Nik__ola
Fanka BB :)
28 skończę za tydzieńOj długo czekałaś, żeby do nas dołączyć! Ale bardzo się cieszę, że jesteś i gratuluję to też moja pierwsza ciąża. Można wiedzieć ile masz lat?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
28 skończę za tydzieńOj długo czekałaś, żeby do nas dołączyć! Ale bardzo się cieszę, że jesteś i gratuluję to też moja pierwsza ciąża. Można wiedzieć ile masz lat?
Też jestem za, jeśli założycielka naszego wątku nie umie takich rzeczy, może Ty się tym zajmiesz, tylko Ewelina musiałaby zrobić Cię administratorem albo moderatorem, dokładnie nie wiem...Mam propozycję ale też mała robótkę dla Ciebie. Jako, że jesteś założycielka wątku może właśnie w pierwszym poście zrobimy listę brzuchatek [emoji1768]z datami porodu i płcią [emoji2]
ja jestem na tel w apce wiec nie mam opcji żadnych które mówi chyba mogłam go nie zakładaćTeż jestem za, jeśli założycielka naszego wątku nie umie takich rzeczy, może Ty się tym zajmiesz, tylko Ewelina musiałaby zrobić Cię administratorem albo moderatorem, dokładnie nie wiem...
Z tym cukrem to chyba jakiś plaga ostatnio, no cóż musimy sobie z tym jakoś poradzić i na pewno damy radę. Nie my pierwsze nie my ostatnie.Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni a tu tyle się dzieje. Bardzo mi przykro, że niektóre z nas straciły ciążę. Przytulam mocno i trzymam kciuki za zdrowe dzidzie ja jestem po kolejnej wizycie. Dzidzia różnie zdrowo. Wyniki wszystkie poprawne z wyjątkiem cukru. Wyszło 94. Zdziwiłam się bo nigdy nie miałam problemów z cukrem kolejna wizytę mam 27.05 i będą to badania prenatalne prywatnie.
Oooo masz termin w moje urodziny fajnie, że do nas dołączyłaś i gratulacjeHej czytam wasze forum od początku i w końcu postanowiłam dołączyć To moja pierwsza ciąża. Obecnie 10+1, termin na 3 grudnia. Jestem ta szczęściara ze od początku nie mam żadnych objawow Niedawno któraś z was martwiła się o wielkość swojego zarodka.. bez obaw moje pierwsze usg 6+0 crl 0,19 cm, kolejne usg 9+0 crl już 2,25 cm. Tak jak ktoś napisał każdy ginekolog ma inny sprzęt, zarodek inaczej się ułoży, lekarz inaczej zmierzy
To tez zalezy od lekarza. Ja mialam 92 i nic. Na krzywej w 24tc wyniki wyszly super. Moja siostra miala 95 i tez lekarz nic jej nie powiedział tak samo jak koleżance.Norma jest do 91, 92 to już na niestety za dużo
W poprzedniej ciąży cukier na czczo wyszedł mi 92 moja stwierdzał że muszę zrobić jeszcze raz aby to sprawdzić. Nie zdążyłam tego zrobić bo trafiłam do szpitala. Tam poprosiłam doktora aby mi zlecił to badanie i mowę mu że wyszedł mi za wysoki o moja gin kazała powtórzyć. Zapytał jako miałam i mowę że 92 to stwierdził, że nie ma co się martwić, oczywiście zlecił mi to badanie i wyszło 90. Więc co lekarza to opiniaTo tez zalezy od lekarza. Ja mialam 92 i nic. Na krzywej w 24tc wyniki wyszly super. Moja siostra miala 95 i tez lekarz nic jej nie powiedział tak samo jak koleżance.