mnie muza wprowadzi w jakiś lepszy poziom parcia 😂

Pierwsza córka spała od początku w swoim pokoju i bardzo polecam takie rozwiązanie jeśli ktoś na warunki. Teraz musieliśmy wstawić łóżeczko do naszej sypialni i nie ukrywam nie jestem zachwycona 😁 Jestem właśnie po wizycie. Gotowość duża, rozwarcie swobodnie na dwa palce, szyjka krótka. Lekarz powiedział że gdyby teraz dali mi kroplówkę to pewnie bym urodziła ale j et jeszcze za wcześnie-termin na 23. Jutro ma do mnie dzwonić i mamy się umówić pod koniec tygodnia na badanie przepływów w szpitalu i ktg. Ja spakowałam butelkę i mleko. Poprzednio położne dokarmiały z wielką łaską robiąc przy tym nieprzyjemne uwagi, więc tym razem wolę być niezależna od nich. Smoczek też spakowałam, chociaż poprzednio nie był potrzebny a i w szpitalu jest zakaz co jest dla mnie niezrozumiałe 🤔

Pierwsza córka spała od początku w swoim pokoju i bardzo polecam takie rozwiązanie jeśli ktoś na warunki. Teraz musieliśmy wstawić łóżeczko do naszej sypialni i nie ukrywam nie jestem zachwycona 😁 Jestem właśnie po wizycie. Gotowość duża, rozwarcie swobodnie na dwa palce, szyjka krótka. Lekarz powiedział że gdyby teraz dali mi kroplówkę to pewnie bym urodziła ale j et jeszcze za wcześnie-termin na 23. Jutro ma do mnie dzwonić i mamy się umówić pod koniec tygodnia na badanie przepływów w szpitalu i ktg. Ja spakowałam butelkę i mleko. Poprzednio położne dokarmiały z wielką łaską robiąc przy tym nieprzyjemne uwagi, więc tym razem wolę być niezależna od nich. Smoczek też spakowałam, chociaż poprzednio nie był potrzebny a i w szpitalu jest zakaz co jest dla mnie niezrozumiałe 🤔
Jak samo już tak postępuje to lepiej bez kroplówki 😉 są szanse że dzidziuś będzie na święta ❤️🥳
Ja też nie rozumiem takiego zakazu.. Niech se go wsadza...

Hejkaaaa ☺️ Czytam i czytam a dziś mi mija termin i cisza🙈 Skurcze jakieś czuje a na ktg nic .. co z rozwarciem i szyjka to nir wiem bo mój ginekolog mnie nie badał od 32 tyg… pierwszy poród 4 dni przed terminem .. a teraz już nie wiem co robić :( dom posprzątany, torba spakowana ..

Hejkaaaa ☺️ Czytam i czytam a dziś mi mija termin i cisza🙈 Skurcze jakieś czuje a na ktg nic .. co z rozwarciem i szyjka to nir wiem bo mój ginekolog mnie nie badał od 32 tyg… pierwszy poród 4 dni przed terminem .. a teraz już nie wiem co robić :( dom posprzątany, torba spakowana ..
A dlaczego bez badań zostałaś?

Nie wiem sama .. ciagle tylko morfologia i inne takie w żadnych badań szyjki itp . Dziś już mówiłam ze chyba mi się sączą wody a on do mnie ze jak ma poleciec to poleci i będę czuła skurcze i kazał przyjść w poniedziałek
Chyba bym poszła do innego lekarza na kontrolę jeśli bym miała takie obawy jak Ty. Nie ważne że już końcówka ciąży.

reklama
Do góry