reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2021

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Dodatkowo rozmawiałam o szczepieniach na Covid. Lekarz powiedział że kobiety w ciąży są w grupie ryzyka, zna przykłady gdzie skończyło się to dramatycznie. Więc on sam zaleca szczepienia. Mówi że znacznie większe ryzyko niesie nie zaszczepienie się. Chyba się zdecyduje.

reklama
Ja już po. Dostałam książkę, miałam usg. W pierwszej chwili lekarz kategorycznie zabronił wchodzenia tatusiowi, ale jak pacjentki się spóźniały i korytarz był pusty w ostatniej chwili go zawołał [emoji51][emoji2937] słyszeliśmy serduszko [emoji3590] cudownie [emoji3059] dzidzia ma 1.46cm . Według OM 8+2 według USG 7+6 ale wszystko w normie bo owulację miałam przesuniętą o 2 dni [emoji16]
I pięknie, obyśmy dzisiaj wszystkie miały same dobre wiadomości[emoji3531] gratulacje[emoji3590]

Ja już po. Groszek ma się dobrze. Serce wali. Moja lekarz prowadziła moją pierwszą ciążę 12 lat temu i dziś życzyła powodzenia w poinformowaniu starszej siostry... Żartowniś
Kiedy chcesz powiedzieć? Przewidujesz jaka będzie reakcja? Ja sama mam 8 latka i szczerze to boje się jego reakcji, nigdy nie zabiegał o rodzeństwo, mało było takich rozmów, my sami też długo nie chcielismy drugiego brzdąca, trochę się musialo wydarzyć żebyśmy zaczęli w ogóle o tym myśleć...

Kiedy chcesz powiedzieć? Przewidujesz jaka będzie reakcja? Ja sama mam 8 latka i szczerze to boje się jego reakcji, nigdy nie zabiegał o rodzeństwo, mało było takich rozmów, my sami też długo nie chcielismy drugiego brzdąca, trochę się musialo wydarzyć żebyśmy zaczęli w ogóle o tym myśleć...
Wiesz co, też mam 8 latke + 3latka. Od zawsze wiedzą, że rodzeństwo jest dla nich - żeby nie było sami na świecie jak nas zabraknie. Córka ostatnio rozmawiała z koleżanką i jej mówiła że więcej rodzeństwa już nie chce ale myślę że jak się dowie to się ucieszy :D.

reklama
Mój 8latek bardzo chce, więc mam tylko problem z wymyśleniem jak zabawnie mu to przekazać. Myślałam o pudełku z usg i karteczką z gratulacjami że będzie starszym bratem 🤪

Do góry