reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Uważam, że bardzo ciężko znaleźć dobrego lekarza. Ja czytam opinie na znanylekarz.pl i tym się sugeruję. Tak znalazłam mojego, do którego chodzę prywatnie. A ile trwają u was wizyty? U mnie bardzo krótko. Może 10-15 minut.
Ja mojego też znalazlam na znany lekarz po opiniach, wizyta średnio trwa ok 30min. Zanim przychodzę lekarz czyta kartę, zawsze jest przygotowany, dużo mi wyjaśnia, jest bardzo empatyczny.

Ja regularnie co 2 tygodnie u ginekologa na kontroli... trochę miałam ostatnio stresa bo jedno z bliźniąt było mniejsze a ze to jednojajowe było trochę strachu... usg w 12 tygodniu i nadal jedno jest mniejsze ale rozwija się prawidłowo i rośnie wiec nie ma już powodów do zmartwień 🥰 jedno spokojnie leżało i dało się zmierzyć natomiast drugie chyba charakterek ma mój😂 całe badanie nie dało się zmierzyć bo ciagle fikołki i machanie rękoma i nogami 😂😂 każdej z was zycze takiego widoku ❤️❤️

Ja regularnie co 2 tygodnie u ginekologa na kontroli... trochę miałam ostatnio stresa bo jedno z bliźniąt było mniejsze a ze to jednojajowe było trochę strachu... usg w 12 tygodniu i nadal jedno jest mniejsze ale rozwija się prawidłowo i rośnie wiec nie ma już powodów do zmartwień 🥰 jedno spokojnie leżało i dało się zmierzyć natomiast drugie chyba charakterek ma mój😂 całe badanie nie dało się zmierzyć bo ciagle fikołki i machanie rękoma i nogami 😂😂 każdej z was zycze takiego widoku ❤️❤️
to maluszki maja zabawnie w brzuszku 😂

Hej,
Dawno mnie nie było, byliśmy na wyjeździe z rodzinką i wróciłam chora. Cały tydzień przeleżałam na nic nie miałam siły. Ja już dziś 12+5 miałam już pobieranie krwi i lada dzień idziemy na USG, w czwartek spotkanie z moją lekarką która wytłumaczy wyniki :) nie mogę się doczekać. U mnie zazwyczaj nie mówią płci tak wcześnie, więc będę musiała czekać do 20tc. Symptomy mam bardzo podobne do pierwszej ciąży. Jestem bardzo podekscytowana bo zabookowaliśmy wakacje w Cairns i lecimy na tropiki na 10 dni. Znalazłam super firmę z Poznania misimi szyją piękne sukienki, będę musiała się zaopatrzyć :)
U mnie początek drugiego trymestru i wciąż sił za dużo nie mam chociaż planuje wrócić na crossfit aby w końcu z powrotem się więcej ruszać. W pierwszej ciąży byłam aktywna na sali prawie całą ciążę a teraz pewnie przez to że nie śpię już tak dobrze jak to kiedyś w ogóle nie mam na to siły

reklama
U mnie już coś widać 😏
Ja bardzo czuję że mój brzuch jest zamieszkiwany :p wizualnie troszkę widać ale głównie to czuję, i też już przestałam nosić jeansy rurki bo czuję ucisk w dole brzucha. Nie ma to jak leginsy lub sukienki :) spodnie ciążowe mam jedne z poprzedniej ciąży, na brzuchu jest wygodnie ale zjeżdżają ze mnie nie wiem czemu bo wagowo jest podobnie

Do góry