reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2021

reklama
Wiecie co, dziś miałam być ostatni dzień w pracy, ale idę jeszcze jutro, chociaż boje się jak cholera. Dziś niby nie praca fizyczna, ale większość na nogach spacerowałam i załatwiałam sprawy. Nie miałam co dźwigać bo max 2/3 kg ale jak wracałam do domu było mi słabo, niedobrze i bolał brzuch i głowa. Poleżałam i trochę przeszło, ale coś dalej się nie czuję tak w 100% dobrze. Nie wiem czy iść jutro chociaż na chwilę czy nie ryzykować i iść na zwolnienie już od jutra 😕
Obiecałam, że pomogę bo mamy projekt do dokończenia. Beze mnie też sobie poradzą ale na pewno będzie dłużej i będę czuła się nie fair wobec zespołu 😬
Hmmmmm, ja bym poszła chociaż na chwile, a jak znowu będzie za dużo chodzenia i źle bym się poczuła to wyszła bym wcześniej, no trudno, ale chociaż próbowałam, plus mozna się pożądanie pożegnać na jakiś czas :p

A się u Was dużo dzieje :)
Dawno nie pisałam sama od siebie a wiec powiem tylko ze u mnie bez większych zmian tzn na zmianę mdłości wymioty j chwila spokoju z tym ze więcej tych niemiłych sytuacji klozetowych . Uzupełniam elektrolity żeby jakoś przetrwać. Dziś doszedł jeszcze jeden objaw mianowicie zaparcie .. a boje się mocno napierać Hm same wiecie , nie chce zgubić ciąży... choć wiem ze to raczej nie możliwe ale co poradzę ze podświadomie się tego lękam. A i więcej się pocę takim dziwnym zapachem, ale to podejrzewam przez zmęczenie organizmu . Czekam teraz do wizyty 4 maja, mam nadzieje ze zobaczę coś więcej :) teraz mam 8 tydzień. Aha i na wymioty próbowałam imbirowych tabletek ale nie zauważyłam jakiejś poprawy . Spróbuje tego soku do rozcieńczania o którym któraś wspominała tu :). Pozdrawiam was serdecznie i życzę zdrówka i spokoju 😊

A się u Was dużo dzieje :)
Dawno nie pisałam sama od siebie a wiec powiem tylko ze u mnie bez większych zmian tzn na zmianę mdłości wymioty j chwila spokoju z tym ze więcej tych niemiłych sytuacji klozetowych . Uzupełniam elektrolity żeby jakoś przetrwać. Dziś doszedł jeszcze jeden objaw mianowicie zaparcie .. a boje się mocno napierać Hm same wiecie , nie chce zgubić ciąży... choć wiem ze to raczej nie możliwe ale co poradzę ze podświadomie się tego lękam. A i więcej się pocę takim dziwnym zapachem, ale to podejrzewam przez zmęczenie organizmu . Czekam teraz do wizyty 4 maja, mam nadzieje ze zobaczę coś więcej :) teraz mam 8 tydzień. Aha i na wymioty próbowałam imbirowych tabletek ale nie zauważyłam jakiejś poprawy . Spróbuje tego soku do rozcieńczania o którym któraś wspominała tu :). Pozdrawiam was serdecznie i życzę zdrówka i spokoju 😊
Tez mam problem z zaparciem... Polecam bardzo suszone śliwki popijane letnią wodą, na mnie bardzo podziałało :)

Mi się zaczynaja 😳

Tak, pobolewa ale nospy nie biorę. Mam jakaś nospe max i nie wiem czy to nie za mocna .

Ja się czuje jakbym chora była :) choć mam mało w zasadzie objawów.
Ja mam wrażenie, ze ci co mówią „ciąża to nie choroba” nigdy w niej nie byli, fakt, to piękny stan który zaowocuje małym cudem ale jednak nie oszukujmy się, mdłości, bóle, zaparcia, bezsenność nie brzmią kolorowo i kwiatkowo xD

🤭🥳🤭🥳
Przyrost 310%

Załączniki

• 65A13D96-4773-4084-8E73-1F2AA8181C40.png
    65A13D96-4773-4084-8E73-1F2AA8181C40.png
    46,4 KB · Wyświetleń: 85
Dzień dobry Wam! 🌸🌸🌸
No nie mogę... zawsze byłam śpiochem, potrafiłam spać 9-10 godzin a teraz kładę się blisko 24 i wstaje przed 7 i jestem wyspana! xD

Snilo mi się, ze będę mieć synka 😅😅🙈🙈🥰🥰 ciekawe czy się sprawdzi, chciała bym, żeby tak było, córeczkę już mam i jest cudowna, przydał by się chłopiec, ale z dziewczynki tez będę się cieszyć i ukochał tak samo, ale jak w pierwszej ciąży mialam od początku silne przeczucie, ze będzie dziewczynka i się sprawdziło, teraz mam silne przeczucie, ze będzie chłopiec, no naprawdę ciekawe czy się tym razem tez sprawdzi. A Wy macie jakieś przeczucie, miałyście w poprzednich ciążach? :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry