reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

No to moja tez ostatnio tak na odwal zmierzyła... Jak masz możliwość to zapisz się prywatnie i głowa do góry :) będzie dobrze :) zaufaj matce naturze :)
Mam wizytę na poniedziałek. Z drugiej strony zastanawiam się, skąd on wiedział, ze serce wolno bije, skoro nawet nie zmierzył tętna... bo mu się po prostu nie chciało. Ja rozumiem, ze się spieszył i wgl, ale może bije wolno ale trochę wolniej niż norma, a nie ze zupełnie wolno.

reklama
Poród naturalny jest naprawdę wyjątkowy ale to szycie krocza pamiętam do dziś....
No ja po cc długo dochodziłam do siebie, do dziś pamietam ten ból przy wstawaniu, miałam wrażenie, ze zaraz wszystko się rozerwie, prawie zemdlałam z bólu, jak będzie trzeba to wiadomo, znowu przez to przejdę, ale no chciała bym doświadczyć naturalnego, chociaż wizja pękniętego krocza i rany tam na dole tez nieujęte kolorowa, dla tego ćwiczę kegla i ogarniemy z T jak robić masarz krocza przygotowujący do porodu

Nie no, chyba wczesniejsze cc nie jest z góry wskazaniem do cc? Pierwsza ciąża u mnie zakończona nagłą cesarką ale chciała bym znowu próbować naturalnie, bardzo chce tego doświadczyć... czuje straszny żal, ze przez pierwsze godziny po operacji nie mogłam nawet spojrzeć na córkę :( nie pamietam nawet pierwszego płaczu
Dokladnie, nie jest. Oczywiscie zalezy tez jaki odstęp, jak blizna wyglada po cc bo wiadomo, może się też rozchodzic.
Ja po cc jak wjechalam do sali to od razu dostałam syna do piersi. Mialam taka delire, że pielegniarka ochrzanila położna z noworodkow, że przywiozla mi dziecko i chce je przystawiać, bo spadnie. I pojechali z nim. Przywieźli za kilka godzin. I tak slodziak spal sobie. A na 2 dobę sie zaczął drzeć i wszyscy w szpitalu go juz znali, bo sie darl od rana do rana. I w sumie tak mu zostalo 😂

Na dzień dzisiejszy muszę mieć drugie cc i przyjmuje to do wiadomości nie chce na sile ryzykować za dużo mam do stracenia.
Oj nie! Oczywiście, ze nie ma co ryzykować, najważniejsze jest zdrowie zawsze! :) tylko ja się trochę wystraszylam, ze moje cc zaprzepaści moje marzenie, ale jak mimkaza robić cc to zrobię bo tez mam za dużo do stracenia i nie będę na sile dążyć do tego by rodzic naturalnie

No ja po cc długo dochodziłam do siebie, do dziś pamietam ten ból przy wstawaniu, miałam wrażenie, ze zaraz wszystko się rozerwie, prawie zemdlałam z bólu, jak będzie trzeba to wiadomo, znowu przez to przejdę, ale no chciała bym doświadczyć naturalnego, chociaż wizja pękniętego krocza i rany tam na dole tez nieujęte kolorowa, dla tego ćwiczę kegla i ogarniemy z T jak robić masarz krocza przygotowujący
Ja tez pamietam ból przy wstawaniu ale potem już poszło teraz muszę się jeszcze szybciej ogarniać bo w domu będzie czekać córcia 🙂 a jeśli chodzi o masaż krocza to miałam i był to niemiłosierny ból Pan dr który mi go robił to powiedzia ze poród naturalny przy tym to pikus jak wytrzymam to będzie już z górki no i co wytrzymałam a porodu naturalnego nie było 😏

reklama
Do góry