reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2021

Ale to też nie czuje codziennie 🙂u mnie wg OM 18+3, a wg pomiarów 19tc🙂 na kiedy masz termin? Ja niby miałam mieć 19grudnia ale cc ustalą mi na ok 12grudnia 🙂
Dlaczego masz cc? Ja miałam mieć w poprzedniej ciąży cc, przez wade wzroku, ale teraz sie pozmienialo i wada nie jest wskazaniem do cesarki. Mam termin na 13 grudnia 🙂

reklama
Dziewczyny ale po co te sprzeczki! Ja zapytałam o grupę prywatną bo pamiętam,ze było tam lepiej bo bylysmy ze sobą zżyte i się wspierałysmy. Na tamtym wątku grupa była ogólnodostępna a jeśli cos to ktoś był wywalany. Jednak z tego co widzę u was tak się nie da bo juz parę osób ma ze sobą spine. Ja jestem tu od niedawna i staram się wkręcić w wątek. Uważam,ze obie strony zachowują się nie fair. Jedna osoba napisała tu o atmosferze. Może rzeczywiście czuła się tam źle,a pisanie ze bez niej lepiej lub non stop odpowiadanie na to zdanie innych osób jest nie w porządku :) Nawet jeśli sytuacja między wami była nie fajna to nie widzę sensu rozdrapywać tego na forum. Wyjaśnijcie sobie to miedzy sobą i nie robcie tu dramy. Oczywiście moja wypowiedź nie miała na celu nikogo obrazić Pamietajcie,ze wszystkie tu jesteśmy w ciąży,nie zawsze potrafimy nad sobą panować przez hormony,każda z nas ma inną historię a nerwy nikomu w tym stanie nie są potrzebne. Ta grupa jest po to by się wspierać by każdy dobrze się tu czuł i żebyśmy wszystkie bez nerwów i bezpiecznie dotarły do końca ❤

Nie jesteśmy nerwowe [emoji4] tylko zareagowalysmy na złośliwość.
Ja już dużo czuje ruchów, dziś zaczęłam 19 tydzień. Maluszek wczoraj buszował w okolicach szyjki bo aż podskakiwalam co chwila jak poczułam charakterystyczne uczucie tam [emoji23]
A to pierwsza ciąża? 🙂 Pewnie niedługo odechce sie nam tych ruchów. Koleżanka na finiszu jest i mówi ze bardzo by chciala żeby maluszek wyszedł bo cala skóra ja na brzuszku boli. Nie dość ze sie intensywnie wyciąga to jeszcze kopie ją w pęcherz i żebra. 😁

A poza tym jeśli macie grupę kilku osób w której się wspieracie i rzeczywiście mialyscie takie nie mile sytuacje to nie ma sensu żebyśmy się "wbijaly" w wasz wątek. Najlepiej będzie jak stworzymy nową grupę prywatną by pisac na pv bo widze ze pare osob sie tu zgłosiło A na tym głównym wątku będziemy pisać wszystkie razem i tyle. Dla mnie grupa prywatna jest po to by mieć stały kontakt,wspierać się,pisać na codziennie co i jak jak znajome po prostu. Czasem ciężko przebić się tu przez posty jak mamy jakiś problem lub nie chce ktoś pisać na tak duże forum to na pv jest łatwiej i po to dla mnie jest taka grupa 😊 Pamiętajcie dziewczyny! Ten wątek jest po to by się wspierać a nie kłócić Życzę wam Miłego dnia i spokojnej ciąży ❤

A to pierwsza ciąża? 🙂 Pewnie niedługo odechce sie nam tych ruchów. Koleżanka na finiszu jest i mówi ze bardzo by chciala żeby maluszek wyszedł bo cala skóra ja na brzuszku boli. Nie dość ze sie intensywnie wyciąga to jeszcze kopie ją w pęcherz i żebra. 😁
Tak,to prawda Śmieszne to trochę,na początku wyczekuje się tych pierwszych ruchów a później juz "prosi się" o chwile spokoju i wyjście .. Teraz ruchy są dość przyjemne bo maluchy jeszcze nie mają takiej siły Później gdy juz podrosną to dopiero będzie ból..😅

Tak,to prawda Śmieszne to trochę,na początku wyczekuje się tych pierwszych ruchów a później juz "prosi się" o chwile spokoju i wyjście .. Teraz ruchy są dość przyjemne bo maluchy jeszcze nie mają takiej siły Później gdy juz podrosną to dopiero będzie ból..😅
No to chyba obie sie nie możemy doczekać bobaskow. Moja ciąża jest bardzo wyczekana i po przejściach, obecnie jest ok. Ale tak bardzo chciałabym juz mieć Mała obok 🥰

A to pierwsza ciąża? [emoji846] Pewnie niedługo odechce sie nam tych ruchów. Koleżanka na finiszu jest i mówi ze bardzo by chciala żeby maluszek wyszedł bo cala skóra ja na brzuszku boli. Nie dość ze sie intensywnie wyciąga to jeszcze kopie ją w pęcherz i żebra. [emoji16]
Trzecia [emoji4] pod koniec to już mi mąż glaskal brzuch i przemawiał maluszkowi do rozsądku bo mnie wszystko od kopniaków bolało [emoji23]

Trzecia [emoji4] pod koniec to już mi mąż glaskal brzuch i przemawiał maluszkowi do rozsądku bo mnie wszystko od kopniaków bolało [emoji23]
Szczerze? Ja zazdroszczę, bo chciałabym doczekać tego momentu żeby dzidzia tak szalała, wtedy bym byla juz spokojna i wiedziała ze jest silna i ze coraz bliżej rozwiązania, ze bede mogła wziąć ja na rączki ❤️❤️❤️ na samą myśl łezka sie kreci, to musi być piękne uczucie... Chyba najpiękniejsze w życiu.

No to chyba obie sie nie możemy doczekać bobaskow. Moja ciąża jest bardzo wyczekana i po przejściach, obecnie jest ok. Ale tak bardzo chciałabym juz mieć Mała obok 🥰
Wiem co czujesz. Bardzo się cieszę z ciąży bo tez wyczekiwana ale każdy dzień to mega strach! Wszyscy mówią o tym jak ciąża to piękny stan ale mało kto mówi jaka jest prawda.. Ile nerwów się z tym wiąże Ja bardzo chciałabym juz mieć maleństwo przy sobie bo czas mi się strasznie dłuży a każde badania to strach..

reklama
Wiem co czujesz. Bardzo się cieszę z ciąży bo tez wyczekiwana ale każdy dzień to mega strach! Wszyscy mówią o tym jak ciąża to piękny stan ale mało kto mówi jaka jest prawda.. Ile nerwów się z tym wiąże Ja bardzo chciałabym juz mieć maleństwo przy sobie bo czas mi się strasznie dłuży a każde badania to strach..
Ostatnio kupiłam jej bezrękawnik futerkowy i jak na niego spojrzę to aby pragnę żebym ja w nim zobaczyła.

Do góry