reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Ja jeszcze wstrzymuje się od kupowania czego kolwiek. Ciężko mi się "związać" z ta ciąża bo bardzo boje się straty.. Codziennie zastanawiam się czy na pewno wszystko dobrze i wyczekuje wizyty kontrolnej z nadzieja ze uslyszę,ze tak. Tak bardzo chciałabym już mieć malucha na rękach! To juz pewne ze będzie córeczka? Ja jeszcze nie wiem a tak bardzo bym chciała ale liczę,ze na przyszłej wizycie się dowiem! 😊
To tak jak ja. Też dużo przeszłam w zeszłym roku i ta ciąża to dla mnie cud 🥰😍 najchętniej na USG bym chodzila co tydzień. Na szczęście dziś mam wizytę ;)
Wczoraj się przełamałam i zamówiłam pierwsze ubranko :)

A jak wasze brzuchy? Duże są? Dużo przytylyscie? Ja na razie mało co tyje i brzuch tez mały Czekam na wizytę jak na szpilkach by wiedzieć ze wszystko dobrze. (17+1tc)U mnie strach potęguje też to ze rodzice jak i teściowie są wniebowzieci z racji wnuka i wyczekuja A Partner to juz wg! A ja tak bardzo się boje i marzę by dotrwać końca. Chyba taka noszą rola juz,inni wyczekują my sie zamartwiamy..😅😊
Ja jestem 17+6 i mam mały brzuszek ale... od wczoraj jakby się powiększył 😍 panie w przychodni mówiły że już widać że ciężarna :) przytyłam już 2 kg! W pierwszym trymestrze prawie nic nie jadłam a teraz dosłownie wszystko . Muszę zacząć się trochę ruszać :) jak zrobi się chłodniej to pomyślę o jakiś ćwiczeniach w ciąży :)

Dziewczyny,jesli potrzebujecie to można stworzyć nową grupę prywatną i wspierac się w parę osób na pv bliżej niż tylko tu na forum. Nie ma sensu mieć do siebie nawzajem jakichś afer 😊
Ja nie mam takiej potrzeby. Za dużo czasu spędzałam na grupie, za bardzo przezywalam to, ze inne dzuewczyny czują ruchy, a ja nie itd... więc teraz bez grupy j bez przezywanua jest mi lepiej.

To tak jak ja. Też dużo przeszłam w zeszłym roku i ta ciąża to dla mnie cud 🥰😍 najchętniej na USG bym chodzila co tydzień. Na szczęście dziś mam wizytę ;)
Życzę by wszystko było w porządku! Ja dopiero w przyszłym tygodniu wizyta. Czas się tak dluży! Tez pewnie przez to,ze juz długi czas nie mam wizyty bo lekarz wyjechał a nie ufam innemu..Wraca dopiero w piątek Ostatnią mialam 13+6 a jestem 17+1 Masakra!

Ja nie mam takiej potrzeby. Za dużo czasu spędzałam na grupie, za bardzo przezywalam to, ze inne dzuewczyny czują ruchy, a ja nie itd... więc teraz bez grupy j bez przezywanua jest mi lepiej.
Skoro jest Ci tak lepiej to niech tak zostanie Ważne byś czuła się na tym wątku dobrze. Pamiętaj,ze każda ciąża jest inna i wiele czynników wpływa na ruchy lub inne dolegliwości. Ważne by na badaniach było dobrze bo nikt oprócz twojego lekarza nie powie Ci ze jest dobrze,my możemy tylko do radzić i wspierać Sama jestem okropna Panikara i co rusz wyszukuje u siebie cos złego ale staram się z tym walczyć Wszystko będzie dobrze zobaczysz,Jeszcze trochę i będziemy się tu chwalić nie zdj z USG a po porodzie! ❤

Życzę by wszystko było w porządku! Ja dopiero w przyszłym tygodniu wizyta. Czas się tak dluży! Tez pewnie przez to,ze juz długi czas nie mam wizyty bo lekarz wyjechał a nie ufam innemu..Wraca dopiero w piątek Ostatnią mialam 13+6 a jestem 17+1 Masakra!
Ojej to rzeczywistość długo, ja bym nie wytrzymała ;) mam jeszcze lekarza takiego w razie W i chodzę jak mam potrzebe ;) tzn. teraz się trochę uspokoiłam, staram się myśleć że jest dobrze i nie przyjmuje nic innego do wiadomości.
❤️

reklama
Wiem co czujesz. Bardzo się cieszę z ciąży bo tez wyczekiwana ale każdy dzień to mega strach! Wszyscy mówią o tym jak ciąża to piękny stan ale mało kto mówi jaka jest prawda.. Ile nerwów się z tym wiąże Ja bardzo chciałabym juz mieć maleństwo przy sobie bo czas mi się strasznie dłuży a każde badania to strach..
W pierwszej ciąży właśnie pomyślałam, ze stan błogosławiony to niezły eufemizm. Ja każda ciąże czekam tylko na poród i zdrowe dziecko. Ciąże przechodzę w miarę, ale stres mega.
A jak wasze brzuchy? Duże są? Dużo przytylyscie? Ja na razie mało co tyje i brzuch tez mały Czekam na wizytę jak na szpilkach by wiedzieć ze wszystko dobrze. (17+1tc)U mnie strach potęguje też to ze rodzice jak i teściowie są wniebowzieci z racji wnuka i wyczekuja A Partner to juz wg! A ja tak bardzo się boje i marzę by dotrwać końca. Chyba taka noszą rola juz,inni wyczekują my sie zamartwiamy..😅😊
Mój nagle niecałe 2tyg temu wyskoczył. Wcześniej nikt nie zauważał. Przytyłam 3,5kg
Tez wczoraj, po połówkowym zamówiłam pierwsze ciuszki.

Od 2 tygodni czuje ruchy codziennie, oś kołku dni nawet po kilka razy dziennie.

Do góry