reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Powiem Wam dziewczyny, że strasznie mnie dzisiaj zdenerwowali w pracy... 😔Poszłam na L4 nie dlatego, że nie chciało mi się pracować, tylko dlatego, że naprawdę źle się czuję i wymiotuję kilka razy dziennie. Mam czopki przeciwwymiotne, byłam na kroplówkach. W mojej pracy jednak tego nie rozumieją i są podobno zaległości, z jakimiś papierami coś jest do poprawy i szef zadecydował, że ktoś ze współpracowników ma mi podrzucić komputer sluzbowy do domu i mam pracować z domu mimo L4. Powiedziałam, że nie ma takiej opcji i już tam nie wrócę.... Spaliłam most za sobą, teraz jak się nie uda to nie mam już nawet dokąd wracać... 😔 Nie wiem czy dobrze zrobiłam... Z jednej strony ta praca mnie wykańczała, ale z drugiej była blisko domu, umowa na stałe... 😔 A wiadomo jak jest teraz z praca... 😔
Co to za szef? Masz L4 to nie pracujesz, masakra jakaś. Przecież to można było zgłosić nawet, nie miał takiego prawa.

Dziewczyny, byłam właśnie u cudownej Pani Doktor i niestety potwierdziła najczarniejszy scenariusz. Ciąża jest martwa i mam czekać na poronienie lub zgłosić się za 10 dni do szpitala. Serce pękło mi na pół...
Żegnam się z Wami i życzę, żebyście w zdrowiu doczekały szczęśliwego grudniowego rozwiązania. Trzymajcie się <3
Tak bardzo mi przykro :( nie poddawaj się! Jeszcze będziesz szczęśliwa mamusia ;* życzę Ci dużo siły i wsparcia bliskich.

Tylko dziewczyny, martwi mnie wielkość zarodka, ma 0,26 cm, nie jest za małe, gdzieś wyczytałam, ze w 6 tc ma 6 mm... jak to u Was było w tc z wielkością fasolki? Wiem, ze chciałam się nie stresować xD dopiero co o tym pisałam, ale no nie mogę bo ciagle coś a nie przeskoczę tego jak bardzo mi zależy 😅😅😅
Hmmm maluszek ale ginekolog nic nie powiedział, to może wszystko w porządku? Ja byłam na badaniu 6+4 albo 6+5 jakoś tak i miał 7.5mm :)

Hej, jestem tu nowa, jestem w 4 ciazy, 3 poprzednie poronilam. Pierwsza ciąża w której usłyszałam serduszko dzisiaj 9t4d wg om termin na 6grudnia. Wczoraj płód miał 2.9cm i serduszko biło 175/min. Trzymajcie kciuki by tym razem się powiodło. Byłam wczoraj na sorze bo pierwszy raz dostałam plamien w tej ciąży ale ponoć wszystko w porządku nie wiadomo skąd ta krew. Dzisiaj mam wrażenie że piersi mnie bolą mniej niz zwykle ale chyba sobie to wszystko wmawiam. Mam nadzieję... Czy któraś z Was również ma termin na 6?
Witam! Mikołajowy termin! Gratulacje 😘

Tak 13 maja i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i zobacze serduszko 🙂 cykle mialam nie regularne wiec to przesuniecie o tydzien jest calkiem mozliwe u mnie albo dwie owulacje musialam miec 😄
Hej, tez mam młodsza ciąże o 2 tygodnie niż z okresu . I również czekam jak na szpilkach do 13.05 żeby usłyszeć serduszko ❤️

reklama
Co to za szef? Masz L4 to nie pracujesz, masakra jakaś. Przecież to można było zgłosić nawet, nie miał takiego prawa.
To jest bardzo specyficzny człowiek... On w ogóle ludzi nie szanuje... 😟 Chęć zajścia w ciążę tam mnie trzymała. W grudniu poroniłam i musiałam tam wracać z podkulonym ogonem. Było mi podwójnie ciężko... Drugi raz bym tego nie zniosła... Może i dobrze się stało. Przynajmniej już mi dadzą spokój. Tak to wydzwaniali do mnie codziennie.... 😟 Przepraszam Was, ale musiałam to z siebie wyrzucić... 😟

Do góry