reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

W H&M są przecenione. Ale chciałam popatrzeć jeszcze w innych sklepach. Używanych nie chcę. Więc chyba pozostaje mi H&M. W Lidlu nie wiem jak z rozmiarami.
Właśnie też nigdy nie wiem jakie rozmiary w Lidlu. Cofam zdanie że ciążowe nie przeceniają bo teraz zamówiłam giga koszyk z hm wyprzedażowy. Brałam po dwa rozmiary, zostawie co mi będzie pasować resztę odsyłam 😅

Przymierzałem w sklepie te spodnie i były mega no ale cena była za duża a teraz mogłam sobie bez wyrzutów sumienia zamówić

Załączniki

• Screenshot_20210721_193930_com.hm.goe.jpg
    Screenshot_20210721_193930_com.hm.goe.jpg
    271,9 KB · Wyświetleń: 85
reklama
A w ogóle dużo kupujecie typowo ciążowych rzeczy? Bo ja kupiłam na razie tylko leginsy i chcę jeszcze dżinsy i koniec.
Od marca 2020 siedzę w domu (praca zdalna), a teraz i tak jestem na zwolnieniu, więc mało gdzie wychodzę.
A wśród normalnych ciuchów mam luźne sukienki (9 miesiąc ciąży się zmieści), koszule, potem swetry. Więc poza spodniami, to szkoda kasy.

Czytam forum regularnie, ale nie bardzo mam czas się udzielać. Dwulatka w domu i do tego praca. Muszę przyznać, że tak jak w pierwszej ciąży mało się stresowałam i martwiłam tak w tej bardzo się boje, ze coś będzie nie tak. W dodatku co chwila łapie jakąś infekcję, prawdopodobnie od córki, która chodzi do żłobka. Strasznie czas mi się dłuży, a do grudnia jeszcze tyle czasu 😓
Straj się myśleć pozytywnie. Jest coś takiego że przyciągamy do siebie złe rzeczy jak ciągle o nich myślimy. Jeśli lekarz mówi że jest dobrze. Dzidziuś rośnie zdrowo to trzeba się cieszyć! Ja już tez się nie mogę doczekać aż mały będzie z nami. Zawsze przed badaniem jest strach ale jak tylko słyszę serduszko do się rozpływam i taka fala ulgi ❤️ damy rade my kobiety zawsze dajemy i jesteśmy silne!! Będzie dobrze zobaczysz 😘🥰

A w ogóle dużo kupujecie typowo ciążowych rzeczy? Bo ja kupiłam na razie tylko leginsy i chcę jeszcze dżinsy i koniec.
Od marca 2020 siedzę w domu (praca zdalna), a teraz i tak jestem na zwolnieniu, więc mało gdzie wychodzę.
A wśród normalnych ciuchów mam luźne sukienki (9 miesiąc ciąży się zmieści), koszule, potem swetry. Więc poza spodniami, to szkoda kasy.
Ja planuje teraz zakup ciazowych spodni (dresy,leginsy) na teraz i pozniej na zimniejsze dni i to by było na tyle z ciążowych rzeczy. Później na pewno będę kupować większe rzeczy ale raczej wieksze rozmiary niż typowo dla mam. Chyba ze cos mi sie spodoba.😅

Ma może któraś z was podglądową wyprawke do szpitala dla noworodka urodzonego w grudniu i dla mamy na szpital? To moja pierwsza ciąża i do końca nie wiem co jest tam potrzebne

Ja jak zrobiłam remanent w swojej szafie to 3/4 rzeczy poszło do schowania bo się nie mieszczę 🙄. Narazie kupiłam leginsy na olx, pakiet 2 sukienki tuby z zalando bardzo wygodne, i pakiet kolarki ciążowe w hm a i jeszcze stój kompielowy ciążowy bo do swojego mi się biust nie mieści a jakos nie czuję się komfortowo w dwu częściowym ale też mi się udało na olx praktycznie nie używany kupić.

No i teraz zrobiłam zakupy duże na hm ale tak jak mówię wiekszosc będzie do zwrotu bo brałam po dwa rozmiary żeby dobrać odpowiedni

Ma może któraś z was podglądową wyprawke do szpitala dla noworodka urodzonego w grudniu i dla mamy na szpital? To moja pierwsza ciąża i do końca nie wiem co jest tam potrzebne
Ja mam tylko jeśli chodzi o ubranka i rozmiary, ilosc :)

Załączniki

• Screenshot_2021-07-10-10-16-01-774_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-10-10-16-01-774_com.android.chrome.jpg
    253,2 KB · Wyświetleń: 87
  • Screenshot_2021-07-10-10-15-53-554_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-07-10-10-15-53-554_com.android.chrome.jpg
    278,1 KB · Wyświetleń: 88
Ja mam tylko jeśli chodzi o ubranka i rozmiary, ilosc :)
Dziękuje bardzo ❤ A są tu może mamy,które maja juz kolejna ciążę i wiedza na 100% co się w szpitalu przydaje typowo dla mamy? Chciałabym iść z tym co trzeba. A nie 3 walizkami a później prosić Partnera o przywiezienie innych rzeczy bo polowa będzie nie to co trzeba 😅

reklama
Dziękuje bardzo ❤ A są tu może mamy,które maja juz kolejna ciążę i wiedza na 100% co się w szpitalu przydaje typowo dla mamy? Chciałabym iść z tym co trzeba. A nie 3 walizkami a później prosić Partnera o przywiezienie innych rzeczy bo polowa będzie nie to co trzeba 😅
Na pewno duże podpaski, miałam tantum rosa i wykorzystywałam do butelki z dziubkiem. Bepanthen do piersi.
Dobrze jest mieć koszule ze 2 na zmianę, jak się pobrudzi, a zdarza się, w czystej się człowiek komfortowiej czuje

Do góry